Най-грозният цвят на света с мисия за здраве

Ще грози кутиите с цигари
13 юни 2016 12:46,
18
Най-грозният цвят на света с мисия за здраве
Снимка: Twitter

Най-грозният свят на света - смес между зелено и кафяво, който в цветовия каталог Pantone носи поредният номер 448 С, или "opaque couche". Австралийска анкета още през 2012 година е определила този цвят за най-противния.

И какво да правим с нещо толкова ужасно? Ами, ще го сложим върху цигарите, разбира се.

Компанията, провела проучването, била натоварена със задачата да намери "най-ужасният цвят", върху който да бъдат отпечатани предупреждения за опасностите от цигарите, пише "NewsMax".

Анкетираните асоциирали цвета с "мръсотия", "смърт" или "ужас" и нищо позитивино.

И така, проучващите се заели да установят дали ще има ефект. 1000 пушачи участвали в 3-месечни тестове, за да се определи дали ще има ефект. Не без изненада "Opaque couche" излязъл напред в класацията. Или пък назад, зависи как погледнем.

Други цветове, които също отвратили пушачите били ярко зелено, бежово, бяло, цвят горчица и тъмно сиво. Маслиненото също се оказало ефективно, но било "твърде стилно".

Сега Великобритания следва австралийския пример. Според новото законодателство всяка кутия цигари ще остане без индивидуален дизайн. Само зеленикавото нещо и името на цигарите с един и същи шрифт, размер и позиция на кутията. 60% от кутията пък ще бъде покрита със здравословните препоръки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цигарите, пушени от мъже ги направете в розово, а тези за жени - в ***. Тогава може да отблъскват."ЙКато гледам как са захапали темата за гей прайда в София, надали розовото ще ги отврати. Ще намерят нова пазарна ниша.
14
0
 
4
 
! Отговори
ше ги спрем с корем преди 7 години
То на този цвят му викат тютюнев . Значи съвсем правилно са се ориентирали . Гучи има такъв парфюм, в същия цвят, Tobacco се казваше. Добър маркетинг, бравос .
13
0
 
5
 
! Отговори
Бивш пушач преди 7 години
Гордея се с няколко житейски постижения. Едно от тях е, че преди 5-6 години успях да откажа цигарите, при условие, че преди това пуших цигари над 15 години.
12
0
 
3
 
! Отговори
НАТО Щабен Натегач преди 7 години
А-а, ние много си го харесваме тоя цвят. И гащите отдолу са ни такива.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И какво да правим с нещо толкова ужасно? Ами, ще го сложим върху цигарите, разбира се."Сложете си го и на сайта.
10
2
 
5
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До Непушач!Така е, но се срещат хора които пият и пушат от 20-30_се годишни. И вече са на 80-и... А наркомн на такава възраст не съм срещал.Нркоман който е започнал на 20_се с трева, ако доживее до 60 значи отдавна е минал, кокаин,амфетамини,хероин и на 60 вече си налива уран и плутоний в черепа-с фуния.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цигарите, пушени от мъже ги направете в розово, а тези за жени - в ***. Тогава може да отблъскват.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 7 да бе да едно време LM имахa цяла серия с такива картинки и да ти кажа чесно саученичките много ги харесваха още си пазя кутиките
7
2
 
4
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Нека да са ***, с гравиран силует на купа, а под нея избродирана синьо-жълто-зелена калъфка, да отговаря по цвят и вкус на бъдещите си притежатели!
6
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бяла кутия със детайлна снимка на човек умиращ от рак на белите дробове.На обратната страна човек с рак на гърлото.Или новородено с деформации.Ето това би направило впечатление.Не природни цветове.
5
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете ги сини. Това е най-омразният цвят.
4
1
 
33
 
! Отговори
Непушач! преди 7 години
И без кутия да ги продавате все тая! От наркотиците и цигарите ОТЪРВАНЕ НЯМА! И двете са вид наркотици И ВОДЯТ ДО МНОГО СИЛНА ЗАВИСИМОСТ!
3
3
 
47
 
! Отговори
непушач преди 7 години
Ще борят тютюнопушенето те - дрън-дрън... Не познавам пушач, който да си избира цигарите по красота на кутията, така че файдата ще е точно нулева.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те това е цвят "л*нян"
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя цвет му викаме "детско пролетно л........но"

Спонсорирани публикации