Путин да бъде изрязан като тумор, призова Каспаров

Опозиционерът иска светът да засили изолацията на руския президент
Обновена: 5 мар 2015 13:58 | 5 мар 2015 10:25, Елка Василева
223
Путин да бъде изрязан като тумор, призова Каспаров
Гари Каспаров. Снимка: архив, Reuters

Руският опозиционер Гари Каспаров призова САЩ и света да засилят изолацията на руския президент Владимир Путин и да въоръжат Украйна, предаде Франс прес.

Призивът беше отправен по време на изслушване в Сената на американския Конгрес.

"С тумор не може да се преговаря. Подобно на тумор Путин и неговият елит трябва да бъдат изрязани", заяви бившият световен шампион по шахмат.

"Борис Немцов беше убит, защото можеше да бъде убит. Путин и неговият елит смятат, че след 15 години на власт могат да правят каквото си искат. За тях няма червена линия, която не бива да прекрачват", добави Каспаров.

Изслушването в Сената бе официално посветено на "руската агресия в Източна Европа" и ситуацията в Украйна, Молдова и Грузия", съобщи Франс прес. В заседанието участва и бившият грузински президент Михаил Саакашвили.

"Политиката на протегната ръка на Запада към Путин трябваше да бъде изоставена, след като Путин показа истинското си лице преди повече от 10 години. Тази политика обаче беше продължена, това насърчи Путин и делегитимира нашето опозиционно движение", заяви Каспаров в Сената.

Още по темата

Според него ситуацията в Украйна е естествено следствие от полицейската държава, установена в Русия и доставките на оръжия за Киев трябва да бъдат извършени възможно най-бързо.

На този етап Барак Обама отказва да изпрати оръжия в Украйна, въпреки че Конгресът гледа благосклонно на тази идея, отбелязва Франс прес.

"Олигарсите, които подкрепят Путин, трябва да бъдат накарани да избират между това да го изоставят или да се изолират. Не можем да ги оставим да продължат да живеят като Доналд Тръмп и да управляват като Сталин", заяви Каспаров.

Той добави, че руснаците искат да са свободни, но каза, че е прекалено да се иска само от тях да победят една глобализирана диктатура, изпълнена с енергия и сила, радваща се на негласната подкрепа на свободния свят.

Гари Каспаров беше приятел и съратник на Борис Немцов, убит в края на февруари в Москва. Двамата бяха заедно в опозиционното движение "Солидарност".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка иска да изстреля крилати ракети в Москва.Явно значи несе притесняват от Русия.
75
5
 
1
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
"Посочете ми един красив русофоб,няма.Злобата им е променила всичко..."----------КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ЛЕВСКИ-НЕ Е ЛИ КРАСИВ ?
74
3
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 103Ба, нема да я построят. Вова полага траверсите, Медведев ръси чакъл и за година-две ше стане. Може и по-малко
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСНАЦИТЕ НАПРАВИХА ДОСТА ДОБЪР СМАРТФОН, ЯВНО ПОЛИТИКАТА НА ПУТИН НЕ ИМ СЕ ОТРАЗЯВА ТОЛКОВА ЗЛЕ. НЕ ОТСТЪПВА НА АЙФОНА.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С коня-ход напред!!!S KONQ TAM KADETO NE OGRAVQ SLANCETO KATO SE SABUJDASH SUTRIN ,A DANO AMA NADALI .ABE KATO TOLKOVA MNOGO VI HARESVA DA LAPATE 4ERNI PISHI OT USA ZASHTO NE GRABVATE PO VIZA I BEJ DAVI NQMA >???? AMA NESHTO TRUDNO DAVAT DORI I NAI IZQVENITE POKLONICI NALI ???? ILI PO LESNO DAVAT NA ARABELI I VSQKA DRUGA PAPLA4 OT KOLKOTO NA BELITE HORA *** USA
71
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАз русофил със всички зъби в устата до ден днешен не съм видял.
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия си имат опозиционери - Зюганов и Жириновски. Това е опозицията. Този какъв опозициоонер е? Все едно Цеци Кънчев да е опозиционер.
69
6
 
17
 
! Отговори
шахматист преди 9 години
ха ха бившият гросмаистор от съветската школа е в матова ситуация маи сдава тотално партията
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 92.Това не може да стане,защото Сащ ще изчезнат за секунди.И тогава няма да има гей паради,содомия,третополовост,кръвосмешения.Затова е тази злоба.Посочете ми един красив русофоб,няма.Злобата им е променила всичко...
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоЩЕ Я ПОСТРОЯТ ЖП ЛИНИЯТА, НЕ СЕ КАХЪРИ
66
6
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Е сега съвсем скоро Вива Вова ще трябва да се бръкне за световното по футбол едно 60-70 млрд. Ама преди това че требе да построи газопровод до Китай, а и жп линия. Не знам как ще се справи, докато упражнява любимото си хоби - да се къпе гол с тигърчета и да вади амфори със злато от мътни води
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАСИЛИ СЕ ИЗОЛАЦИЯТА НА ЕДНА ЧАСТ ОТ РУСКАТА ОПОЗИЦИЯ. ВЕЧЕ СА ПОД 1%
64
5
 
13
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
Гари, гледай следващия поръчан от твойте покровители да не се окажеш ти.
63
2
 
13
 
! Отговори
виждащия преди 9 години
До Пешко-------------то вече е станало.....ама слепците не виждат-----ерата на САЩ свърши.Точка.И точно Путин им би шута.
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪЩИЯ КАТО СТАНИШКО
61
3
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Тук всеки разбира и от политика и международни отношения, всичко. Пълно е с оли..френи под тези коментарни статии.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГО ОСЪДЯТ ЗА ПРИЗИВИ КЪМ ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.
59
4
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Нешка Робева оня ден каза, че Ванга някога й казала, че щял да дойде ден, когато някой си Вова щял да яхне гол мечка, после да преплува атлантика, ама откъм Южния полюс, и накрая щял да набие една тупаница на последния 44-ти президент на САЩ, който щял да бъде черен. Дали ще стане тая работа а?
58
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЯКО ИМ ПЛАЩАТ АМЕРИКАНЦИТЕ НА ТЕЗИ *** ДА МИРИШАТ
57
11
 
3
 
! Отговори
С коня-ход напред!!! преди 9 години
Браво Гари!!!Както ти през 1985 година разгроми тогавашния любимец на Брежнев и настоящ депутат от ЕдРо и скорошен гост на перхидроленото ямболско селянче,така ще бъде разгромен и ***!Кръга от крмемльовски олигарси вече му е скроил кюляфа бре!Въпроса е само до 2018 година дали ще умре от рака на панкреаса дето му е в последна фаза или ще го катурнат могъщите олигарси!*** е комплексар-страхливец и няма да смее да нападне пръв!Ако нападне то Масква и Питер са станали на ядрен прах за 12 минути

Спонсорирани публикации