Pokemon Go – всеобщата лудост, обхванала света

Опасна ли е играта, впечатлила толкова много хора?
Обновена: 20 юли 2016 06:57 | 19 юли 2016 21:58,
29
Pokemon Go – всеобщата лудост, обхванала света
Снимка: Reuters

Светът полудя по играта "Pokemon Go" още преди да е излязла. Всички знаеха за нея, чакаха я и когато излезе всички луднахме, коментира пред Bulgaria ON AIR Стефан Колев от "Pokemon GO" България.

"Не всички луднаха, има една част от света като например хората от моето поколение или пък тези, които разбират проблема не са луднали, а по-скоро се чудят как да ви помогнат вие да не луднете. Вижте колко хубаво е направено. Маркетингово - най-напред чакаме играта. Създаваме очакването. Страшното е, че подобни стратегии за въвеждане на нещо в културата ни винаги разчитат на психични механизми, които не са подчинени на съзнанието ни", заяви от своя страна психологът Христо Монов.

Има опасност и още в началото, когато започваме да играем играта, тя ни предупреждава да внимаваме, отбеляза Колев. Той сподели, че е губил представа за реалния свят, докато е играл играта... и е паднал в канавка.

"Сега си представете. Тероризмът е една от реалностите в днешния свят. И някой ви събере на едно място - белята може да стане там", посочи Монов.

Според Колев няма чак такава голяма опасност.

"Преди няколко дена прочетох някъде, че има опасност от самите камери на нашите телефони да ни следят. Това може да е така или не, доходите на компанията се вдигнаха до няколко милиарда. Слуховете са, че продават нашата информация - дали е така не знам", добави той.

Промени се моделът за развитие на децата в днешния свят, заяви психологът.

"Първото ниво, което влияе върху развитието на едно дете е семейството. Сега мисля, че медиите и особено тези базирани, върху интернет и платформи - замениха това семейство. На семейството понякога му е по-лесно да е така", заяви още Монов.

По-страшното е не тероризма, информацията и печалбата на компанията, а че тези, които обикалят парковете не си знаят имената, смята Монов.

"Докато "Pokemon Go" не излезе и аз не излизах от нас. Постоянно бях на компютъра. Като стартира играта и аз започнах да излизам. Запознах се с много нови хора", заяви Колев.

Според психолога никой зависим не знае, че е зависим.

Цялото интервю вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: лудостPokemon Go
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ONQ S KONQ преди 7 години
POKEMON =NA TAPOTIQ......DA DOIDAT MEN DA ME ZARIBQT......NAISTINA SVETA SE E POBARKAL.....
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората да имат свобода и мир?!Как може такова нещо!А сега ето ви самата истина:Благодарение на това приложение, доста крадци бяха хванати.Благодарение на това приложение, бяха намерени скрити трупове.Благодарение на това приложение, хората общуват повече.Благодарение на това приложение, хората се движат.Страх ли ви е от това приложение?Ами страхувайте се тогава, но не се опитвайте да пречите на свободните хора.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия покемони некви ушaнки ли са?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо особено по това което чувам работи на Принципа на Програмите за Видео ефекти Fx Guru и Movie Efekt но под формата на игра Има къде,къде по интересни игриНо трябва да се търсят не по улиците като Зашеметени а в НетаХхххххххххххххх
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се появи нова игра: "Ловци на ловци на покемони"
18
1
 
6
 
! Отговори
Зелен бетон преди 7 години
Значи,само да видя някви *** да ловят мокемони-покемони,зел съм си един сап от мотика и кът ги зачаткам-кюта-пата,само на покемони ще ми станат и после ги замъквам на къра да копат царевица.*** и гейове само останаха
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жертвите на Покемон, жертвите на Селфи и Фейсбук. Вечна памет на геройски паднали в каналите. Поклон. Вечерната проверка е проведена. Личният състав е налице, с изключение на 2-3 покемона, 1 с наврян селфи стик и един фейсбук анфас.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен пък единствения интерес към играта целенасочено се търси от медиите,някаква сензация пак се дири.. А на практика не съм забелязала никой около мен реално да се интересува или пък чак да говорим да е "луднал" по тая игра. Май на някой в болния му мозък е само това..
15
3
 
13
 
! Отговори
бг преди 7 години
Лудоста ще унищожи човечеството!?
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години водехме децата на излети в гората, сред природата, за да видят истинския свят.Сега им дават по един телефон в ръцете и се отървават от детските въпроси.А после се чудят защо децата им не искат да разговарят с тях.По-добре е сякаш заедно да събират тия покемони.
13
7
 
23
 
! Отговори
1912г преди 7 години
А на времето ние обикаляхме улицата за момичета.Сега дебнат покемони.За това всяка трета жена е с аборт,браковете са отживелица,а населението намалява.Дядо ми казвахе ,ние ходихме с патури и имахме мъдури,вие ходите с дънки и имате дренки.
12
1
 
21
 
! Отговори
??? преди 7 години
До loves2driveА има и друг ефект играта.Турят покемони и чакат пишлемета да идват да ги търсят бият им два шамара и им вземат телефоните.P.S.Най-лесно се правят пари от човешката простотия и суета.Създателите на играта го знаят.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той сподели, че е губил представа за реалния свят, докато е играл играта... и е паднал в канавка."Такива откъсвания от реалността са ми се случвали на 10 годишна възраст, сега съм на 30 и продължавам да играя видеоигри. Трябва да си пълен аматьор и зелена тиква в тази сфера, щом играта ти действа като наркотик. Отдавна съм спрял да играя за постижения и резултати, в момента играя само за да разпускам и за кеф.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Докато "Pokemon Go" не излезе и аз не излизах от нас. Постоянно бях на компютъра. Като стартира играта и аз започнах да излизам. Запознах се с много нови хора", заяви Колев."А на мене не ми трябва видеоигра за изляза навън и да се забавлявам. Трябва да си крайно изпаднал, за да си опрял дотам.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мене никак не ме е обхванала тази простотия, като се има предвид, че съм геймър с десетилетия опит. Това е някаква глупост за бавноразвиващи.
8
14
 
14
 
! Отговори
loves2drive преди 7 години
Играта е гениално измислена... Моите лапета, дето вечер ги мързи да гледат, обикалят по 5-6 километра кат луди да ловят покемони. Барабар с половината комшии. Толкова деца навън не съм виждала от години, повечето тийнове. Евала!
7
0
 
18
 
! Отговори
ха, ха! преди 7 години
А Покермон има ли?! Разхождаш се и печелиш пари или губиш пари!
6
9
 
7
 
! Отговори
Млад червен бунак преди 7 години
Много ми харесва играта, ама сега като се прибера в тайгата, тоз неземен рай,незнам дали ще работи с глонас. А и там с кой ще играя, вероятно пак с тати,мама, кака, кучето, котката, козата и мечо,върху собата.
5
7
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Играта е безкрайно глупава. Показват ти покемон на картата, отиваш до мястото, пускаш камерата, покемона ти се добавя върху реалното изображение и мяташ топчета докато го уцелиш/хванеш. Събираш ги, може да ги продаваш, тренираш тралала. Един вид виртуален вариант на онези картички отпреди 10 години. Пълна простотия, изобщо не ни трябва да идва в България.
4
12
 
7
 
! Отговори
Девил преди 7 години
#АзНеСъмPokemonGo, но #АзСъмБКП (доброто, старото, което за огромно съжаление на всички нас няма да се върне)!

Спонсорирани публикации