Google ви предизвиква да дадете ново име на Android

Идва ли време за Android Реване?
19 май 2016 11:22,
52
Google ви предизвиква да дадете ново име на Android
Снимка: Reuters, архив

Още преди време се появиха слухове, че Google може да се допита до своите потребители, за да събере предложения за име на най-новата си версия на операционната система Android. Вече може да се потвърдят официално, тъй като компанията събира предложения на android.com/n., съобщава VentureBeat.
 
На годишната си I/O конференция вчера Дейв Бърк, който е вицепрезидент по инженерната част за Android, потвърди тази новина, но добави и че Google все пак си запазва правото да избере име, ако не се спре на някое от предложенията на хората.
 
Идеята изглежда добра от гледна точка да ангажира хората с последната версия на Android, въпреки че едва ли ще остави маркетинговото решение на случайни потребители.
 
От Android 1.5 до днешна дата интернет търсачката избираше имена  на мобилната си операционна система от конкретна сфера - сладките храни, и то в азбучен ред. Тази традиция стартира преди 6 години и едва ли ще я променят. Ето и имената на всички версии до сега:
 
Android Cupcake (април, 2009 г.)
Android Donut (септември, 2009 г.)
Android Éclair (октомври 2009 г.)
Android Froyo (май, 2010 г.)
Android Gingerbread (декември, 2010г.)
Android Honeycomb (февруари, 2011 г.)
Android Ice Cream Sandwich (октомври, 2011 г.)
Android Jelly Bean (юли, 2012 г.)
Android KitKat(октомври, 2013г.)
Android Lollipop (ноември 2014г.)
Android Marshmallow (октомври, 2015 г.)
 
Всички потребители могат да пратят предложенията си на посочения линк. За сега най-интересните са Napoleon, Nachos, Nori, Noodles и Neapolitan Ice Cream. VentureBeat залагат на Android Nutella, но едва ли интернет компанията ще успее да се пребори да използва името на световноизвестният течен шоколад. Ние пък предлагаме Android Nectarine. Съвсем скоро ще разберем ще спечели ли народния глас или Google вече си е измислила име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
12
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
ето сега осъзна ли кой е фантазьора? Както всичко което съм написал сега и до сега е самата истина, ако на тебе не ти се вярва то вероятно е защото до там ти е ограничено съзнанието, не можеш да се надскочиш.Заповядай на премиер стрийт в Сидни, след операта по Харбър Бридж в дясно е, да се запознаем лично ще ти покажа с какво се занимавам в областа на високите технологии и сигурноста, и много интересни неща които едва ли си чувал....А това за 1 Милион сваляния на ден...ХА-ХА-ХА... развесели ме
25
0
 
6
 
! Отговори
22 преди 8 години
22, В паралелната Вселена, която обитава Сиднито, той е по-голям бизнесмен от Гейтс и Бъфет, а Майкрософт и Apple са далеч от свалянията на неговата модната OS" :)
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Андроид пататник.
23
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Айде бе, вече станаха 10 минути. Докога ще те чакам?
22
0
 
5
 
! Отговори
19 преди 8 години
Дадох ти минута, даже 10... Къде си, Сидни? На кой ни остави? Да не те е захапал крокодила на съседа?
21
1
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Смешникът си ти. Няма как да пейстна линка тук, но ето какво се казва в прес-рилийз на компанията САМО ЗА Windows: Windows 10 has been installed on more than 75 million devices almost one month after launch.
20
0
 
4
 
! Отговори
16 преди 8 години
16, Само за протокола - Windows 10 e свален 300+ милиона пъти за по-малко от 10 месеца. Това прави 1 милион сваляния на ден. Отделно всяка добра Linux дистрибуция се сваля няколко хиляди пъти на ден, ровни в нета "специалисте" и провери. Та кой е смешника сега?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Андроид Фасул.
18
3
 
10
 
! Отговори
SeoKungFu преди 8 години
ахам дай ми минута само и гледай....
17
0
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Е, сега поне разбрахме, че имаш повече от един акаунт тук. Можеш ли, ако си толкова печен, да ни напишеш нещо от акаунта на Чикън или Varg, за по интересно? Или си мислиш, че ти се връзваме на шмекериите? А още по интересно би било ако вземеш да ни напишеш от акаунта на автора на тая статия.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Андроид Шкембе чорба.
15
4
 
10
 
! Отговори
SeoKungFu преди 8 години
до 14,явно не си от моя бранш и нямаш представа какви са нещата в високите технологииХиляди сваляния на ден няма и операционата система на Майкрософт ***, предполагам ръсиш тия глЮпости от хоремага в родопското ти село, там може и милиони сваляния на операциони системи да правите с ващата шльокавицата в паралелна вселена, но в тази вселена числата са малко други.Мойта ОС е върху по стар хардуер и малко остаря, но преди седмица гледах че на ден се сваля по 4-5пъти от сървара ми тук в Сидни
14
4
 
10
 
! Отговори
SeoKungFu преди 8 години
до 13,ами отговарям ти веднага (от нечий произволен акаунт за по интересно), никое от тези които си изброил не е в часния сектор и следователно не съм и не смятам да се занимавам с изброените от теб неща, ако си внимавал добре в картинката, вече съм в часния сектор $$$$$ от години, от години се преместих в Сидни, вече не съм в западна европа затова казах БИВШ.А за другото ако питаш милиардер още не съм, но скоро правя първия милион. Нали знаеш хората казват първия милион е най труден....
13
0
 
10
 
! Отговори
13 преди 8 години
Сиднито е един смешен фантазьор, но ме кефи :) 4 сваляния на ден от "сървъра му" :) Сидни, бейби, свалянията трябва да са хиляди на ден, за да ме впечатлиш. Дори твое порно с съседа абориген ще има повече сваляния, ако го пуснеш в нета :)
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мощно включване от Сиднито!Сега вече и операционни системи е модвал, хората ги сваляли като топъл хляб. Очакваме скоро да каже, че:- изстрелвал е космически кораби;- открил е извънземен живот;- разработил е лекарство, което лекува рак, СПИН и хрема в едно;И много други велики неща,нищо, че правописът му е плачевен, а това е първият индикатор за акъла на един човек.Браво Сидни, ти си наша гордост. Между другото, как вървят рисковите финансови операции? Колко милиарда спечели днес?
11
0
 
5
 
! Отговори
Гил Бейтс преди 8 години
Сидни за пръв път каза нещо що-годе смислено, но не забравяй че линуксът е свободна платформа и всеки може да го ползва за база и да претендира за авторски права за надстройващи го програми.
10
0
 
3
 
! Отговори
G преди 8 години
Android GMO
9
8
 
10
 
! Отговори
от Cидни Ав$тралия преди 8 години
до 7,А ти колко мобилни операциони системи до сега си модвал и колко от тях са станали популярни?Защото аз съм един от петимата чиято модната операциона система за няколко години е свалена хиляди пъти и в момента се сваля всеки ден, миналата седмица гледах лога на сървъра ми по 4 сваляния на ден има. Всеки ден!Казвам ти го от положението на бивш компютърен учен разваботил с екип от европа софтуерен стандарт (в института в западна европа) и преди 4 гогини вече получи офицялно ISO номер. Капиш?
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган ползва Андроид Баклава, а Давутоглу Андроид Кадаиф.Индобългарите се черпят с Андроид Чорайбе
7
0
 
4
 
! Отговори
Blago преди 8 години
5, Да споделиш някаква ценна информация и за корените на прословутият iOS? :)

Спонсорирани публикации