Сити изкушава Ройс с 13 млн. евро на година

"Гражданите" излизат с бомбастична оферта към Борусия Дортмунд до дни
Обновена: 4 ное 2014 13:50 | 4 ное 2014 12:07, Друми Георгиев
0
Сити изкушава Ройс с 13 млн. евро на година
"Гражданите" примамват Ройс с пачки. Снимка: Ройтерс

Манчестър Сити започва офанзива по привличането на Марко Ройс, за когото списание "Кикер" твърди, че със сигурност няма да заиграе в чужбина от следващия сезон. Пред него стоят два варианта - да остане в Дортмунд, или да подсили Байерн Мюнхен.

Вестник "Билд" информира, че Манчестър Сити ще излезе с бомбастична оферта за Ройс до няколко дни, предлагайки на футболиста годишна заплата в размер на 13 милиона евро.

В момента Ройс получава около 5 милиона евро на сезон на стадион "Сигнал Идуна Парк", а босовете на Борусия се опитват да елиминират клаузата за откупуване чрез нов договор с годишно възнаграждение в размер на десет милиона евро.

Изпълнителният директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке увери, че оставането на Ройс в Борусия до края на сезона е "105% сигурно".

Не се знае обаче каква би била реакцията на Вацке, ако получи апетитна оферта от "гражданите" за правата на крилото, за да не се активира клаузата му за откупуване от 1 юли 2015 година.

Медиите в Германия смятат, че босовете на Дортмунд са склонни да продадат Ройс в чужбина, за да не получат нов удар от Байерн. Както е известно, баварците вече отмъкнаха от Борусия Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

Интересно е дали изобщо Ройс ще се съгласи да води преговори с Манчестър Сити. В края на миналия сезон Гьотце заяви, че мечтата на Марко е да заиграе в Манчестър Юнайтед...

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Марко Ройс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации