Рецептата Dnes: Австрийски десерт с филиран бадем

Кой би могъл да устои на такова изкушение? Пробвайте!
12 сеп 2016 07:52, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Австрийски десерт с филиран бадем
Снимка: Youtube

Продукти:

500 г брашно
400 г масло
8 яйца
350 г пудра захар
100 г филиран бадем
 
Приготвяне:
 
Оставете маслото на стайна температура да се размекне леко. След това го смесете със захарта с помощта на миксер. След като сместа се хомогенизира прибавете и жълтъците на яйцата, които предварително сте отделили от белтъците. Белтъците разбийте на сняг. След това ги смесете с брашното и разбъркайте внимателно с лъжица, не с миксер. Добавете сместа с белтъците към тази с жълтъците. Разбъркайте отново ръчно и излейте в тавичка за печене, предварително постлана с кухненска хартия. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. 
 
5 минути преди да извадите сладкиша от фурната поръсете с филираните бадеми и печете още малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации