Фишинг – измамата, която източва банкови карти

През последните месеци фалшиви имейли все по-често ни атакуват
Обновена: 9 юли 2015 14:25 | 9 юли 2015 10:37, Анисия Иванова
13
Фишинг – измамата, която източва банкови карти
Снимка: Bulgaria On Air

Фишингът не е нов тип измама, но става все по-разпространен през последните месеци. При него хората получават фалшив имейл от банката или от разплащателен сайт, в който се казва, че трябва да потвърдят акаунта или картата си в посочения линк.

Сайтът, който им се отваря прилича на страницата на банката и те обикновено, без да се замислят въвеждат всичките си данни.

Получената информация хакерите използват за източване на картата. Измамите с банкови карти в България са 4 пъти по-малко в сравнение с Европа. Банките обаче не разкриват точен процент на засегнатите потребители.

В България почти 100% от банковите карти и банкоматите вече работят с чипове, а не с магнитни ленти, както досега. Според експерти това гарантира по-голяма сигурност на клиентите.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.b

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 8 години
До Анонимен 11Напълно подкрепям! Аз несъм пострадал от подобни тарикати, но много съм чел за методите им. Махнал съм всички карти, а като ми преведат пари по банка - До ден или два ги тегля и край. Така че неми пука нито кой какви писма ми изпраща за потвърждаване на акаунти, нито пък ми пука кой кога и с кого пее "Назад назад моме Калино"
9
0
 
8
 
! Отговори
Извинявам се преди 8 години
Извинявам се ама колко трябва да сте прости за да се вържете. Най-малкото гледам кой е изпращача, накрая вместо paypall, като пише adatag.ch например и ти става ясно. Тва малко като с телефонните измами. Мислете малко бе хора, за вашите пари става въпрос !!!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запознайте се с чепинг- системата за държане на пари в джобовете и единственото, което може да бъде източено е онова между двата джоба.
7
0
 
1
 
! Отговори
dido преди 8 години
При мен в имейла пишеше че трябва да verify you card иначе щяли да ми лимитират картата каквото и да означава, затова и се подлъгах...както и да е вече знам.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И при мен 20$ през PayPal.Не дръжте големи суми в картата с която пазарувате.Явно не точат цялата а малко понеже в моята имаше повечко
5
0
 
3
 
! Отговори
Ник преди 8 години
До АнонименПри мен пробваха 1200 $. Принципно внимавам,но него ден правех и други неща и миг разсеяност,можеше да ми коства доста повече ядове. Трябва винаги да се проверява горе сертификата за защита.Плюс това и да е изписано точно името. Повечко внимание и може да се спестят доста проблеми.
4
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Мислех, че българите сме умни и хитри, но като чета коментарите по долу, разбирам какви шарани сме. За пенсионерите, там се разбира, че са изкукуфели и ги мамят по телефона, но как по дяволите младите се връзват на подобни абсурди не знам.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НикИ при мен беше абсолютно същото, изтеглиха ми 20$ нямах повече в картата, после писах до paypay и те ми отговориха че няма такова нещо и че не бива да отварям подобни имейли, добре че нямах голяма сума в картата, понякога е по-добре да си беден хаха.
2
0
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Тва за което говорим е Phishing, a Fishing си е риболов.
1
1
 
5
 
! Отговори
Ник преди 8 години
Дам и аз почти си изпатих.Добре,че опитаха да изтеглят сума по-голяма от тази ,която имах,че не успяха. Беше е-mail уж от PayPal и докато се усетя ... Внимавайте хора!!!

Спонсорирани публикации