Украйна чака обезщетение от Русия за анексията на Крим

Според експерти от Киев обаче делото може да се проточи
Обновена: 3 юни 2015 14:17 | 3 юни 2015 09:25, Елка Василева
112
Украйна чака обезщетение от Русия за анексията на Крим
Снимка: архив, Reuters

Украйна очаква да получи от Русия обезщетение за анексирането на Крим и разрушенията в Донбас, цитира руският в. "Независимая газета" изявление на Наталия Севостянова, украински зам.-министър на правосъдието.

"Като инструмент е твърде ефективно налагането на запор върху имущество в чужбина", добавя в тази връзка украинската представителка.

Източници на вестника от властовите структури в Киев уверяват, че не става дума Москва да плати на Киев за евентуално признаване на руския статут на Крим и независимостта на сепаратистките "републики" в Луганска и Донецка област.

"Крим и Донбас ще бъдат под украинска юрисдикция. И тогава Русия ще трябва да си плати сметките", обяснява неофициално киевски служител.

Миналата година Украйна подаде три иска срещу Русия в Европейския съд по правата на човека. Те засягаха епизоди от кримските и донбаските събития, които са в сферата от правомощия на този съд, например незаконното според Киев изтегляне в Русия на децата от детските домове в Донецк, напомня изданието.

Въпреки всички усилия на украинската власт нито една държава и нито една международна организация не е признала Русия за агресор. Москва заявява на всички равнища, че няма никакво отношение към събитията в Донбас, посочва "Независимая газета".

"Експерти от Киев коментират темата без охота", изтъква руският всекидневник и ги цитира: "Западът се страхува и не иска да воюва с Русия - то си е очевидно. Затова там се правят, че тези неща не ги засягат, че те не схващат какво става в Донбас. Колкото до Крим, имат голямо желание да отложат за дълго време този въпрос. И 10 иска да подадем, Западът всякак ще бави разглеждането им. В международните съдилища това дело може да се проточи с години".

Във Върховната рада вече бе внесен законопроект за национализация на цялата държавна и частна собственост на руски субекти, пребиваващи в Украйна. Депутатите обаче не се осмелиха да го приемат. Сега въпросът отново може да бъде включен в дневния ред. Междувременно в кулоарите на парламента бяха подновени споровете дали Украйна има права върху част от собствеността на Съветския съюз в чужбина, допълва "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
14
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Всеки може да обяви независимост след референдум. Или не е демократично?.
35
1
 
6
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Става Турски. Ко паим?.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
59 кажи им гп направо ако Кърджали буде окупирано от турски зелени човечета и буде инсцениниран псевдо Референдум ко праим
33
7
 
13
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До Това са смешкиКато гледам пропагандата,относно "руснаците" в Източна Украйна и Крим,излиза, че би трябвало спокойно да приемем (не дай Боже), ако някои области в България решат някой ден да се присъединят "демократично" към друга държава или да обявят независимост. Пък и не бива да се изпраща войска срещу "собствения народ" нали така другари?Тук обаче е трудното за вас: Хем украинците пратили армията срещу собствения си народ, хем обаче в Изт.Украйна са "руснаци". Айде изяснете се :)
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато чакат обезщетение ще се разпадне Украйна!
31
5
 
29
 
! Отговори
Това са смешки преди 8 години
Дори да си върнат Крим (което няма как да стане) какво смятат да правят с населението там - 100% руснаци? Ще ги убият, както изгориха живи онези 50 човека в Одеса?Почти същото е положението в Източна Украйна. Руснаците мразят украинците (вече) и няма как да заживеят отново заедно. Прекалено много руска кръв проля украинската армия и няма как да се надяват на подкрепа от етническите руснаци. Украйна няма бъдеще. Руснаците ще я смачкат, а западняците ще я окрадат.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След нощното "задно евро-атлантическо интегриране", другарите от седерастията са особено активни
29
5
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 8 години
БРАВОС! Евала! Това се казва "интелектуален" взрив, дълбочина на мисълта, вселенско знание и всеобхватна доброта. Първо, с тези си изблици сам показваш кой е болният. Второ, какво бъркаш това че се говори за Русия, с това че съм или не съм българин. Че то тогава всички, които блеееееят за някаква еуропка и краварията какво правят тук, по твоята логика да си заминават ли? Прав ти път!!!!Абе се забравям, че въобще нямате никаква логическа мисъл и все се хващам, че ви отговарям.
28
3
 
