ТV7 поиска да бъде обявена в несъстоятелност

Доставчици са отказали отсрочване на дължими задължения и плащания
Обновена: 30 юни 2014 13:41 | 30 юни 2014 13:11, Миглена Иванова
91
ТV7 поиска да бъде обявена в несъстоятелност
Снимка: TV7

Ръководството на ТV7 и ББТ е поискало от Софийския градски съд (СГС) откриване на производство по несъстоятелност съгласно разпоредбите на Търговския закон, посочва се в съобщение на ръководството на телевизиите, изпратено до медиите.

"Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори", се посочва в съобщението.

"Повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на двете телевизии за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията) обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски градски съд с искане за откриване на производство по несъстоятелност“, посочват от ръководството на телевизиите.

Очаква се делото да бъде образувано още до края на днешния ден и в срок от три месеца съдът да се произнесе дали е констатирана неплатежоспособност.

"Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал", допълват от ръководството на медиите.

От медиите обясняват, че заради събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), която е основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, са били забавени плащания към различни доставчици.

През миналата седмица компанията "Ноу фрейм медия България" АД поиска TV7 да бъде обявена в несъстоятелност. Днес едноличният собственик на капитала на компанията Николай Бареков обяви пред bTV, че очаква до дни „да получи достъп“ до TV7, за да си получи парите, които телевизията му дължи. По думите му става въпрос за няколко милиона лева.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: несъстоятелностТV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
14
 
! Отговори
вал преди 9 години
YES!YES!YEEEES!
22
3
 
19
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТОВА НА ПЕЕВСКИ ЛИ БЕШЕ :D
21
2
 
17
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Като няма качествен мениджмънт, да управлява телевизията се стига до фалит.
20
2
 
47
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
До АнонименБареков е политически проект на Василев, не на Пеевски :)Пеевски си играе за ДПС, а Василев искаше да излезе соло, без да се налага да разчита на сегашните партии. Затова и създаде Бареков. Те май затова се и скараха двамата с Пеевски. Щото Василев да си вкара собствена марионетка в НС не е по вкуса на ДПС.
19
12
 
9
 
! Отговори
Селена преди 9 години
От както Барека не е шеф на телевизията и малко по малко се започнаха скандали, делене и накрая се стигна до тук.
18
2
 
41
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Мазният Бюрек сам се канеше в тая тв и досаждаше ежедневно с политическите си блянове и ***. Толкова са прости и *** мазникът и дебелият му ментор, че прецакаха единствената тв, която отразяваше дори функционалността на отделителната система бюрекова. Сега им остават парцалите Телеграф и Уикенд, както и безумната агенция пик.
17
2
 
57
 
! Отговори
линч преди 9 години
Би трябвало да се издирят всички бг-*** гласували за бареков и да им бъдат отнети всички граждански права независимо дали са продали гласовете си или са се надявали на някакви облаги,или са просто ***.
16
29
 
3
 
! Отговори
Новосел преди 9 години
Пълен крах. И всичко това заради платени подмазвачи от Протестна мрежа!
15
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къвто бюрека, такава и телевизията .
14
3
 
46
 
! Отговори
Дарвин преди 9 години
Картонената кула се разпада.Аз мисля,че това е прекрасна новина за всички нормални хора.Разбира се да му мислят лешоядите журналисти и безскруполните тарикати кариеристи около тази ***.Купиха си фабрика на 8 септември 1944 година.
13
3
 
34
 
! Отговори
Vlad_ko преди 9 години
Тази компрометирана телевизия на никого повече не е нужна и правят единственото логично нещо - "употребена и захвърлена"...
12
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Бареков голям *** излезе....колко народ излъга,как върти г.зъ и пак има хора които гласуваха за него....тоя е по-голям продажник и от Сидеров.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахаха, гомномет-ТВ се спомина.....
10
2
 
15
 
! Отговори
И Топалов преди 9 години
Пешко напълно съм съгласен
9
2
 
20
 
! Отговори
bg преди 9 години
БРАВО, когато някой преядоха с влас и покровителствуване сега нормално да се пукнат ,така и с анаболите ,,всяко чудо ражда ЧУДО''
8
6
 
33
 
! Отговори
узи преди 9 години
и сега....какво ?.... ще пушат чибука на ББ....колко помия изляха....нека да го пушат сега
7
3
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Защо така си мислех че ТВ7 е на Бюрека? Ако я фалира, се чудя дали си е изпрал парите вече там, или просто никой не вярва на платените им новини. Инак от близо 10 години не гледам телевизия, могат да фалират която си искат. :)
6
4
 
55
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Бюрека е доста гнусна твар
5
4
 
52
 
! Отговори
загрижен преди 9 години
Въх, ми сега CNN с кой ще работят съвместно, ще я закъсат и те! Нали ТВ7 им бяха единствен и експлозивен партньор?
4
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, спряха една банка и колко балончета, които тя помпи изскочиха...