"Турски поток" не може да мине през Сърбия, обяви Белград

Изграждането му през наша територия е невъзможно, заяви Николич
Обновена: 8 май 2015 14:10 | 8 май 2015 11:03, Елка Василева
77
"Турски поток" не може да мине през Сърбия, обяви Белград
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Изграждане на газопровода „Турски поток“ през територията на Сърбия не е възможно, заяви сръбският президент Томислав Николич. Според него по тази причина Сърбия няма да получава газ от тази посока.

„Смятам, че реализацията на „Турски поток“ /на територията на Сърбия/ е невъзможна и от тази посока няма да получаваме газ“, каза Николич в интервю за Интерфакс.

Руската агенция припомня, че сръбският посланик в Русия Славенко Терзич каза по-рано, че отказът от „Южен поток“ и новият договор за „Турски поток“ са усложнили ситуацията за Сърбия в областта на енергетиката, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Президентът на Сърбия заяви също така, че Сърбия е против налагането на санкции срещу Русия, но когато стане член на ЕС, Сърбия ще бъде длъжна да следва общата политика на Съюза.

„Пред всички европейски официални лица ние сме изложили нашата позиция, че сега не сме съгласни с налагането на санкции срещу Русия, но когато станем член /на ЕС/, ще бъдем длъжни да провеждаме общата външна политика“, каза Николич.

По повод стремежа на Сърбия да стане член на ЕС Николич изтъкна, че по-голяма пречка за това в момента е въпросът с Косово, отколкото развитието на сътрудничеството с Русия.

По-рано тази година руският енергиен министър Александър Новак не изключи газопроводът "Турски поток", който ще минава по дъното на Черно море до турско-гръцката граница, по-нататък да минава през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария до Австрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКОВА НЕЩО КАЗАНО ОТ НИКОЛИЧ НИКЪДЕ ГО НЯМА В СРЪБСКИТЕ МЕДИИ,ТАЗИ(НОВИНА) Е ПЛОД САМО НА БОЛНАТА ГЛАВА НА ЛЕЛЯ ВИ ДЕТО ЗА НЯКОЙ И ДРУГ АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТ Е ГОТОВА И С МЪЖКОТО МАГАРЕ ДА СИ ЛЕГНЕ,РАЗБИРА СЕ АКО ПРЕДИ ТОВА ЖИВОТИНЧЕТО НЕ ИЗБЯГА УПЛАШЕНО ОТ ВЪНШНИЯ И ВИД ***
8
3
 
10
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До Анонимен (29)Хаха и как ще ги пренасочи - по безжичния телеграф ли ? Най-големия клиент на Русия за газ е ЕС. Ако си мислиш, че Кремъл ще си резне клончето, вземи ходи се освидетелствай по-добре :)
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що пък да не може, проектът си е напълно виртуален, руснаците могат да го пуснат и през ЮАР.
6
8
 
24
 
! Отговори
художника преди 9 години
Значи, когато ще минава през България се нарича ЮЖЕН поток, а когато минава през Турция- ТУРСКИ поток. Това значи, че Путин се "мазни" на турците, а нас ни има за даденост и няма нужда да го кръщава на БЪЛГАРИЯ. Ми да си го кръсти РУСКИ поток и да си го извърти през ЧЕРНА ГОРА, щом е толкова курназ. Обухме си гащите и не се гъ`име вече за без пари!!!
5
12
 
24
 
! Отговори
до 19ят манипулатор преди 9 години
Точно руснаците да обвиняваш във фашизъм,е меко казано ***--виж-САЩ спокойно можеш да ги обвиниш--Бомби с уран над Сърбия,*** в Виетнам,Атомни бомби над мирни градове в Япония,Незаконни затвори на ЦРУ по цял свят,Подслушване на обикновенни хора по света,Създаване на терористични организации-Ал Кайда и главорезите от ИД,Въоражени преврати в над 30 страни организирани от ЦРУ,Гласуване в ООН против осъждането на фашизма и т.н....греховете им са безбройни--не съм русофил,но това е истината
4
7
 
12
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Днес агенция сръбската държавна агенция даде изложение, че президента не е бил разбран правилно.Мин-председателя на Сърбия е заявил соята позиция за изграждане на газопровода.Край точка. Сърбия е за този проект.Всякакви интерпретации са в стил идващ от Банкя и Долна Диканя.
3
4
 
7
 
! Отговори
свинара преди 9 години
Президентът на Сърбия заяви също така, че Сърбия е против налагането на санкции срещу Русия, но когато стане член на ЕС, Сърбия ще бъде длъжна да следва общата политика на Съюза.Много интересна логика. Ние следваме общата политика на ЕС,Сърбия ще я следва,Румъния,Унгария,Гърция,Чехия... Абе,къде е тая "обща политика",че всички я следват?
2
8
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Аз като ви казвах, че "турския потоп" Няма да го бъде вие ме псувахте...А тия танкови т-14 "Блокада" вярно ли, е че на скорост ще ли да палят утре?
1
13
 
21
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
Сърби, не ви трябва Еврогейският съюз и сатаНАТО...

Спонсорирани публикации