Лондон няма да напусне ЕС, но реформи са нужни

Евросъюзът трябва да стане повече социален към хората
8 юни 2016 14:04, Екип на Bloomberg
8
Лондон няма да напусне ЕС, но реформи са нужни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лондон се е разраснал като глобален финансов център именно като финансовото сърце на ЕС. Това каза финансистът доц. Емил Хърсев в eфира на Bloomberg TV Bulgaria. Той, заедно с политолога проф. Антоний Тодоров, говори за предстоящия референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз и по-специално за дебата между Дейвид Камерън и Найджъл Фарадж. Фискалната сметка не е единственият критерии за ползите или вредите от ЕС – Германия и Обединеното кралство печелят бясно заради това, че няма затворени граници, допълни доц. Хърсев.

Политиците трябва да се вслушат в гласоподавателите на популистките партии и да разберат какво ги вълнува, каза проф. Тодоров, като добави, че ЕС трябва да стане повече социален към хората, които не смятат, че печелят от него, за да не бъде възприет като елитарен клуб.

Икономически резултатът от Brexit ще е трагичен, но референдумът ще усмири бюрокрацията, което има склонността да свръхрегулира, каза доц. Хърсев, като добави, че Brexit няма да има, но реформи в ЕС са нужни. Към това мнение се присъедини и проф. Тодоров.

Повече по темата може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
GM правят опели, Honda - коли, Nissan също....=================Братле, успокой се бре, пийни си хапчетата, вземи си въздух.....
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че няма да напусне - даже и да иска ще дойдат правилните резултати по пощата и готово!
5
1
 
6
 
! Отговори
До No 4 преди 7 години
Лондон не е Великобритания. Играе огромна роля върху икономиката, но не може да се отъждестви с цялата страна. За повечето хора е просто колониално блато с раздути цени на жилищата. И много хора от други места не могат да понасят Лондон.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните ще слушат Хърсев, човека, който никога не е познавал с прогнозите си! Голем си капацитет чиче. Още малко остава до 23ти, та да видим...
3
4
 
1
 
! Отговори
До No 1 преди 7 години
Във Великобритания се произвеждат самолетни двигатели Rolse Royse, крилете на Airbus, GM правят опели, Honda - коли, Nissan също, Siemens откриват завод за перки за вятърни мелници, имат друг завод за електрооборудване, 15% от частите на F-35 също, хеликоптери, фармацевтични заводи, радари и самолетна електроника и така нататък.
2
1
 
8
 
! Отговори
Ф 22 преди 7 години
Лондон е колония на Азия отдавна .Колония на своите колонии .Ако ЕС е колония на Америка ,защо Англия да излиза ........Всичко се фалшифицира в ЕС ,а с'юза ВЕЧЕ НЕ Е ПОЛЕ НА НАЦИОНАЛНИ КУЛТУРИ ,А ПОЛЕ НА ОБЕЗУМЕЛИ ЖЕНИ И МЪЖЕ ,КОИТО КРИЯТ НЕЩО .А ТО Е ЧЕ ТЕ ПРЕДАДОХА ЕВРОПЕЙКИТЕ ЦЕННОСТИ И КУЛТУРИ .
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лондон нищо не произвежда нищо. Предлага услуги и продава нещо произведено в Азия. Много пари бяха хвърлени от големите компании за манипулиране на общественото мнение. Тази седмица резултата с 5% повече за, другата 10% против и така ден след ден и накрая пак става, както са решили. Същото беше и за референдума с Шотландия. Когато Анди Мъри побеждава е от Великобритания, а когато пада е шотландец.

Спонсорирани публикации