VW с мамещия софтуер и в модели за 2016 г.

Концернът оставя хиляди дизелови коли по пристанищата
8 окт 2015 17:24, Бойчо Попов
14
VW с мамещия софтуер и в модели за 2016 г.
Снимка: Ройтерс

Президентът и главен изпълнителен директор на американското поделение на германския концерн Volkswagen - Volkswagen Group of America Михаел Хорн изглежда ще трябва да отговаря на трудни въпроси днес пред представители на Конгреса на фона на задълбочаващия се скандал с манипулираните тестове за емисиите вредни газове на дизеловите автомобили на компанията, отбелязва Ройтерс.

Михаел Хорн ще говори пред подкомисия на Камарата на представителите, която разследва признанието на компанията от миналия месец, че е инсталирала софтуер, манипулиращ тестовите данни за емисиите вредни газове на близо 500 000 четирицилиндрови щадящи околната среда дизелови автомобила. Hidden Field

Според предварително копие на бележките на Хорн, предоставени на подкомисията, Volkswagen планира да изтегли молбите за сертификати за емисии в САЩ, засягащи моделите Jetta, Passat, Golf и Beetle от моделната 2016 г. с дизелови двигатели.

Според анализатори това поражда опасения дали в новите коли няма подобен на проблемния софтуер от предишните модели.

Изтегляйки молбите за моделите през 2016 г. Volkswagen оставя хиляди дизелови коли по пристанищата в цялата страна. Не е ясно кога компанията ще внесе отново молбите, но в бележките на Хорн се посочва, че компанията работи с регулаторните органи за сертификация.

Повече за скандала можете да прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
39
 
! Отговори
до ККК преди 8 години
въпреки ,че са с голяма кубатура - там /заради кубатурата/ се получава по-добро изгаряне и реално замърсяват по-малко от малките моторчета , които работят на бедни смеси и изхвърлят доста повече вредни газове така че не кубатурата , а начина на изгаряне играе по-голяма роля в случая
10
0
 
46
 
! Отговори
Егати преди 8 години
Какво е общото между жена и Фолксваген ?И двете изпускат газове, но не си признават !
9
1
 
33
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
До ККК Защото си имат в изобилие и нефт и газ.
8
1
 
40
 
! Отговори
A преди 8 години
Големи кошници са тия народни автомобили ...
7
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте ги насам, като не ви трябват, пък нека ме "мамят".
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американските коли са бензинови и не отделят примерно сажди като дизелите.А тези дизели Фолксваген ги е продавал като Clean Diesel чрез измама,че са чисти,а всъщност са мамели, без измамата те е нямало да имат право да ги продават в САЩ. Измамата е много нагла.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Folksvagen mamiat.Te si priznaha daje.
4
14
 
34
 
! Отговори
ККК преди 8 години
ОК добре , виновни са .....а някой да пита защо хАмериканските коли горят предимно много и масово са с големи кубатури ? Горят яко гориво традиционно ! Или то те не замърсяват ..не отделят вредни емисии ?
3
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално никай нищо не *** просто американците си защитават техните коли. Газове се мерят отзад в ауспуха, а не се гледа какво пише на компютъра. Аман от ***.
2
0
 
35
 
! Отговори
Capture code: 18478 преди 8 години
Да вмъкна, че в момента се разработват и моделите 2018, 2020
1
3
 
44
 
! Отговори
Тамън преди 8 години
Тамън да има паднат цените да ги разпродадат та да купуваме и ние нови коли. Браво на фолтсваген че мисшят и за нас бедните от изтока.