Закопчаха шофьор, инсценирал грабеж на 14 бона

Заблудил полицията, че бил нападнат в микробуса си
Обновена: 12 дек 2014 16:28 | 12 дек 2014 13:54,
12
Закопчаха шофьор, инсценирал грабеж на 14 бона
Снимка: архив, Булфото

Мъж, инсценирал грабеж, е задържан в Плевен, информира МВР.

В хода на проведено разследване по сигнал за извършен въоръжен грабеж на сумата от 14 000 лева, е установено, че В.С. /64 г./ е заблудил служителите на реда и е инсценирал престъплението.

При извършения личен обиск в дрехите му е открита пачка с 1000 лева, която той укривал.

Оперативните действия започнали вчера, след като в полицията било получено съобщение от тел. 112, че около 18.00 часа на разклона за с. Драгаш войвода бил нападнат шофьор на лекотоварен автомобил „Мерцедес 312 Д“, собственост на  дружество с ограничена отговорност.

Пред пристигналия на място екип „потърпевшият“ обяснил, че се е връщал от  Велико Търново, където доставил на клиенти на фирмата 2 тона и 200 кг кашкавал. Срещу стоката получил 14 700 лева и съответните стокови разписки, които за по-сигурно той укрил под шофьорската седалка и потеглил обратно.

По-нататък мъжът разказал как пътят му бил пресечен от автомобил с неустановено марка, друга кола спряла непосредствено зад него, оттам слезли трима мъже, които насила го смъкнали от микробуса, повалили го на земята и му сложили чувал на главата.

По думите му едва когато „нападателите“ се оттеглили в неизвестна посока, той се престрашил да  се надигне, минути по-късно установил и липсата на крупната сума и побързал да сигнализира в полицията.

След разказа на В.С. експертите извършили оглед на Мерцедеса, по който не открили никакви следи за извършено престъпление, а при продължилите оперативни действия била потвърдена и една от версиите на криминалистите – инсцениран грабеж. В.С. – криминално проявен и осъждан, е задържан в ареста на РУ - Никопол.

За случая е уведомена районната прокуратура. Продължава работата по документирането на престъплението, извършено от мъжа, както и за установяването на местонахождението на останалата част от парите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а?
8
0
 
1
 
! Отговори
от 7 до 8 преди 9 години
Това е колкото да не намерят парите в мен,както тоя имал хилядарка в него.Замисли се малко.После им давам по хилядарка за услугата и десет бона за мен.
7
1
 
2
 
! Отговори
до 7 тариката преди 9 години
Ти четеш ли какво пишеш - ",на др.ден двамата внасят по 7000 в сметките си". Нещо садо-мазо, пък и си плащаш излиза. Ще ме умориш от смях!
6
2
 
1
 
! Отговори
Ел Тарикатес преди 9 години
'начи 'са да Ви кажа аз как бих го направил :След като имам тия 14 000 в мен,уговарям предварително двама приятели да дойдат ,да счупят прозорците на мерцедеса,седалките да ги нарежат с нож,мен да ме посритат в ребрата,вадят всичко от колата и багажника на пътя,връзват ми ръцете с въже за да имам охлузвания.След сценката се прибирам с тях,на др.ден двамата внасят по 7000 в сметките си.Съобщавам на 112,не пр.ден понеже съм бил шокиран и така
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА ХА ХАДали е от "тия" или "ония", не се знае, но според закона, когато някоя личност е следствена, води се дело и т.н., то имената се изписват с инициали. Също така лицата им трябва да се "цензурират", докато трае съответното разследване. Без значение дали личността е публично известна, или не. Моля, проверявайте си източниците, преди да правите заключения :) Хубав Ден!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дам дам :DТакива суми се плащат само в кеш!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платили кашкавал в кешовица... Класика!!! И то 14000 а не 14,50.Няма ли преводи за тия хора...
2
0
 
20
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
С инициали ЗНАЧИ ПАК Е ОТ ОНИЯ
1
0
 
23
 
! Отговори
Бъфет преди 9 години
Тоя хитрец си е осигурил коледно три в едно: Хем ще го уволнят, хем ще полежи в следственния, хем накрая жена му ще го посгълчи че е провалил Коледните празници за фамилията.

Спонсорирани публикации