Тренчев: Три сериозни проблема са надвиснали над България

Финансови проблеми, кризата в енергетиката и кризата в Украйна, могат да сринат държавата, смята синдикалистът
Обновена: 5 окт 2014 13:41 | 5 окт 2014 11:53,
8
Тренчев: Три сериозни проблема са надвиснали над България
Снимка: БТА

Три сериозни проблема има да решава България в следващите месеци, коментира президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев в ефира на Bulgaria on Air.

Това са финансовите проблеми, кризата в енергетиката, която няма да може да бъде решена с повишаване на цените, а с промяна на модела, както и кризата в Украйна, която може да доведе до прекъсване на доставките на природен газ.

„Тези три проблеми, заедно, поотделно или в някаква комбинация, могат да затрият държавата”, категоричен беше синдикалният лидер.

Според него политическите проблеми у нас също се превръщат в икономически. Субективно политическо решение е на кого да се продаде компания при приватизацията и т.н., обясни още Тренчев.

Той отказа да направи прогноза за новото правителство, но очакванията му не са големи. "Има вероятност трудно да бъде сформирано ново правителство и то да бъде раздирано от противоречия", смята още Тренчев. Според него политиците по презумпция трябва да са слуги на народа, но у нас ролите са разменени.

Купуването на гласове всъщност е въпрос на личен избор, а не толкова на натиск отвън, смята синдикалният лидер. „Свободата има различна цена за всеки – някои я защитават дори и с цената на живота си, а за други тя не е ценност и я продават”, коментира още той.

Тренчев обясни още, че обществото е силно разделено и се обединява само около някоя национална трагедия, което е жалко. Трябва обаче, макар и разделени, да имаме общи цели и всички да обединим усилията си за тяхната реализация, препоръча още президентът на КТ „Подкрепа”.

Според него през годините избирателите не основават своя избор на базата на предизборните програми на партиите, но от друга страна сигурно има и лидери на партии, които не четат своите програми, написани от експертите. Тренчев призова политиците да оставят бизнеса "да изработят парите", а не да се карат как да бъдат разходени намаляващите приходи.

"Правилата трябва да са добри за бизнеса, за да се развива и наема хора", смята още синдикалният лидер.

Още новини четете в Investor.bg

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са нерешими проблеми щото българската мафия си има държава!
5
0
 
0
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
NA TOZI NQMA LI SRAMA .TOI PAK NAI-MALKO TRQBVA DA IZKAZVA MNENIE .25 E NA VLAST /KAKTO E TRAGNALO 6E E KOLKOTO JIVKOV PARVI/I NI6OOOOOOOOOOOOOO.EDNO GOLQMO NI6OOOOOOOOOOE TOZI DONOSNIK .TOI KADE SPI 25 GOD ...NE ZNAE LI KOLKO E ZAPLATATA V BG ,NE ZNAE LI ZA GENOCIDA VARHU NARODA .GLEDAH GO KAK 1999GOD CQLA FABRIKA KARLOVKSA KOPRINA IZGONIHA NA ULICATA ...A TOZI SE PREGRA6A6E S MAFIOTA TADARAKOV ...KOITO SE OKAZA NEZNAINO KAK SOBSTVENIK ....PLUQ NA GROZNIA MU SURAT .GAD MRASNAAAAAAAAAAAAAAA .
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от сериозните проблеми си ти, ***!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Финансови проблеми, кризата в енергетиката кризата в политиката и липсата на синдикати, които да защитават правата на работниците!
2
2
 
3
 
! Отговори
А преди 9 години
Боко ще спечели изборите,жалко-колко още проблеми ще станат -просто бг.загива разберете народе!
1
0
 
5
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ТОЯ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ? ТОЙ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ? КЪДЕ БЕШЕ ДО СЕГА ТАЯ *** НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА ТЕЗИ 25 ГОДИНИ? ЖИВЕЕ СИ СПОКОЙНО, БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ ЗА НИЩО, НЕ СЕ Е ЛИШАВАЛ ОТ НИЩО, СПАЛ Е СПОКОЙНО, ЗА РАЗЛИКА ОТ ИЗТОРМОЗЕНИЯ БЪЛГАРИН!

Спонсорирани публикации