Евтина дневна дестинация – Слънчев бряг, 132 лв.!

Сайт за туризъм: Евтино е и в Анталия, най-скъпо – Копенхаген!
31 авг 2016 13:30,
20
Евтина дневна дестинация – Слънчев бряг, 132 лв.!
Снимка: архив Reuters

Много хора търсят подходяща дестинация на достъпни цени, където да прекарат годишния си отпуск. Скорошно проучване, направено от сайта за самолетни превози hoppa.com сравнява цените, които туристите дават за хотел, такси за 1 км, билети за кино, храна за двама и питиета, като кафе и вино в общо 48 курорта в Европа.

Оказва се, че Слънчев Бряг, България, заема челна позиция в класацията за най-евтина туристическа дестинация, като по тези показатели почивката там би струвала само 58.22 британски лири на ден, съобщава БТА.

Сами разбирате, че британците лесно биха могли да дойдат на море в България без дори да имат налични пари в себе си и да уредят цялата си ваканция с бърз кредит.  Разбира се, българите също биха могли да се възползват от тази опция, за да покрият разходите си за лятната ваканция на море, ако в момента не разполагат с тези средства накуп.

За сравнение, отсядане в най-скъпия град - Копенхаген, ще ви струва 302.90 британски лири. Сред останалите пет най-скъпи дестинации се нареждат Стокхолм, Лондон, Виена и Дъблин.

А кои са 10-те най-евтини туристически дестинации в Европа? Според проучването, начело е Слънчев бряг в България, където за ден ще са нужни 132,74 лева.

На второ място е Острава, Чехия - 157.94 лв. Челната тройка се завършва от Анталия, Турция, за където за разходи трябва да предвидим 158.48 лв.

На четвърто място е турската столица Истанбул, за където са нужни 139.09 лева. Веднага след това е и София, където обаче е малко по-скъпо - 211.26 лева.

В топ 10 са и още Дебрецен в Унгария, за където трябва да предвидим 219.06 лв. След него е латвийският Юрмала, за къдеот трябват 250 лева. С лев по-скъпо е в хърватския Загреб, а на девето място е Родос в Гърция, за където ни трябват 275 лева. Десетката се завършва от Алгарве в Португалия, за където според сайта ще ни трябват 283 лева.

Става ясно, че България може да очаква прираст в туризма, който може да окаже благотворно влияние върху всички фирми и индустрии, пряко или непряко свързани с него.

А вие как смятате - ще се отрази ли тази класация върху популярността на България като желана европейска туристическа дестинация?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Слънчев брягHoppacom
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
л.б. преди 7 години
Понеже изтриха предишният ми коментар пак да кажа, че статията е евтина реклама на бързи кредити!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Да ,бе ..ха,хаа преди 7 години
ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ ПЛЮС 30-ЛВ, ЗАМИНАВАМ ЗА АНТАЛИЯ!ХРАНА И ПИЯЧКА НА КОРЕМ , И ЯКА ОХРАНА НА ПЛАЖА!КВО , ПОВЕЧЕП ОТ ТОВА...???!!!ВИЕ СТОЙТЕ ПРИ МУТРИТЕ , ДА ВИ СВАЛЯТ ПО 10-КОЖИ..НА ВЕЧЕР!
7
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Челната тройка се завършва от Анталия, Турция, за където за разходи трябва да предвидим 158.48 лв. На четвърто място е турската столица Истанбул, за където са нужни 139.09 лева. 130,09>158,48 ?
6
0
 
5
 
! Отговори
ах Морето преди 7 години
До измаматаИма чувствителен прираст на комарите, като "боцкането" от тях е безплатно.
5
1
 
16
 
! Отговори
Turkiye преди 7 години
На четвърто място е турската столица Истанбул...Хахаха я отворете картата на Турция и вижте коя е столицата на Турция....
4
3
 
13
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 7 години
БОРЯНО, ТИ МАЙ СКОРО НЕ СИ ИДВАЛА В К.К. "СЛЪНЧЕВ БРЯГ". ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛА СА АБСОЛЮТНИ ЛЪЖИ. НИЩО ЕВТИНО НЯМА В КУРОРТА.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ползвайте си я със здраве !
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Анталия е много по евтино , по чисто и с по качественна храна от тук.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравили са да включат медицинските разходи, които веднага се появяват като следствие на чистотата в Курорта. Не виждам и чадърите на плажа в сметката