Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!

Iron man от популярния комикс освобождава София от монумента
Обновена: 24 юли 2016 08:22 | 24 юли 2016 07:41,
433
Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои!
Кадър: bTV

Паметникът на съветската армия в София е разрушен от... супергерои! Това не е предизборна игра, а част от сюжета на новите серии на популярния по света комикс с приключенията на Iron Man - Железния човек.

Iron Man идва в София благодарение на сценариста Брайън Майкъл Бендис и родения в България художник на комикси Алекс Малеев.

"Аз не знаех, че действието се развива в България въобще, докато не получих сценария", разказа Алекс пред bTV.
Той обаче не е изненадан.

"Не се учудвам, че сюжетът се развива в България, защото той го е написал за мен това нещо, и е като шега между нас двамата, която върви от години вече", разказва Алекс.

Сценаристът прочел в Интернет, че Националният дворец на културата е емблематична сграда в София. Затова решил една от ключовите сцени да се случи точно там.

На Алекс обаче, му хрумнала друга идея: "И му казах: "Слушай, ако ще разрушаваме нещо, да разрушим Паметника на съветската армия, защото от години вече хората искат да бъде премахнат".

Всъщност сред най-настоятелните за премахване на Паметника на Съветската армия са политиците. Депутати от РБ дори обмисляха идеята за софийски референдум за съдбата на монумента. Те регулярно призовават центъра на столицата да бъде освободен от паметника и той да бъде изпратен в музея на социалистическото изкуство.

Срещу искането им всеки път са политиците от социалистическата партия. В БСП смятат, че това е история, в която не бива да се намесваме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
5
 
3
 
! Отговори
Комунизмът преди 7 години
Комунизмът е бъдещето на цялото човечество.
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОНИЯ НА ЗАПАД СА МРЪДНАЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТРУДА НА РУСКИ , БЪЛГАРСКИ, ПОЛСКИ, ЧЕШКИ И ДРУГИ ЕМИГРАНТИ ОТ ЕВРАЗИЯВ РЕЗУЛТАТ ОТ ТОВА РИСУВАТ САМО ПРИМИТИВНИ КОМИКСИ. СЕГА ЕВРОПА СЕ РАЗВИВА И СИ ОСТАВАТ С КОМИКСИТЕ.
140
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Бойни другариТелефонен разговор от 30 септември 1968 година 18 и трийсет след обяд:- Здравствуй Тодар!- Здравствуйте таварисшч Брежнев, я очен се радва...- Слушай Тодар, завтра нада дислацираш три танкави дивизии и два пехотни полка посока Чехаславакии.- Всьо будет изпълнено таварисшч Брежнев, не се безкапойтес...
139
0
 
0
 
! Отговори
а филм после ? преди 7 години
То звучи като виц ама Супер героите се бият на Орлов мост ?! С кого ? Със селските агитки на цска и левски ? Със джокера от Атака ? А кого ще спасяват ,щото президента не върви че ще стане пародията пълна.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ РЕЗУЛТАТ ОТ РАЗВИТИЕТО РИСУВАТ ПОВЕЧЕ *** КОМИКСИ
137
2
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
Средна продължителност на живота 2015гРусия 70гБългария 74гВеликобритания 80г То това в Русия живот ли е?!?
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОНИЯ НА ЗАПАД СА МРЪДНАЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТРУДА НА РУСКИ , БЪЛГАРСКИ, ПОЛСКИ, ЧЕШКИ И ДРУГИ ЕМИГРАНТИ ОТ ЕВРАЗИЯ.
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите доведоха само до развитие на земеделието и зеленчукопроизводството в Русия. Вместо да им извадите очите, изписахте им веждите. Виж, съседите разбраха какво е да се лишиш от руските пазари и туристи. На отиващите в турско на почивка руските форумите издават присъда "предател". И докато си възвърнат поне част от руското доверие, търпят загуби за милиарди. Русия е капиталистическа държава, стига сте спрягали мантрата "комунизъм".
134
0
 
2
 
! Отговори
до 233 преди 7 години
Много нещо се отваряш , а ? Да не ти се наруши здравословния баланс....
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙРАН МАЙМУН ГО НАБИХА В ИСТАНБУЛ
132
0
 
4
 
! Отговори
Да го помним! преди 7 години
Херострат (на старогръцки: Ἡρόστρατος) е младеж от Ефес, който изгаря Храма на Артемида в родния си град на 21 юли 356 пр.н.е., тъй като искал името му да се помни от следващите поколения. Херострат бил млад, богат, интелигентен, красив - а бе протестър.
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАМОЖЕ. И ТАМ ДОСТА НЕЩА ЗАБРАНЯВАТ
130
0
 
7
 
! Отговори
Бойни другари преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНе се моля за паметника, а негодувам, че някой дошъл отвън ни казва какво да правим ние в България. А дошъл от Америка за *** па хептен.Червената армия влиза в България като съюзница на САЩ и Великобритания. Този паметник е на техни съюзници, на техни бойни другари. Той затова и се напасва с този на американските летци.Попадаме в съветската сфера на влияние по договореност с тях, имат не малък дял в България да се издигат паметници в прослава на СССР.
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американската агентура в София се е изприщила, особено след като Ердоган започна чистка на турските шоро.шоиди. менгемето се затегна - американските агенти са притиснати здраво между Русия, Турция и мизерстващия народ. Действително могат да разчитат на супер-герои. Така Хитлер е разчитал на супер-оръжието чудо.
128
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Може ли някой да си представи как Обама забранява на американците да почиват на определена дестинация, както Путин забрани на *** да ходят в Турция... - така, че в Русия още не е отменено крепостното право...
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКОМИКСИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ПРОСТИ ХОРА ЗА ПРОСТИ ХОРА
126
1
 
8
 
! Отговори
железобетонния човек преди 7 години
А жената котка ще идва ли? А детето мишка?
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименами защо не се пробвате? веднъж пробвахте и руснаците и русофилите ви натикаха в дупката обратно
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си спомням един американски филм, в който Орфей беше н.егър. И си мисля, колко беден трябва да ти е умствения багаж, за да четеш комикси? Но пък добре се промива мозъкът чрез тях точно на плебса. Накратко, говорим за идеология, политика и съответно - пари! Или по точно кой да ни "концесионира" златото, природните богатства, терена и самите нас. Не, че не го правят, но ние трябва да ги адмирираме и да им се възхищаваме. Баста!
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимени украинската гривна има много нули

Спонсорирани публикации