7
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 53Виж какво другарю, тръгнал си да прославяш Русия и нареждаш нулите зад цифрите на око!Не знам какво знаят децата, но кучетата на село не се връзват на тия хвалби за големите пари в Русия!Пак повтарям за неразбралите друзья като теб : В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В РУСИЯ СТАНДАРТЪТ Е ВИСОК, НО ТОВА НЕ Е ЦЯЛАТА РУСИЯ! Панимайш?И в БГ е подобно: В call-center на западна фирма в София 1800 лв. месечно не ги харесват, а висшист в Шумен се радва на 550 лв. И още-минималната заплата не е ала-бала!
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46Де да вземат варненска област но не искат
26
7
 
22
 
! Отговори
До RAD преди 8 години
Слушкай радчо! Престанете с тези спекулации на тема минимална работна заплата. Че там мин. пенсия е 10000 рубли. Индекса "минимална заплата" се използва са всякакви си там социални изчисления. А това,че в Русия не можеш да намериш работа за по-малко от 30-40000 рубли го знаят и децата. Удивлявате ме се незнанието и тъпотията си.Иска се на дребните *** Русия да е бедна и нещастна,ама няма де ви се получи!Както добре се изрази един, мислехме, че Русия е на колене,а тя си завръзвала кецовете
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tashakat stana ve4e 6Pi.znaci ot Merkel ukraincite nema da poiskat i gros za voinata (razrusenia i ubiistva) a ot rusnacite ste iskat obestetenia za tova 4e Nikita im dal Krim a Vovata si go vzel.
24
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще направя един експеримент с който нагледно ще ви покажа и докажа колко много чужди агенти пишат коментари от името на българи, за да промиват мозъци и да подменят общественото мнение.Започваме:Нека който е истински българин, да си каже на ум "*** за Украйна, за Русия и за САЩ!"Гласувалите отрицателно - не са българи!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т...К, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ КИЕВ !
22
2
 
4
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 47То, ако е само една ферма, здраве да е ! :)Ама имам подозрения, че тия си произвеждат такива и у нас. Даже може да им излиза безплатно като гледам редовите членове на някои политически партии :)
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СМЕШНИЦИ.
20
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това е то, вселенската глупост. Все едно, някой да ти подари къща, ти да вземеш да я расипеш, унищожиш,тормозиш наемателите или направо ги заплашваш,а после,когато вземат и си върнат къщата ти да искаш "обещетение"!!!Това, че укропите не са добре с главата стана ясно още миналата година.То има ли свестен народ,който сам да си бутне власта,да почне да си изтрепва народа да си съсипе икономиката,да си окраде къде какво има и да го скрие в офшорки.....а,опс,*** аз като че ли за България говоря
19
10
 
8
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До 44Извинявам се,че се намесвам,ама някои неща прсто не се траят.Та за твое сведение минималната заплата в Русия (към 01.01.2015) е 5965 рубли. Това прави около 119 долара на месец! Даже и в затъналата ни родина минималната заплата е по-висока, колкото и да е мизерна!Така че не ми разправяйте моля, колко са добре руснаците и какъв е рай там!В Санкт Петербург, Масква и още 5-6 града има добре платени професии и хората живеят добре и дотам! Но реално и тук е така!. Ако си IT в София примерн
18
7
 
17
 
! Отговори
До 36 преди 8 години
Я моля те, преди да плещиш глупости, се подготви по-сериозно. Първо, уточни се, кои са тия "измислени" републики. Второ, нямаш НИКАКВА ПРЕДСТАВА колко е средната заплата и въобще колко получават руснаците. И трето, престани да се занимаваш с Русия, нямаш нито акъла, нито образованието, нито въобще някакви интелектуални заложби, че да правиш анализи. Тролчето си е ***, от него акъл не се иска и не се взема!Недорасляче!
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия си хапят опашката от злоба и безсилие :)

Спонсорирани публикации