Какво лошо е казал Москов, чуди се Ненков

Имаме тежка морална недостатъчност, каза ексздравният министър
10 дек 2014 10:42,
42
Какво лошо е казал Москов, чуди се Ненков
Снимка: архив Булфото

Двама бивши здравни министри, д-р Мирослав Ненков и д-р Стефан Константинов, защитиха настоящия д-р Петър Москов, който преди дни обяви, че линейки няма да ходят на опасни адреси без гаранция за безопасността им в ромските махали. Тези думи му навлякоха обвинения в насаждане на расова омраза от страна на БХК. Вчера пък от ДПС поискаха оставката на министъра, като го обвиниха в нарушаване на Конституцията и законите на страната. В крайна сметка бе договорено полицията да охранява линейките, които отиват в рискови райони, където е имало инциденти между пациенти и медици.

"Какво лошо е казал д-р Москов, малко ми убягва", попита  д-р Мирослав Ненков в ефира на БНТ. „Той уточни многократно, че не става въпрос само за ромските махали, а за всички места с инциденти с екипи. Кое е лошото? И коя би била причината за оставката му“, попита още Ненков.

Още по темата
Д-р Стефан Константинов категорично заяви, че Москов не е фашист и хитлерист, но не е и направил нещо, за което да бъде подкрепен. „Това беше един гаф, не може да се налагат групови наказания, не беше това правилният начин да се кажат нещата“, призна още Константинов. По думите му Москов е осъзнал това и „доста бързо даден заден ход“, като е уточнил какво има предвид.

Константинов уточни, че определя действието на Москов като гаф, но не е в лош смисъл. „Той е подобен на гафовете, които правят звездите, когато им изчезне нещо от GSM-а, когато изтече някоя снимка. Всички казват колко лошо е това, но всъщност им се вдига рейтингът“, поясни Константинов.

По думите му д-р Москов, поляризирайки обществото, си е спечелил една голяма група привърженици от хора, които са недоволни от ситуациите, при които лекари от Спешна помощ са бити. „За мен темата е не да се иска оставката, той трябва да капитализира доверието и дa опровергае хората, които са на мнение, че не си мери приказките. Не е станало нещо кой знае какво“, категоричен бе Константинов.

„В нашето общество има тежка морална недостатъчност, статистиката показва, че наистина циганите налитат по-често да бият екипите на Спешна помощ, но не е малък процентът на нецигани“, заяви Ненков. По думите му става въпрос за генерален проблем, който не касае само министърa на здравеопазването. „Имаме изсъхнал рефлекс за гражданска защита“, отсече Ненков.

Константинов се съгласи с д-р Ненков и заяви, че топката не е топката в здравния министър. „Хората, които нападат лекарите, трябва да бъдат наказани. Става въпрос за полицейска работа и правоохранителна дейност, които не могат да се решат от здравния министър“, категоричен бе Константинов.

Според него проблемът е фундаментален и е свързан със справедливостта в обществото. „Нека биячите влязат в затвора, без значение дали цигани или българи, и нещата ще си дойдат на мястото“, каза още Константинов.

И двамата бивши министри са скептични за предложените срещи с местните ромски лидери, тъй като по думите им това са местни феодали, които налагат терор в техните махали. „Има друг механизъм, това са здравните медиатори, беше полезен, когато ставаше въпрос за ваксинация“, посочи Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е,че преговаря с терористиТова е
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Москов дано не се огъне пред тия клетки на Ал кайдаМачкай терористите
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия глупости омръзват вечеВ сега действащата Наредба за спешна помощ си пише ясно,че ако има опастност за живота на спешния екип, там се изпраща патрул на МВРИ това си е практика и в моментаСамо,че в ромските гета се страхуват от ,,полицейско присъствие,,Защо ли?Крайна време е тия клетки на терористи да се огледат внимателноТия гета не са държава в държавата
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз се чудя.И за друго нещо се чудя - когато някой наистина е избрал да живее като скот и се държи като скот, как точно трябва да се отнасяме към него?! Щото тези, дето сами са избрали да живеят като скотове в наше време, в България, Бог знае защо са с най-много привилегии!
18
0
 
15
 
! Отговори
Julis преди 9 години
МОСКОВ ПРЕМИЕР !!! :)
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС са нагли. Защо те не отидат в тези райони и да видят действителността с очите си. Самозабравили се плазмодии които се крият зад охрана.
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на министъра! Истината си е истина и без в нея да има каквато и да е расова омраза! ФАКТ.....Напоследък живеем в такова зомбирано общество, че ако кажеш че не харесваш ***, евреи или гейове ще те обявят за всичко, което завършва на ФОБ, без да се интересуват имаш ли аргументи и срещу какво точно..
15
1
 
32
 
! Отговори
Х преди 9 години
Истината обижда само не честните,всички които говоря против Москов са не честни!
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не подкрепям докторите, които всеки ден помагат на хората, а да се застъпвам за подчовеците, основно от гетата, с едничката мисъл за кражби и насилие? Задължително да се създаде здравен номер за всеки български гражданин, и всеки, който иска здравни грижи да си плати здравните осигуровки, в противен случай да си търси частно лечение след като няма никакъв принос в здравната система!
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕСКАДРОНИТЕ НА СМЪРТТА
12
0
 
36
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ама защо ми триете коментарите бе, да не би да казвам някаква лъжа - ДА ДПС Е ПРОТУРСКА И ПРОЦУГАНСКА ПАРТИЯ, И ЗАЩО НЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА МЕДИЦИТЕ КОИТО ОТИВАТ ДА ЛЕКУВАТ ХОРАТА!!! И ВМЕСТО ДА МИ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ПОСЪЖИВИТЕ САЙТА, ЧЕ ДА НЕ ВИ ГО БОЙКОТИРАМЕ!!
11
2
 
51
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
ДПС точно от това ги е страх,хората да подкрепят Петър Москов.Тази подкрепа показва ,че можем все пак да сме единни и нещо повече да имаме цел.
10
3
 
62
 
! Отговори
аз преди 9 години
Все повече харесвам Петър Москов! Не ме интересува от коя партия е, човекът изглежда интелигентен, дано успее да направи нещо!!!
9
52
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме си нова болшевишка партия - реформаторски бълвоч. Недоразумение до недоразумение. Болшевик до болшевика. Москов, Ленин-Кънев, до тях един вечен *** - Атанас Атанасов. Много здрава болшевишка ядка. Реформатори били. Тези *** за един месец *** публичното пространство с идиотските си изказвания.
8
20
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Той Волен Сидеров тази истина я приказва от години, ама на него не му благодарите ?
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОСТАН означава БСП-ДПС-Атака!
6
6
 
19
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Повече не споменавай името на този национален предател Сеироуглу ефенди!
5
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако случайно натиснат д-р Москов да си подаде оставката, трябва цялото докторско съсловие да излезе на протест и да го подкрепи! За пръв път досега министър иска нещо конкретно да се направи за защита на медиците от сиганското посегателство в гетата! И ако си мислят от ДПС и безродния БЕХ, че със заиграването на етническата карта ще свалят министъра просто трябва да знаят, че тоя път няма да им мине номера! Впрочем БЕХ няма ли да се осъди за нанесени вреди на БГ! Винаги е защитавал престъпницит
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започнете първо с Хасан Хаджихасан -бивш депутат от ДПС.
3
2
 
77
 
! Отговори
матей преди 9 години
Браво на Министъра. Той назова нещата с истинските им имена!

Спонсорирани публикации