До 5 години пускат 5G интернет в Евросъюза

Това ще помогне на европейската икономика, убеден е Брюксел
16 дек 2016 12:44,
24
До 5 години пускат 5G интернет в Евросъюза
Снимка: Reuters, архив

До 2020 г. държавите членки на Европейския съюз ще трябва да направят радиочестотен обхват от 700 MHz, който ще позволи да се премине към 5G мобилен интернет, пише вестник New Europe.

Това решение е било неофициално договорено на 14 декември между евродепутати от Европейския парламент и представители на Съвета на Европейския съюз.

"Постигнатото споразумение ще помогне за развиването на европейската икономика", заяви докладчикът по темата Патриция Тойа.

"С това предложение европейските институции гарантират честно и ефективно използване на спектъра при мобилните и телевизионните услуги", допълни Тойа.

Крайният срок може да бъде удължен с още две години: до 2022 г., от отделни държави членки при "надлежно обосновани причини".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
pravilno преди 7 години
do 5 godinji trebva da se promiat na vsi4kite mozacite i da stanat po posly6ni
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да е само там я ги питаите що предлагат услуги дето не си вършат работа знаем защо некои да си гушка заплатата и щощото оня плащал пълен пакет не мее яд за парите яд мее че се пробват и защо вид удоволствие е да се занавляваш а не да си късаш нервите това само в бг може да го има защо всички сме равни на края на месеца но почвам да се замислям явно има такива де рушат дисциплината за да са над всички е ще им теглим една черта много скоро давам определен срок на време и познаи
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И четри и три тогава що карам на 3g не трябва ли да сменят телефоните за да има добро покритие 4g да *** на сключване на договор тая практика е само при нас на запад пеи смяна ти дават телефон поддържащ всички мрежи а тука плащаме питам в един офис ще ползвам ли 4g не тогава какъв е смисълаНали трябва да сме в крак
16
3
 
1
 
! Отговори
Килимя преди 7 години
За 5G ще измислят свръх умни таблети,лаптопи,смартфони и всичко това не защото ни трябва а големите корпорации да ни вземат парите. С тоз интернет в космоса ли ще хвърчим? Утре като "колонизираме" Марс ще направят междугалактически интернет и тогава гледай к'во става. Аз постоянно ли трябва да си сменям телефона и лаптопа щото на някой му хрумнало да прави 5G.А те питат ли ме дали имам тази възможност на всеки 5-10г.
15
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
А 150G кога?
14
5
 
1
 
! Отговори
Водафон преди 7 години
До 55Не е изобщо така. До сега бях на 50 МВ/sек, а сега съм на 200 МВ/sек на същата цена. Разликата е от небето до земята. Пуснаха оптичен кабел до къщи, подмениха всички кабели с нови, както и рутера, който е един от най-бързите и добри на пазара FritzBox 7490.Скоростта на LAN връзката е 4 гигабита в сек, а на WLAN 1300 МВ/sек. За всичкото това плащам 20 евро на месец в което се включва безплатния рутер, 4 тел. номера, факс, телевизия, сървър с филми и още други неща. Това е в Германия.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анархист преди 7 години
Компромис:предлагам ЕС да спре да се занимава с политика, да се предаде в ръцете на европейските народи, които да имат пълното право да избират и отзовават комисари, да имат пълен контрол върху работата им, да се работи в пълна прозрачност и да се защитават изцяло интересите на хората и съвсем малко на корпорациите. Освен това интернационалните корпорации да бъдат задължени да плащат 30% данък на държавата в която оперират и тези пари да отиват за безплатно здравеопазване, пенсии и образование!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Блатен тъжникМини по малките населени места забравени от бога и ще видиш, че няма и 1G - само колкото си си донесъл!
11
2
 
6
 
! Отговори
perekly преди 7 години
До Анонимен5G , но Руско е най-якото! Ужким за справка ти се обаждат от милицията, а боя е истински!
10
2
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 7 години
Изкърти ме с това за извънземните :)))))))
9
3
 
12
 
! Отговори
има в лидл преди 7 години
Пич в Германия и другаде в ЕС си има бърз интернет просто цената им е съвсем друга , тоест доста в повече евро за абонат , но германците не им се плаща излишно за .... каквото и да е ..... манталитет на скрънзи.
8
7
 
17
 
! Отговори
55 преди 7 години
А има ли изобщо практически смисъл от такава скорост? За онлайн игри е практически достатъчна скорост от 50 МВр/s. В момента някои оператори предлагат интернет 100, че и 200, от които обаче реално няма никакъв смисъл, да не говорим, че самите устройства, мрежа, модеми, компютри не могат да обработят тази скорост. А и както казах - от нея няма реален смисъл... освен ако не търсим междупланетно общуване с извънземни? :))
7
1
 
16
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
До 6Разбира сеКато ходих в оператора, да се оплаквам, се държаха като студенти на изпит- гледаха умно, и, аха да проговорят!От което заключавам, че проблемът не е в моя телевизор)
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ускорение 5G ли? Това ще ни смаже,бе))
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"радиочестотен обхват от 700 MHz" - смех....
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
v Balgariq interneta e 5 pati po silen ot Germaniq
3
2
 
22
 
! Отговори
Р.Петров преди 7 години
От написаното не се разбира: да се направи радиочестотен обхвата 700MHz или радиочестотен обхват с честотна лента 700MHz ! Това са две различни неща и за да е полезна информацията трябва се уточни ! Ако не можете да направите разлика, то по-добре не пишете заблуждаващи данни !
2
20
 
25
 
! Отговори
Зъбльо преди 7 години
Хората няма какво да ядат, тия пишат все едно пържоли ще пускат!
1
10
 
45
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Каквото и да пуснат в Евросъюза, у нас мобилните оператори ще продължат да ни лъжат да плащаме за услуга, която не доставят!с 4G телефон съм, с осемядрен процесор и 2GB RAM, с подходящ тарифен план,живея в голям град, а има места, където връзката пада до 2G -на практика ми е трудно понякога да отворя сайта на мобилния оператор!Хубава работа, ама българска!/викат сърбите/;)

Спонсорирани публикации