Затворът Гуантанамо - домът на най-опасните

Вижте в какви условия разпитват заподозрените в тероризъм
Обновена: 11 дек 2014 16:09 | 11 дек 2014 14:00,
51

Затворник на Гуантанамо, чиито крака са здраво закопчани с вериги, по време на обучение в Кампус 6 при засилена охрана. Снимка: Reuters

Публикуваният преди дни доклад за изтезанията на ЦРУ предизвика вълна от възмущение по цял свят. От доклада стана ясно, че САЩ са имали и партньори в нехуманните действия, което от своя страна стана повод за скандали.

Затворът Гуантанамо Бей е дом на около 300 души, заподозрени в тероризъм, военни престъпления или участие в организирането на атентатите от 11 септември. Негови "жители" са предимно хора от Йемен, Саудитска Арабия и Афганистан.

Разпитите в затвора се водят чрез техники на физическо насилие, инсценирана смърт, забрана за сън, силен звук и други.

Вижте кадри от затвора, запечатани от фотографите на агенция Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: лагерзатворГуантанамо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ги жалите муслимите арестувани и измъчвани? Ако им паднете живи ще ви дерат! Какъв е този смешен плач? Радикалите ще ви режат къс по къс само защото сте християни и никой в техния свят няма да ви съжали. На тях им е набито в тиквите, че убиването на християни е дар към аллаха. Не сме ли твърди към тях ще съжаляваме жестоко!
18
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо трябва да се направи уточнението, че хората държани и измъчвани там НЕ СА ЗАТВОРНИЦИ, защото НЕ СА ОСЪДЕНИ за НИКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Всички човешки същества държани там в пълно противоречие с всички международни стандарти по права на човека, са ЗАПОДОЗРЕНИ в терористична дейност, БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА за това и БЕЗ възможност по какъвто и да е начин да се защитят от съответните обвинения, тъй като до съдебен процес след ГОДИНИ задържане и мъчения, обикновено така и не се стига !!!
17
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГУАНТАНАМО е срам за САЩ които говорят за закони и спазването им!!!Затворниците там са без съд и присъда без никакви права!! И НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА САЩ ИЛИ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ НЕЙН НЕ ГРАЖДАНИН МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТВЕДЕН В ГУАНТАНАМО ДОКАТО Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ!
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се има предвид, че това са хора които извършват публични екзекуции на невинни журналисти и западни специалисти и след това ги качват в youtube, условията в които ги "измъчват" са просто мечта дори за гулажниците в Русия, чиято единствена вина е че не обичат достатъчно Путин.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реалната действителност е снимка 20!И друг път съм виждал подобни снимки от там!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не се заблуждавайте,това е затвор за "специални" престъпници.снимките дават лъжлива представа.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това пропагандата ще изкара още малко, че са там на почивка! Трябва ли да се напомня, че там лежат хора без присъди и дори без повдигнати никакви обвинения!
12
1
 
5
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Четох част от доклада за " техниките на разпитите". Виж сн. 15 и 16 - всичко е ясно.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май нашите затворници може само да си мечтаят за такава храна!!!Но най-вероятно това е само за пред снимката :D
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
повечето български пенсионери определено биха завидили,особено за храна и медицинско обслужване
9
0
 
6
 
! Отговори
Нов Българин преди 9 години
СЕга всички нови българи ще искат да стават терористи/джихадисти. Условията са в пъти по-добри а пък и ако не те хванат и заплата ще ти дават.
8
5
 
7
 
! Отговори
дебелия на марко преди 9 години
ега ти и брадясалите маймуни.тоя рахатлък не моат го намери от където са се пръкнали .И имат наглоста да недоволстват,в киреча.
7
4
 
8
 
! Отговори
. преди 9 години
Ако изходим от снимките, с които се обясняват американците за собственият им доклад, то излиза, че са ги давили в библиотеката.Храната дали е халил или не е няма значение при ректалното хранене, което са им прилагали.Или онагледяват размера на посудата, която са им тъпкали ***?Какво искат да кажат въобще американците?
6
0
 
17
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
Щом са пуснали журналисти да снимат, значи всичко е излъскано. А ако случайно искат да вземат интервю от затворник, то този ще е проверен 3 пъти от администрацията и още толкова пъти предупреден да внимава какво приказва, че иначе .....
5
4
 
15
 
! Отговори
ПР акцийката преди 9 години
Аууу, прекрасно е! Пожелавам на всички замесени в тази ПР акция да ги затворят там, без съд, без присъда, само защото някакъв чиновник в ЦРУ ги мисли за теористи.Сигурен съм, че "храненето през ануса"(надявам се, че цитирам точното название на тази ЦРУ-варварщина) е много полезно за организма.
4
3
 
10
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Добре де, ако някой ти срути дома/двете кули/ и има жертви 2000човека, то как да го почерпишс един бърбън?Ако някой се сеща, то моля да го спомене в форума със снимка.Защото аз като се бръсна се порязвам от време на време.Та, като ми падне пердето на онези с брадите , хич не ме е еня докъде ще ги бръснат.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE PLASHTAT NAEM,TOK,VODA I PARNO,NO GIVEAT PO-DOBRE OT BALGARITE.NASHITE POLITIZI ZASLUGAVAT DA GI RAZPITVAT POSASHTIAT NACIN,A I OSHTE PO-IAKO.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по добре живеят от нас в бг посткомунистическо гето
1
5
 
26
 
! Отговори
мазна чалма преди 9 години
Ами ти изоиза че да си гурлив затворник - грозно мюсли - е по-деобре. Стандарта на хранене е в пъти по-голям от този на 90% от българите в Бг - ***. Ай сиктир!!!!

Спонсорирани публикации