Тревожно: Супербактерии избиват 10 млн. души до 30 г.

Антибиотиците ще станат безсилни срещу инфекциите
16 сеп 2016 21:58,
28
Тревожно: Супербактерии избиват 10 млн. души до 30 г.
Снимка: архив, Ройтерс

Световната здравна организация предупреди, че заради устойчивите на антибиотици супербактерии и причинените от тях инфекции до 2050 година ще загиват по 10 милиона жители на планетата годишно, предаде ТАСС.

Жертвите на излечимите по-рано заболявания ще се увеличат 14 пъти спрямо сегашния им брой.

"Това е огромен проблем, който в близките десетилетия ще продължи да се задълбочава", заяви помощник-генералният директор на СЗО Кейджи Фукуда. "В някои страни вече съществуват инфекции, които изобщо не се поддават на лечение. В някои случаи, ако човек заболее от гонорея, вече няма значение какво ще прави, тъй като е невъзможно да бъде излекуван. Вече не съществуват такива медицински препарати!"

Фукуда обърна внимание и на факта, че в настоящия момент съществуват "екстремални разновидности на туберкулозата и на много други инфекциозни болести, които на практика са нелечими".

Изграденият имунитет на микроорганизмите срещу антибиотиците ще има пагубни последствия за човечеството.

Според специалистите към 2050 година броят на смъртните случаи, причинени от супербактериите, ще превиши този на починалите от ракови заболявания. Икономическите загуби на държавите, причинени от тези заболявания, могат да превишат 100 трилиона долара. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: бактерииантибиотици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Една чума няма да дойде зле. Вече в квартала едвам намирам паркоместа.....
15
0
 
0
 
! Отговори
пълнолуние преди 7 години
Бих се осмелил да кажа,че антибиотиците трябва да се приготвят като амфифилни съединения,да преминават и през хидрофилните и хидрофобни мембрани на бактериите.Първите трябва да се модулират за да навлезат в бактериите
14
0
 
10
 
! Отговори
Самолечител преди 7 години
Яжте сурови чесън,лук,ряпа моркови,червено цвекло,когато сте свободни и няма да си познавате личият лекар.П челният прашец е Менделеевата таблица с много микроелементи,по лъжица на ден с кисело мляко ще ви повиши тонуса и укрепи здравето.П челният прашец конкурира и виаграта.
13
0
 
1
 
! Отговори
Коце преди 7 години
До Не знамКакви са тези "препарати, които имат части на бактерии в тях и изграждат имунитет"? И профилактично ли се пият? Благодаря!
12
1
 
2
 
! Отговори
Не знам преди 7 години
коклко е вярно, но знам, че преди две години детето ми направи тежка ангина - бактерията беше тествана на 14 антибиотика и беше устойчива на 12 от тях - оставаше последните поколения на един вид антибиотик и тетрациклини, забранени са за деца. Всъщност имахме само един антибиотик, на който беше чувствителна. След това усилено започнах да й давам от препаратите, които имат части на бактерии в тях и изграждат имунитет - не са евтини хич, но имат ефект и оттогава нямаме изпит нито един антибиотик
11
2
 
2
 
! Отговори
selqbiq do shiq преди 7 години
Супер така ще намалеем и ние но ще намалеят и *** .
10
1
 
7
 
! Отговори
Ясновидец преди 7 години
Най благоприятната среда за развитие на тия супер вируси е в организми,презаситени с витамини минерали,поради което в организма настъпва една ленивост за "отбрана" на вирусите.Ще бъдат заразени предимно олигарси ,банкери,депутати,комунисти и други мафиоти .
9
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 7 години
Нека да живеем до тогава...
8
0
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
Икономическите загуби за 100 трилиона $ отиват като печалба на фрамацефтичните компании. Търговията със здравето им носи десетки милиарди $ печалба всяка година - как няма да разработват и пускат нови щамове болестотворни бактерии и вируси.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 63 г. съм. Тия приказки ги слушам от началото на 80-те. И още не се е случило. Страхувайте ни, че да не ни е скучно.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нелепо, че това ще се случи. Нелепото е, че ще се случи заради хора с ниска здравна култура(или по-скоро ниска интелигентност), които не използват антибиотиците правилно и позволяват по естестен път да се появяват "супербактерии".Затова твърдя, че не бива да се помага по какъвто и да е начин на неразвитите нации. Особено арабско-африканските. Завличат и нас в тяхната мизерия и то - заради идиотизма си.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те от грип умират повече.Що не кажат,че благодарение на бежанците в Европа има болести които не са се появявали от 300-400 години.Като например чума,проказа,различни видове екзотични *** и няколкохиляди вида болестотворни бактерии.И ме тва не са "супер болести" Това са заболявания характерни за средновековието.Няма да се затрият спокойно-ще народят по 30,40 деца малките семейства и ще оцелеят.Което е твурде самнително за СЗО.Може да станат СШО-световна шаманска организация.
4
1
 
9
 
! Отговори
Вирус преди 7 години
До Анонимен 8Не е вярно 8, че сме създадени ;) ние сме израстнали в съвсем естествена лабораторна среда и съвсем естествено ще се проявим в някое оживено местенце или в Африка някъде по експерименталните мишлета наречени африканци! Такъв е "естественият" ход на природата ;)
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече се чудят какви болести да измислят, за да печелят пари някои... от нещастието на хората..... първо спин, после ебола, птичи грип, свински грип.....сега бактерии
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага да ги разположат по границите на Европа тези бактерии. И за 30 дни ще се справят.
1
4
 
30
 
! Отговори
Вирус преди 7 години
Така сме ние, бацилите създадени в световните еврейско-ционистки лаборатории, където минем трева не никне. Все пак трябва да ви намалим бройката до 500 милиона. Тъй са казали от Фъшкинтон, а ние само изпълняваме.

Спонсорирани публикации