Как е открит генетичният код на Васил Левски?

Потомка на Апостола - гост на "Провокативно" по Bulgaria ON AIR
11 дек 2016 07:58, Анисия Иванова
86
Как е открит генетичният код на Васил Левски?
Снимка: wikipedia

Потомка на Апостола е гост на “Провокативно” по Bulgaria ON AIR тази неделя. Стефана Ветренска е правнучка на по-голямата сестра на Левски – Яна. Ветренска ще разкаже за достойната съдба на Кунчевия род и за непрекъснатостта на т.нар майчина линия в семейството, благодарение на която е открит генетичният код на Апостола. ДНК кодът може да бъде открит чрез кръвен родственик по майчина линия и се предава само от майка на дъщеря.

Единствено родът на Стефана Ветренска отговаря на тези условия, когато през 2000 г. е направено изследването. “Нашата майка – Божана Пачаурова – към 2000 г. е всъщност най-близкият потомък като поколение, който може да бъде достоверен донор, от който трябва да бъде взет материал”, казва Ветренска.

“От нея взеха коси и слюнка. Също взеха от нас двете със сестра ми, защото ние също отговаряме на това условие. Но изработиха само нейните коси, защото резултатът беше категиричен. Редът е такъв – те определят ДНК кода от косите на мама, ДНК кода от косите на Левски от 1864 г., когато окончателно се отказва от монашеското си звание, и косъм от кичура, който Митьо Сяров отрязва при залавянето му в Къкрина.

Имало е поверие, че ако се спази този ритуал, евентуално е би могъл да бъде спасен. И когато сравняват тези три митохондриални ДНК кода се установява 100-процентово съвпадение. Което означава, че със сигурност, категорично може да се твърди, че тази реликва, косите на Левски, съхранявани във ВИМ, и това, което е предадено от Митьо Сяров, категорично принадлежат на Апостола.”

Гледайте първа част от разказа на Стефана Ветренска за Васил Левски и Гина Кунчева в “Провокативно” – неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Тропчо преди 7 години
Великото масонство и Васил Иванов Кунчев....апропо, ходил ли е Апостола в Лондон?! Основи на конспирацията... поща, командване, мрежа(терористична), организация по привеждане на наказания, клетви, финансиране, идеология, пропаганда и т.н. доста сложно за един монах!
16
3
 
6
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Абе катастрофа такава. И ако поповете го обявят за светец ще го оцапат. Той принадлежи на народа.
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинският Апостол на Свободата е Ботев-Защото е показал правилния начин по който ще се освободим-чрез военна помощ от вън но в много по големи размери от неговата чета.Докато Левски наивно е смятал че чрез комитети в цялата страна ще се създаде организация и българите сами ще отхвърлят игото.Провала на Априлското възстание най-точно показва това.
14
6
 
6
 
! Отговори
ЗАЩО ЛЕВСКИ преди 7 години
НЕ Е СВЕТЕЦ? За севтци са ни пробутали Ал Невски ИЗБИЛ ХИЛЯДИ при това се е сражавал на страната на мюсюлманите! ЛЕВСКИ Е ИСКАЛ БЪЛГАРИЯ САМА ДА СЕ ОСВОБОДИ И Е ПОСВЕТИЛ ЖИВОТА СИ НА ТОВА! ЗА ТОВА ПОПОВЕТЕ НЕ ИСКАТ ДА ГО ПРОВЪЗГЛАСЯТ ЗА СВЕТЕЦ!
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осъден и обесен за Свята и Чиста Република!!! ако не турците то руските губернатори щяха да го бастисат твърде опансни са били неговите идеали за феодалите твърде много свобода е желал не само за българите а и за турците и руснаците и всички народи под гнета на империите и тлъстите монарси леещи човешка кръв на свои и чужди народи.
12
2
 
20
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
За човек без специализирано образование / военно училище / или наследени генетични дадености от революционери преди него, Левски показва завидна организационна и стратегическо-военна дейност, както и отлични социални умения съчетани с прекрасно познаване на българската народо-психология за времето си. Махатма Ганди казва - 'Бъде промяната, която искаш да видиш в този свят'. Левски е прозрял това доста преди Ганди да се роди.
11
3
 
25
 
! Отговори
PD преди 7 години
Съдбата на Апостола на Българската свобода, е точно, каквато е трябвало да бъде. Това е начина, делото, касаещо свободна, демократска, чиста и свята република, да бъде идеал на Третата Българска Държава, и най вече, жив и днес.И тогава, и днес има много хора с недорасло съзнание, за да поемат пътя на НАРОДНОТО дело. И тогава и днес, Името и Делото на Лъвскiи, е било пречка за доволния им и тирански начин на живот. Проектирано днес, имперски подчиненото мислене не приема свободата и отговорнста
10
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТИНАТА ЗА ЛЕВСКИТАКА Е !!! ЛЕВСКИ ЯКО Е КРАДЯЛ ОТ ТУРЦИТЕ И ГИ Е КЛАЛ ТОВА СА ФАКТИТЕ :D ИМА ЗАЩО ДА СИ НЕДОВОЛЕН :DИ ОТ МНОГО НЕДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ И ОТ ТЯХ Е КРАДЯЛ КОИТО СА СЛУГУВАЛИ НА ТУРЦИТЕ :DДАМ ИМА ЗАЩО ДА СИ НЕДОВОЛЕН ТУРЧИНО ;D
9
3
 
24
 
! Отговори
Сахаров преди 7 години
Нивото на коментиращите в този сайт е под всякаква критика...
8
2
 
45
 
! Отговори
Осман паша преди 7 години
за миг си представете какво щеше да стане с Васил Левски ако беше доживял Освобождението...спомнете си съдбата на Капитан Петко Войвода а и съдбата на Стефан Стамболов...
7
4
 
12
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
За генетичния код на психопата величка хъшнова ли питаш? Не е поп Кръстю предателят.
6
4
 
13
 
! Отговори
Един преди 7 години
А, генетичният код на предателя на Левски какъв е?...питам за един приятел...
5
9
 
39
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Пред тоя човек, само на колене.
4
8
 
38
 
! Отговори
Престъпници преди 7 години
След като разни плювковци посягат на името и честа на Левски, като пишещите тука Българомразци, ЗНАЧИ че България много я закъсала и че трябва някое поколение с кръв да изчисти Българомразците в България.
3
5
 
41
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Я сега да разкаже за съдбата на брата на Левски след Освобождението - забравен, умира беден и сакат. Ааа и на сестра му- как з.стоянов му се свидят 300 лв годишна помощ - че роднините на побойниците много били.. българска работа : (
2
5
 
50
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Левски - велик българин. Спрете *** да пишете навсякъде разни глупости от лично естество.
1
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Васил Левски е зодия Рак(почти на границата с Лъв) и това обяснява много неща: неговата жертвоготовност, неговата отдаденост на една обща кауза до степен на себеотрицание, неговата пределна честност, яснота на идеите, прозорлив ум, висок дух ("студ, камък и дърво се пука, а той пее и все весел! " Хр. Ботев )и не на последно място красивите му черти и умение да увлича останалите с примера си. Това е истинският му генетичен код.

Спонсорирани публикации