Ердоган: Путин вече не стои зад Башар Асад!

Турският и руският президент са коментирали бъдещето на Сирия
Обновена: 3 авг 2015 14:11 | 3 авг 2015 11:17,
98
Ердоган: Путин вече не стои зад Башар Асад!
Снимка: bgonair.bg

Руският президент Владимир Путин е настроен положително към отстраняването на сирийския президент Башар Асад. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред журналисти в индонезийската столица Джакарта. Според Ердоган промяната в позицията на Путин се дължи на липсата на решение на сирийската криза.

Турският президент разкри, че е коментирал бъдещето на Сирия с Путин по време на тяхна среща в Азербайджан, както и в телефонен разговор след това.

"Той вече не е на първоначалното си мнение. Вече не стои зад Башар Асад. Вярвам, че вече не го подкрепя и гледа по-позитивно към възможността за смяна на режима", заяви Ердоган.

Той разкритикува САЩ, че са изпратили оръжие на бойците от сирийската партия на Демократичния съюз, която се бори с джихадистите в Северна Сирия. Според Ердоган обаче тя е терористична организация, приближена до кюрдската работническа партия ПКК.

"По телефона обясних на президента Обама, че ако Вашингтон изпрати оръжия на сирийските бойци, те ще се озоват в ръцете на джихадистите. Той не ме послуша и доставката беше осъществена на следващия ден", изтъкна Ердоган, и добави, че времето е показало, че тогава е бил прав.

Изказването му идва на фона на непрекъснатите въздушни удари срещу джихадистите, както и срещу позиции на кюрдската работническа партия ПКК в Северен Ирак.

Турският държавен глава обяви, че Саудитска Арабия, Катар, Франция и Великобритания са готови да се включат в бомбардировките в Сирия с цел създаване на Свободна зона за сигурност.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
14
 
! Отговори
да преди 8 години
Турция да си гледа подпаления фес, защото нищо хубаво не и се очертава. Асад е единствения борец срещу тероризма, а какво ще каже, пък после какво ще направи Путин не може да предвиди никоя еврейска ***.
42
17
 
6
 
! Отговори
руски педал преди 8 години
Путин вече не стои зад Башар Асад!*** вече е пред Асад..ха..ха
41
4
 
5
 
! Отговори
Башар Асад преди 8 години
Бъдещето на Сирия е като провинция на Ислямска държава ИД. Днес в Ирак и Сирия, утре обхващаща ислямските територии по целия свят и на Балканите, в това число и България.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za pruv put v Siriya e sazdadena 5 hilqdna turkmenska armiya podpomagana i snabdena s orujie ot Turcia ,te shte otbranqvat turkmenskite sela i gradove ot siriyskiya rejim i ot isid i shte se borqt ramo do ramo s svobodnata siriyska armiya
39
11
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
49 Татарите от Меджлиса не бяха пуснати да излязат от Кримнаш за да идат в Истанбул. Това не е беда приятел, защото шефа им живее в Херсонска област- УкраIни и е бил начело на нарочна татарска делегация на Конгреса изнесъл е татарската позиция за да я чуе ислямския свят! Така че няма какво да ревеш за позицията на Ердоган и Турция тероризма на руснаците към местните татари е факт и ислямистите нема да простят на рашата тоя факт)))))))))
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za pruv pat Asad prizna che 3/4 ot armiyata mu e unishtojena i trqbvalo voyskite da budat premesteni otsrajenie v drugo srajenie na drugo mqsto ,Asad may te chaka uchastta na Kadafi
37
12
 
6
 
! Отговори
баш бакан Ердоган преди 8 години
До славянинВ голяма грешка си, чоджум. :) Не само,че не идва краят му,ами тепърва идва неговото време, апогеят му, кулминацията, възходът. Турция ще стане ердоганска!
36
3
 
8
 
! Отговори
баш бакан Ердоган преди 8 години
До ДанНа който му стиска нека смени режима в Анкара. Ама турците бият здраво през ръцете! Дори и янките ще си изгорят пръстите.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
45 машалла, машалла ефенди таварищ аллах тъй е отредил
34
4
 
4
 
! Отговори
Фидел Кастро Рус преди 8 години
До lol"*** в шах :D До вчера възхваляваха ***, че подписаха за Турски поток, а днес трябва да плюят по Ердоган."Никога няма да плюя по Ердоган! Това са временни различия. Винаги с Турция, никога против Русия!
33
5
 
10
 
! Отговори
Дан преди 8 години
Ердоганецът под предлог, че води война с ИД, залупа кюрдите. Кюрдите, от своя страна, бяха едни от малкото, които успешно се противопоставяха на ИД. В същото време Турция е основен разпределителен център за бъдещи и настоящи терористи. Сега подлият турчин е решил, че може да си играе двойни игрички с всички - САЩ, Русия, ИД и кюрдите. Изходът от това няма как да бъде добър. Засега имаме терористични атаки и загуба на туристи. После ще последва и по-лошо. Време е да се сменя режимът в Анкара.
32
21
 
2
 
! Отговори
Збигнев Бжежински преди 8 години
"По-добре да има ислям в Източна Европа, отколкото комунизъм!" Казах!
31
0
 
18
 
! Отговори
бг преди 8 години
Путин нали беше слаб и незначителен?
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя бранника е страшен т ъпак дано поне му плащат
29
3
 
2
 
! Отговори
Башар Асад преди 8 години
Бъдещето на Сирия е като провинция на Ислямска държава ИД. Днес в Ирак и Сирия, утре обхващаща ислямските територии по целия свят и на Балканите, в това число и България.
28
15
 
8
 
! Отговори
lol преди 8 години
*** в шах :D До вчера възхваляваха ***, че подписаха за Турски поток, а днес трябва да плюят по Ердоган. Даже стискат палци и омразните немци им пуснат още в Северен поток, само и само да спасят матушка от фалит. Не е лесна ваща, ей :D Сутрин на една страна се дупят - вечер на друга.
27
12
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Турция винаги е обърната с пушката си към рашата и с незащитеното си гръбче към Вашингтон, това е положението рашисти нема какво да ревете))))))))
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция открито застана на страната на ИД, нещо което досега правеше скрито. Заедно с това опитва да бламира създаването на кюрдска държава, която е почти свършен факт.В момента в който джихадистите бяха изтласкани от дадени области и те бяха заети от кюрди, турците се намесиха.Ердоган играе много опасна игра, също така дъни плановете на великите сили. Да не му вземат главата.
25
18
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Мачкай Ердоганчо, мачкай Сирията путята е вече на друго мнение ахахахахахха Турчина се е подиграл и изгаврил с московията мнооого яко, то е заради Кримнаш най- вероятно, вчера е имало Конгрес на татарите в Истанбул, ще правят мюсюлмански доброволчески Батальон под Украински флаг за борба с окупаторите на кремъл. Участие заявили от кримските татари, Дегестан, Чечения и още незнам какви ислямистки республики на бившето сесесере. Много яко Успех!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези световни лидери правят така че да обединят терористите. Врагът на моя враг е мои приятел.А защо така правят е още по интересен въпрос?

Спонсорирани публикации