Uber: Не нарушаваме законите, плащаме си данъците!

Засега компанията няма да се разширява извън София
Обновена: 30 апр 2015 14:03 | 30 апр 2015 09:12, Бойчо Попов
39
Uber: Не нарушаваме законите, плащаме си данъците!
Снимка: Investor.bg

Технологичната компания Uber не нарушава правилата и законите на България, твърди в интервю за Investor.bg новоназначеният генерален директор за България Димитър Радуков.

"Uber спазва всички приложими данъчни закони в България. Ние плащаме всички данъци в страната, данък печалба, осигуровки, данък общ доход и т. н.", казва той.

По думите му концернът е само технологична компания, а споделеното пътуване се предоставя от шофьорите. А тъй като те работели по няколко часа и с това са под критичния праг от приходи от 25 000 евро на година, няма нужда се регистрират по ДДС.

В повечето случаи те карат коли на бензин или дизел, което спрямо метана вкарва между четири и пет пъти повече приходи в бюджета на държавата от акциз. Както е известно, метанът в България е с минимален акциз, докато грубо около 40% от цената на бензина или дизела влизат директно в държавния бюджет (под формата на акциз и ДДС, б. ред.).

Рейтинговата система на компанията важи както за шофьорите, така и за пътниците, като след всяко пътуване те се оценяват. Ако има шофьори и пътници с нисък рейтинг, те се отстраняват от системата, казва Радуков. По думите му в България вече се е стигало до отстраняване на шофьор заради нисък рейтинг.

Според Радуков компанията му ще се концентрира засега върху София и не мисли все още за експанзия в други градове. Освен това засега няма да се предлага друга услуга освен вече стартиралата UberX.

Цялото интервю прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Uber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно мазнико, ние ще следваме примера на ЕС и също ще ви изритаме оттук.
12
9
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Като ти харесва..вози се в миризливите таксита.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще излезе Мая Манолова и ще му докаже, че е нарушил 5 закона, 13 правилника, 9 наредби, 3 кодекса, 2 члена от конституцията и общочовешките правила на живота.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато извършваш разплащане по банков път не се издава касов бон,защото не плащаш нищо в брой на водача на автомобила..
9
6
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Преди няколко месец бяха изгонени от Франция, а в Германия бяха изгонени за втори път и в момента тарашат офисите им. Имаш интернет, в случай, че не си бавноразвиващ можеш да провериш къде по света ги банват.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към 7Не пишете неверни неща.Заблудата е само до време.В Германия и Франция със сигурност работят,защото съм ги ползвал.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да добавя, че вчера и Португалия изгони убер, що така?
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, нарушавате ги, затова Германия, Франция, Белгия, Швейцария, Южна Корея и американските щати Невада и Калифорния ви изгониха от териториите си и ви забраниха услугите! Факт! Да не споменавам течащите разследвания и съдебни процеси в САЩ и Германия! Аре чупката, мошеници!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой никога не е успял да спре развитието на технологиите и въобще спиралата на по-прогресивното,по-качественото на по-ниска цена!Затова и Юбер ще успее.Колкото е по-опростено,толкова е по-гениално.Сферата на услугите неминуемо ще се промени.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер са!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той и Цветан Цветанов си плаща данъците на 6-те апартамента, но това не означава автоматично, че спазва законите на България!
2
9
 
11
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Те и Бракониерите на дървесина пълнят бюджета като извозват дървесината нали зареждат нафта.Просто поредната платена публикация
1
4
 
3
 
! Отговори
Бочко преди 9 години
Може за всичко, което ти хрумне да издаваш касов бон, но това не значи автоматично, че "спазваш законите". Пък дали издават касов бон си е друг въпрос.