Черно тото у нас има, но не в големи мащаби!

Кирил Домусчиев се надява да има още задържани
Обновена: 12 дек 2014 14:05 | 12 дек 2014 10:00,
22
Черно тото у нас има, но не в големи мащаби!
Кирил Домусчиев Снимка: архив, Булфото

Черно тото у нас съществува, но не в големи мащаби. Това заяви пред БНТ председателят на КРИБ и собственик на Лудогорец – Кирил Домусчиев.

Още по темата
Той допълни, че знаел, че се води разследване за футболни измами, и се надява да има още задържани.

"В България също има “черно тото”, може би не в тези мащаби, защото пазарът е малък, Както българският клубен футбол не е на някакво високо европейско ниво, така също най-вероятно и черното ни тото не е на тези нива", изтъкна Домусчиев.

"В крайна сметка това трябва да се изкоренява. Предполагам, че оттук ще започнат да се разплитат и доста схеми, да им пожелаем успех. Да се надяваме, че прокуратурата и съдът ще си свършат добре работата", коментира още той.

Общо 9 души бяха задържани за 24 часа при акцията заради сигнали за уреждане на мачове. Сред тях бяха трима капитани на отбори от "А" група - Александър Тунчев на ЦСКА, Мартин Камбуров на "Локо" (Пд) и Кирил Котев на "Черно море".

Операцията е осъществена в шест града, обискирани са 14 адреса. В работата на българските служби са се включили и специалисти от УЕФА и европейски партньорски служби.

Досъдебното производство е започнало преди девет месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A NEGO NIAMA LI DA RAZSLEDVAT ZA PRIVATIZAZIATA NA NARODNO IMUSHTESTVO.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали знае ли кои отбори са в далаверата ,защо институциите си затварят очите,тия от УЕФА си заминаха и всичко е наред май...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лъжеш престъпността ни е на световно ниво , ръководи се от ДС , а ти си олигарх , което значи крадец
11
0
 
0
 
! Отговори
www преди 9 години
Айде само да се разберем с всичките изказали се играчи и философствачи, че описаното явление не се нарича блек маркет, а рън! Блек маркетът в спортните залози е съвсем друго нещо - има го и тук, у нас.Описаното явление е продаване на резултат, симулиране на игра и евентуално измама по отношение на букмейкъра. Те още не могат понятията да си дефинират като хората, но пущат на воля инфо към електората.Нека го обясня по друг начин: черно тото е леко престъпление, измамата е ТЕЖКО престъпление.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименот пране на руски пари на руската мафия , която продава наркотици, оръжие и ***
9
1
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
И това, какво общо има с черното тото???? Тези пари от данъците са нищо, на фона с милионите, които се въртят от уговорените мачове. А това, което описваш да незаконно е, но не и престъстъпление, това е порочна практика в цял свят.
8
4
 
6
 
! Отговори
до 10 фен преди 9 години
Да те светна. В България не може да се извършват плащания без прилежно издаден документ /фактура/. С други думи Домуса плаща на Марек някакви 100 000лв. върху който дължи ДДС около 17 000лв. Марек дължи данък печалба около 10 000лв. Само, че държавата остава с пръст в устата. Като погледнеш цифрите това си е укриване на данъци в особено големи размери. Чисто престъпление.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние се надяваме, да бъдат хванати големите риби, които въртят търговията с амфети, но нейсе..., черното тото е по-наболял проблем, явно!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди няколко дни хванаха 100 килограма амфетки в Испния.Изпрача е ясен...... Киро-свинята.
5
2
 
9
 
! Отговори
фен преди 9 години
Много хора са толкова заблудени, че не правят разлика между уговорен мач и стимулиране финансово на отбор за да играе нахъсан. Първото е чисто престъпление, що се отнася до второто не е морално и в стила на феърплея, но в крайна сметка ако противниковият отбор е достатъчно силен и обигран не би имал абсолютно никакви проблеми да вземе победата, независимо със каква сума е стимулиран другият отбор за да играе на максимума си. Пример Марек-Цска, кой им е виновен на червените че пропуснаха и дузпа
4
0
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 9 години
Как тогава да си обясним пълния дисонанс между отвратителната игра на мързеливите,ненатренирани футболисти,луксозният им начин на живот,както и на другите лица,заетивъв футбола и празните стадиони?Откъде идват парите за издръжката им?Кой и как спонсорира жалкото зрелище,предлагано от наглите некадърници?Не черна каса илитото,космическа черна дупка е състоянието на българския футбол,предизвикващотвращение и погнуса(с малки изключения,разбира се,които само потвърждават тезата)!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кире кажи и за Миньоро!
2
3
 
11
 
! Отговори
цска преди 9 години
кире, я кажи за мача с марек, уговорен ли беше или?
1
1
 
14
 
! Отговори
! преди 9 години
"Както българският клубен футбол не е на някакво високо европейско ниво, така също най-вероятно и черното ни тото не е на тези нива".Напротив,точно в първенства като нашето е най-удобно за черно тото...