Рецептата Dnes: Чеснов хляб с кашкавал

Лесна и вкусна рецепта, с която ще впечатлите близките си
13 авг 2016 08:44, Теодора Драгоева
1
Рецептата Dnes: Чеснов хляб с кашкавал
Снимка: thecookingjar.com

Ако обичате пухкав, но хрупкав хляб с късчета кашкавал и аромат на зелен лук (може и чесън), то това е вашата рецепта!

С нея не само ще впечатлите гостите си, но и ще накарате близките си да искат от вас да ги глезите редовно с това изкушение.

Въпросният хляб ще стои гордо на вашата маса за вечеря, разнасяйки вкусна миризма из къщата.
Най-трудното нещо в тази рецепта е да разрежете току що купения, мек хляб, за което ще ви трябва остър назъбен нож.

В разрезите трябва да сложите тънки филийки кашкавал и разтопено масло, в което преди това сте добавили нарязания на ситно зелен лук/чесън, както и сол. Можете по избор да добавите към маслото и семена от мак, сусам, тиквени или слънчогледови семки.

Трябва да разпределите сместа с разтопеното масло равномерно. Ако нямате зелен лук или чесъм можете да използвате и чесън на прах.

Необходими продукти:

1 хляб, замесен с квас
300 гр. кашкавал
½ чаша разтопено масло
½ чаша зелен лук/чесън, нарязан на кубчета
2 чаени лъжички маково/сусамово семе.

Наслаждавайте се на рецептата във видеото в Tialoto.bg

Още интересни рецепти можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ED преди 7 години
Направих го с чесън и добавих ронена чубрица. Стана много вкусно. :)

Спонсорирани публикации