800 000 души в Грозни в защита на ислямските ценности

"Долу карикатурите на пророка Мохамед"
Обновена: 19 яну 2015 14:03 | 19 яну 2015 13:15, Елка Василева
74
800 000 души в Грозни в защита на ислямските ценности
Снимка: Reuters

Ислямът е религията на света и мюсюлманите в Русия няма да позволят да бъдат използвани за дестабилизацията на страната. Това заяви президентът на Чечения Рамзан Кадиров на многохиляден митинг в Грозни в защита на ислямските ценности, предаде ТАСС.

По данни на руското МВР на митинга са се събрали над 800 000 души, съобщи РИА Новости.

Някои от участниците в митинга на площада пред кметството на Грозни държаха плакати с надписи като "Долу карикатурите на пророка Мохамед" и "Ислямът е религия на доброто и съзиданието".

Още по темата

"Ние винаги сме били надеждни защитници на Русия! И днес сме в състояние да дадем достоен отпор на всички врагове на нашето отечество", каза Кадиров пред събралото се множество.

Той подчерта, че ислямът учи "да се живее в мир и съгласие с всички народи и с хората от всички религии". "Ние строго спазваме тези принципи, залегнали в свещения Коран и заветите на пратеника на Аллах", подчерта чеченският президент, който бе придружаван от своето семейство.

Пред митинга под наслов "Любов към пророка Мохамед" говори и епископът на Махачкала и Грозни Варлаам. Той каза, че Руската православна църква осъжда всички хора, които публикуват карикатури на пророка Мохамед. "Ние, представителите на всички епархии, казваме не на злото, което Западът се опитва да вкара между нашите религии", заяви християнският духовник.

След митинга на площада бе отслужена колективна молитва. Хората повтаряха след имама молитвите и славословията за пророка, съобщи ТАСС.
 

/БТА/

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29джихадистите ги създадоха сащ.гледаи какво става като като свършат социялите в западна европа тези статистики че имигрантите от африка и азия в европа са 4,9% са мит гледаи шоу времето идва те се множът а европа не може да насмогне на социяли в кавказ са свикнали без социяли
26
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отврат и смрад се носи от протест на варвари. каква гнус
25
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Musulmanite v BG mogat veshe da yaminat na hubavo miasto/v chechenia/ekstra e.Marsh ot BALGARIA VEDNAGA!
24
7
 
21
 
! Отговори
глей ко стаа преди 9 години
Сега като спрат парите, с които Русия охлажда това горещо буре Чечения - ще видите чудо на чудесата.
23
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До 23Ами прочетох го и тъй като не видях нищо по различно от първия път да приемем, че не съм загрял. :)Все пак аргумента "не това съм казал, но сещай се какво съм искал да кажа" е особено труден за оборване. :)
22
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
800 000 измити мозъка! Има ли някой който може да уважава тава стадо? Забрана за Европа и Америка и изолация. Да си живеят там и да си протестират колкото си искат. Един да не се допуска в нормалния свят!!!!!
21
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен тази тълпа направо си плаче за една атомна бобма. Сега Путин финансира и развъжда тези ненормалници с подкрепата на милиарди долари годишно. Така и така я забатачи със запада, поне да си оправи проблема с тях. Вместо да им плаща, да ги изтребе, щото един ден те ще изтребват и от тях милост не може да се очаква. Това са мюсюлмани, те са зли по природа, в тях човещина няма.
20
1
 
1
 
! Отговори
23 преди 9 години
До АлексТи бавнозагряващ ли си? Я прочети какво съм написал и не си измисляй.
19
8
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До 23 (коментар 17)Ти сериозно ли казваш че за да има разнообразие по света, то на глупавите картинки в жълтите вестници трябва да се отговаря с насилие?... :)Аз между другото не съм религиозен и не мисля че религиите трябва да имат нещо общо с ежедневието, но то ва си е мое мнение. Единствено хора които се взимат много на сериозно могат да бъдат уязвени от сатира, а тези които отговарят с насилие на присмеха са фосили изостанали от 15-ти век.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
работата ще загрубее ... не може едните да са постоянно нагли а другите постоянно толерантни
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Спонгиотрепко, като не знаеш не говори тъпизми. тези дето са на митинга се бият с тези, дето се взривяват. независимо, че се наричат и едните и другите чеченци *** ограничен и платен. не се ли чувстваш ***?!
16
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Маринрусия има 6 ядрени подводници не я хвали кутевче
15
8
 
8
 
! Отговори
23 преди 9 години
До Алекс"Бъдете над тези неща, както Ватикана не обръща внимание на подобни глупости."А защо? Защо всички трябва да са като Ватикана? Не може ли някои да са по-различни? Стига сте си гледали само от собтвената камбанария.
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадиров ще свърши като баща си
13
14
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Бре, мама му стара. Толкова са мирни, че всеки месец чеченки се взривяват самоубийствено в името на Аллаха. Срам и позор за "православния" свещеник участвал в това сатанинско сборище.
12
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм Шарли.Аз съм Ваня от Донбас.Аз съм срещу тероризма във всичките му форми.
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имало ли е поне един плакат осъждащ разстрела над журналистите?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8 ти бил ли си във франция някога или само на изкурзия
9
5
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Как пък исляма е религията на света и 1/3-та не е. Освен това като сте "религията на доброто и съзиданието" защо на присмех отговаряте с насилие? Бъдете над тези неща, както Ватикана не обръща внимание на подобни глупости. Това е точно както преди седмица "понеже ни обрисуват като кръвожадни екстремисти в знак на протест ще взривим 9 църкви и детска градина". Коя друга религия скандира "жените ви ще са наши, дъщерите ви ще са наши"? На такива протести с крясъци и обиди нещо не вярвам.
8
2
 
11
 
! Отговори
CS преди 9 години
Ruski predstaviteli na pravoslavnata curka u4astvat v islqmskite demonstracii w Grozni ?? LOL

Спонсорирани публикации