Пиронкова с нова победа в Сидни, вече е на полуфинал

Българската се наложи категорично над Стрицова
Обновена: 14 яну 2015 14:16 | 14 яну 2015 10:58, Александър Попов
28
Пиронкова с нова победа в Сидни, вече е на полуфинал
Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за полуфиналите на турнира в Сидни с награден фонд 731 хиляди долара.

Защитаващата титлата си от миналия сезон Пиронкова победи Барбора Захлавова Стрицова (Чехия) с 6:4, 6:1 за 96 минути.

Така 27-годишната пловдивчанка, която започна от квалификациите, записа 14-а поредна победа в надпреварата, а с това си осигури 35455 долара и 210 точки за световната ранглиста, в която в момента тя заема 67-о място.

Българката на два пъти навакса пробив пасив срещу 25-ата в класацията на WТА Захлавова-Стрицова при 1:2 и при 3:4. Тя направи серия от пет поредни гейма, за да вземе първия сет и да поведе с 2:0 във втория.

Чехкинята си върна пробива за 1:2 във втората част, но до края Пиронкова доминираше и с нова серия от четири гейма стигна до крайната победа.

С успеха пловдивчанката си гарантира и изкачване на 51-о място в света в понеделник. На полуфиналите тя очаква победителката от двубоя между номер 2 Петра Квитова (Чехия) и участващата с "уайлд кард" Ярмила Гайдошова (Австралия).

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Цвети,ще има ли трофей?
26
0
 
2
 
! Отговори
Ив преди 9 години
До от ав$$$тралия сидниЕй, ти цял философ се извъди бре!!! Съвременен Левски направо!! Или по-скоро Доларски... Честно, по-напомпан и нескромен човек не съм срещала в интернет ***-ранството... А скромността красеше човека.... е, важното е че тук не се виждаме кой какъв е ;-)Иначе си представям как милионера Кийосаки се фука наляво надясно колко кинти е направил и как ги бере от дървото. Боже опази. Всъщност ако го правеше никой нямаше и да чуе за него.
25
4
 
2
 
! Отговори
Gudio преди 9 години
На тенис я признавам чеможе да играе. А дали може да играе на същото само че дето вместо 'т' започва със 'п' ?
24
0
 
7
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
Това е една добра новина и поднесена положително Поздравления на Днес
23
1
 
0
 
! Отговори
Kvitova преди 9 години
И аз се надявам Цвети да покаже страхотен тенис.А и да не забравяме,че именно тук й бе единствената победа срещу Квитова и то пак на 1/2 финал - миналата година с 6:4 6:3 . Гледах целия мач на Квитова днес и първия сет допускаше много грешки.От 3 възможности за пробив не взе нито една.Втория сет се отпусна и Гайдошова навакса единия пробив,но до там.Важно е Цвети да не допусне ранен пробив.Квитова не е в оптимална форма.Има слабости в играта си,но избухна с доста къси диагонали днес.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от ав$$$тралия сиднине знам как е в Сидни, но при тебе явно копи-пейст моделът е на мода, все едно и също пишеш и все без връзка с новините, които "коментираш"Поне печатните грешки да си беше оправил, преди да си изкопираш глупоститеАпропо, ти не си "успял" българин, а "ослепял"... от онези, за които е приказката "пази, Боже, сляпо да прогледне..."
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До KvitovaТова вече е проблем... Надявам се нашата да не се огелпи
20
0
 
1
 
! Отговори
Kvitova преди 9 години
Петра Квитова ще бъде съперничка на Цвети на 1/2 финал .Преди минути спечели с 4:6 6:3 6:4 срещу Гайдошова.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да поздравим великолепната Цвети и да не забравяме, че и когато губи тя си остава наша гордост, та нека да не я огорчаваме с нашите поплювки.
18
0
 
9
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Браво на Цвети!!!
17
13
 
1
 
! Отговори
Подлеций преди 9 години
Пак ли се е отказала съперничката?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красота!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Цвети!
14
0
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Браво Цвети !
13
0
 
1
 
! Отговори
Цвети шампионка преди 9 години
Квитова поведе с 5:1,сервираше за сета,допусна пробив,след което Гайдошова си спечели гейма и направи 5:3 .Квитова сервира втори път за спечелване на сет 2. ( *15:0 15:15* (двойна грешка) 15:30* (отлични удари на Гайдоошова и успешно излизане на мрежата) *30:30 (ас за Квитова) *40:30 .. гейм и втори сет Квитова 6:3 ! Всичко ще се реши в трети сет.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай, Цеци!!! Хайде пак титла на този турнир!
11
11
 
7
 
! Отговори
от ав$$$тралия сидни преди 9 години
друг успял българин в СидниДано и нейните успехи тук са като мойте всяка финансова година е все по успешна.Срещу Операта в Сидни има надпис "това което мечтаеш е това което заслужаваш"Тук упелите сме като Левки аз ако печеля - печеля за цял народ ако губя губя само себе си!А аз бих добавил Оправиш ли себе си оправяш и държавата.Затова тук успяваме, аз на моето дърво бера $$$ защото това съм посял, докато други по едни Балкански ширини берът ядове защото това сеят минуси злоба завист мизерия
10
1
 
8
 
! Отговори
ааа преди 9 години
Айде моля, някой бързо да завиди за парите, които изкарва и да направи паралел с бедния българин. След което да я препсува едно хубаво и да изсипе още една кофа помия върху нея. Много се забави подобен коментар, мили хейтъри живили сте, тук ли сте?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е новина!Не -Ьшър се сгодил.....
8
0
 
16
 
! Отговори
jen преди 9 години
Браво Цвети!:))))

Спонсорирани публикации