Защо мъжете нямат кост на пениса?

За разлика от приматите ни предци
29 дек 2016 23:00,
30
Защо мъжете нямат кост на пениса?
Източник: Reuters
Шимпанзетата и миещите мечки имат кост в пениса си, но не и човекът. Това е любопитен въпрос, чийто отговор вълнува мнозина, но британски учени смятат, че са достигнали съвсем близо до него. 
 
Специалистите поясняват, че костта на пениса помага на мъжките индивиди да поддържат чифтосването за по-дълго. Това им гарантира, че те ще бъдат бащи на бъдещото поколение, а не някой след тях. 
 
Хората сме склонни да бъдем моногамни и не се притесняваме толкова за това, че някой друг ще бъде с партньора ни, затова няма и нужда от кост в пениса, поясняват изследователите. 
 
Въпросът, който изследователският екип се опитва да изясни, е, точно кога и защо пенисната кост еволюира. Установява се, че за първи път това се случва преди 145 млн. години и отново преди около 95 млн. години. Не всеки бозайник има пенисна кост, като наличието ѝ не зависи дори и сред тясно свързани видове. 
 
Шимпанзетата и човекоподобните маймуни – най-близките роднини на хората, имат кост в пениса, но не и хората. Според изследователите това може да има общо със състезаването между мъжките видове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: пениссекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Коментарът на ined е правилния!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията така и не отговаря на въпроса в заглавието.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Еволюция на мъжките видове"? Дарвин се върти в гроба.
12
1
 
0
 
! Отговори
Човекът-гущер преди 7 години
Мислех да се татуирам целия да приличам на гущер, да си направя дупки на ушите и да си присадя рога на черепа, халки по гърба и кокал в носа, но виж не се бях сетил да си присадя кокал на оная ми работа. Прекрасна идея, сега бързам да го направя!
11
1
 
1
 
! Отговори
Сега ще ви кажа защо преди 7 години
ЗАЩОТО СА МНОГО МЪРЗЕЛИВИ !!!!!!!Повечето жени се оплакват, че в най-интимните моменти партньорът им просто го мързи да прави каквито и да било движения и изисква от жената тя да свърши цялата работа /например, както бай Ставри го е описал в коментар 14/.Така е закърняла, а после е изчезнала костта, с която природата първоначално е подсилила инструмента им.Питаме се, дали с течение на времето няма да закърнее и изчезне и самият инструмент? Поради мързела им! :)
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9Жените не обичат грозни лоени топки с меки пениси. С грозен език и душевно ексрементирал грозник. Кое му е хубаво на това? Нито има себеуважение да се поддържа, нито има пари пълен ***.Защо те да го уважават и желаят?! Освен, това е гозен дебел и не му става члена. Една причина Жена да бъде с подобно нещастно същество? Такива *** нещастни, безпарични и импотентни, никоя жена неще.факт. Типичния неудачник. ***. Нищо хубаво в него, нищо позитивно. Нито чар, нито харизма.
9
3
 
26
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
С кост и без кост, жената иска стъргане. Не я ли начешеш, тя винаги има резервен вариант. Затова,колеги, чистете редовно куминя на женка ви,че да не и търпят кофти настроението други !
8
4
 
10
 
! Отговори
Мууууу преди 7 години
Много тревопасни виждам тука, едните "пишат" някакви "статии", другите мучат в коментарите:"Мууууууууууууууу!".
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A защо на Велев му викат Кокала?
6
3
 
24
 
! Отговори
Dk преди 7 години
Пасалата статията е фригидна .
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сексолога: сори пич ама не си виждал мойта..... тека го яде.... обича го повече и от лебо.....Колко мъка видех докато и извадим зъбите.....
4
4
 
35
 
! Отговори
ined преди 7 години
Бог е направил от тая кост жената и затова липсва, а не от ребро иначе нъжете щяха да имат нечетен брой ребра.
3
8
 
35
 
! Отговори
научен факт преди 7 години
Коста е изчезнала заради естествения подбор, мъжете да се размножават само с красивите и младите жени а с грозните и възрастните жени не могат защото им е мек. Това е истината, ама журналиста който е писал статията не я знае.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Байхой обаче има въпросната костИ Радев я има Абе. Всичките ни политици са същите маймуни
1
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените съжаляват най-много за проклетата еволюция, лишила мъжете от най-важния кокал.

Спонсорирани публикации