Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър

Командирът на полета се опитвал с брадва да разбие вратата на кабината
Обновена: 27 мар 2015 14:14 | 27 мар 2015 09:05,
198
Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър
Андреас Лубиц. Снимка: Facebook

Пилотът Андреас Лубиц, смятан за виновник за катастрофата на самолета на авиокомпания "Джърмануингс" общо половин година се е лекувал при психиатър, съобщава в. "Билд", като се позовава на източници от компанията собственик  -"Луфтханза".

Карстен Шпор, изпълнителният директор на "Луфтханза" заяви, че в обучението на Лубиц е имало шестмесечно прекъсване през 2009 г., но не разкри конкретни подробности.

Лубиц е страдал от депресия, пише "Шпигел" и цитира и съученици на 28-годишния мъж, които споделили, че той временно е прекъснал обучението си поради психическо изтощение и преумора - синдромът на "прегарянето" ("burn out") или на депресия.

Германското законодателство обаче не позволява на компанията да получава информация за медицинското досие на пилота.

Като косвено потвърждение за психическите проблеми на Лубиц "Билд" посочва и следното обстоятелство - в неговото досие във федералното управление за гражданска авиация е имало забележка, че се нуждае от "специализирани редовни медицински прегледи".

Такава бележка имало и в лиценза му за пилот, твърди още "Билд". Таблоидът е научил и подробности около случилото се на борда на самолета преди катастрофата. По данни на вестника, след като не успял да влезе в кабината, командирът се опитал да разбие вратата с помощта на брадва.

От "Джърмануингс" са потвърдили, че брадвата действително влиза в спасителното оборудване на самолета, но не уточняват дали е била използвана.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че германските власти и "Луфтханза" са отказали да назоват името на капитана на полета, но британски и испански вестници го идентифицират като Патрик Зондерхаймер.

"Вашингтон пост" поставя въпроса как в бъдеще да се избегнат катастрофи като тази във Френските Алпи в бъдеще и отбелязва, че този случай е породил въпроси за обучението на пилотите и процедурите за сигурността в кабината.

Авиокомпаниите, макар и със закъснение, вече променят правилата си за пилотската кабина на самолета, като някои вече въвеждат изискване в нея винаги да има най-малко двама души, пише по този повод британският в. "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно трябват нови промени. Защо не постоянно видеонаблюдение на пилотската кабина и салона и възможност за реакция от земята при извънредни обстоятелства. Да не говорим за елементарно нещо като отделна тоалетна за пилотите в самата кабина.
19
0
 
17
 
! Отговори
Аха преди 9 години
Ааа браво! Значи може да е луд, ама няма да издаваме!? Ами то сега стана ясно! Айде сега го обяснете това законодателство на роднините на загиналите!От там тръгват много злини, от криворазбраните права на човека!
18
2
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
Известно е, че Психодясното е най-големият проблем в България.
17
0
 
16
 
! Отговори
:( преди 9 години
Вече не вярвям на нищо, което ни внушават отвсякъде /медиите, политици, експерти..../ "Совите не са това, което са......"А ние сме онези голите, лигавите с мъркучлетата от "Матрицата" :(
16
0
 
10
 
! Отговори
Поредното ... преди 9 години
... доказателство, че не може да има 100% безопасност и сигурност.
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи в салона има брадва а на нас ни прибират и нокторезачките на чекинга
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на глупостите написани тука. Както някой вчера беше писал ще се помъчат сега втория пилот да го изкарат най пропадналия тип на земята за да се прикрие нещо. Ето че започнаха
13
2
 
10
 
! Отговори
Ники преди 9 години
По-жълта медия от Билд не можахте ли да намерите ...
12
9
 
21
 
! Отговори
******************** преди 9 години
За съжаление мъртвите не говорят за да кажат , какво се е случило , така че на преден план е Манипулацията
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма нужда от коментар за тоя фашист.
10
4
 
18
 
! Отговори
1 преди 9 години
Този пилот е бил,само за Авиоотряд 28готов и саможертвен.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sled dyjd kachulka. horata si otidaha, a te neka da tolerirat ludite. takiva ne sa za otgovorni postove i osobeno ne za piloti!!!!!!!!!
8
8
 
21
 
! Отговори
бомби със закъснение преди 9 години
Истината е, че в самолетите ни возят летци-откачалки. Те са като бомби със закъснение не им личи и гръмват, когато си поискат!
7
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи първоначално казаха, че от записа на черната кутия се чува почукване по вратата. Явно кмандирът на полета е чукал лекичко по вратата с брадвата. Мислете малко, не се хващайте на всякакви глупости на търкалета от медиите.
6
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Германското законодателство обаче не позволява на компанията да получава информация за медицинското досие на пилота" - пълен абсурд !
5
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пилотът на МН17 също сам се заби в украинската ракета ама още не са го пуснали филма по кината.
4
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще изкарат пилота луд недочуващ едноок далтонист, но самолетът и превозвачът са си наред!
3
2
 
28
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Германското законодателство и медицински контрол явно издишат. В България това не може да се случи, но споко ша я напрайм.
2
11
 
61
 
! Отговори
:( преди 9 години
Е, да, ама ако му бяха казали, че е ненормален и че не става за летец, толерастията щеше да ревне, че му погазват правата. Ако пък и е хомосексуалист... става невъзможен за уволнение. Пак добре, че не е бил цветнокож - от Луфтханза щяха да го направят капитан на най-големия си самолет. До такива последици води толерастията. Тя ще погуби Европа, включително и нас българите. Ние сме все още здравомислещ народ, но след 10-20 години това ще се промени.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаех си че са икономисали от нещо , от медицински прегледи например