Препъникамъните пред "Борисов 3": Пенсии и мажоритарен вот

Въпреки различията новото правителство ще е готово до две седмици
Обновена: 5 апр 2017 11:10 | 5 апр 2017 10:37,
121

"Борисов 3" ще е готов до две седмици въпреки различията между евентуалните коалиционни партньори. Това прогнозираха социологът Кънчо Стойчев и политологът Димитър Димитров в ефира на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Стойчев няма да се стигне до подписване на отделни коалиционни споразумения с трите партии от коалицията на патриотите.

Още по темата

"Ще има едно споразумение. Патриотите са сериозни хора, те никога няма да влязат в този капан и това е ясно декларирано", настоя той.

Стойчев прогнозира, че в рамките на две седмици правителството ще е факт.

"Новото, което очаквам в този парламент и с новото правителство, е малко да са се поучили, че трябва да се снижи тонът, да се потърсят по-добри отношения между управляващи и опозиция. Да се постигнат национални приоритети, включително с опозицията", сподели социологът.

По думите му патриотите са коалиционен партньор с характер, "но това не е лошо, защото ГЕРБ, бидейки толкова голяма партия в парламента, се нуждае от коректив вътре в тази коалиция".

И все пак, до изтичането на прогнозираните две седмици, в които ще бъде формиран кабинетът, има приоритети на всяка една от двете страни, които тепърва ще бъдат обсъждани.

"Препъникамък ще бъде мажоритарното гласуване, няколко пъти се споменава. Графикът на повишаване на пенсиите ще бъде уточнен донякъде сега в преговорите. Не случайно господин Горанов е част от преговорния екип. Някой трябва да има и компетентност, тогава когато определя как ще изглежда този график и какви ресурси в края на краищата ще погълне", коментира от своя страна Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
50
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Очевидно не си ти сред образованите, съдейки по правописа ти. Явно си доволен, че твоите хора са в Парламента - ама то с такива избиратели, такава държава. За Куневица, Лукарски и за Москов съм съгласен да не са вътре. За Радан и особено за Христо Иванов - ти не заслужаваш такива управленци. Чети си Винету, гледай си В група отбори и се смей на *** смешки.
38
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мажоритарно значи само ГЕРБ в парламента, това ли искате, бе, хора?Дори малка идея имате ли това как работи? МИР 25 печели Бойко - всички други от този МИР в кофата.И така всеки МИР в цялата страна. Само ГЕРБ, няколко БСП, и 15тина ДПС на югоизток.Никой друг няма да влезе.
37
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мажоритарния вот по начина по койо Слави го предложи, е класически автогол, заради който ще теглим много. Все що-годе грамотен го знае, дори гласувалите за референдума се усетиха, че са се подвели... една част. Неслучайно в Европа няма такава система, но може да се мисли за засилване на мажоритарен елемент, посредством преференциите.
36
15
 
33
 
! Отговори
да на компромисите преди 7 години
Само с компромиси ще имаме едно работещо правителство. Нека патриотите да разберат, че пенсия от 300лв. не е за нас и тя ще наруши нашия стабилитет, затова да се откажат от тази си точка, това е компромис. От своя страна нека ГЕРБ да преразгледа мажоритарния вот и да се откаже от него, това също е компромис., Важното е да се продължи стабилитета, всеки да знае че и утре положението ще е същото както е и днес, за да има предвидимост и да може хората да живеят спокойно.
35
1
 
44
 
! Отговори
заради преди 7 години
Заради такива ***,пишман бат бойки и псевдо патриоти, и цялата чета крадливи *** останахме без бъдеще! Пита се - "А сега накъде?"
34
1
 
47
 
! Отговори
Цирковата програма преди 7 години
До Анонимен 27Неуважаеми зрители. Старият цирк "Български политици" със стара, но обновена програма.В нея ще видите невероятните номера наОгнегълтача Далаверко- ще глътне огъня на цялата енергетикаМайстора на опасните игри Бидона- ще посрещне с голи гърди цели залпове от капама, сужук, примесени с обилни количества вино йощ ракияВъжеиграчът Перко, който ще демонстрира ходене по мостовете на Сена след запой и разгул в скъп Парижки хотел За представлението на цирка Плащате Вие, неуважаеми.
33
1
 
44
 
! Отговори
Цербер преди 7 години
Ситуацията е като в баснята на Михайловски. Орел рак и щука теглят каруцата на България, Бай Бойко е гордия каруцар на капрата, а на първта седалка в каруцата са Цецка, Цецко, Куневица....
32
1
 
43
 
! Отговори
А на бас ! преди 7 години
че до края на годината от групата на ОП ще се отцепят поне двама "патриоти", а от "Воля" и група няма и да остане. И ще се прелеят към ГЕРБ ! Ей така ще ги "коалират"...Бойко е играч, а тия са сватбарски музиканти.
31
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Кои са па тия "най-образовани и смислени"???? Куневицата, или Раданчо.....или пък онова безличие Христо....да не говорим за тая откачалка москов.....я се скрий бе!!!!! СЛАВА БОГУ че се пръждасаха!!!
30
16
 
32
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Дyxът на Левски се е вселил във ВоленВолен е Апостол и Дякон.Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя,губя само мене си.В.Сидеров.
29
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Патриотите" ще направят най-голямата си грешка (и последна!) ако се подведат по акъла на винету и се кооперират с него!!! КРАЙ! Хи-хи-хи....май "опита" на деформаторите нищо не им подсказва!
28
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от патриотите като най-сериозен (доносника)Каракачанов
27
1
 
48
 
! Отговори
й преди 7 години
И забележете,алтернатива е Слави -съмишленик на Бойко ???Е няма такава държава . Разбирам патриотите след като им се е паднало да управляват защо не ,но все пак едно нещо ще трови отношенията с ГЕРБ.Как те ,противници на ислямизацията, ще управляват с приятеля на Ердоган, по думите на самия Борисов.
26
9
 
40
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ако има проблеми с приемането на мажоритарния вот, ще се видим с всички управляващи пред парламента. Но ние ще сме доста повече от тях. Да видят как се пренебрегва вота на милиони българи.
25
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупаците пак ги измамиха - гласуваха уж за патриоти, а получиха обичайните *** оти.
24
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са виновни тия льольовци на снимката, а онези, дето са гласували за такива и за тия, които ни управляват. Гласовете на най-образованите и смислените остана извън НС.
23
0
 
48
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Аз мисля,че патриотите сгрешиха.Хората искаха промяна,а такава не виждам със старите мутри на ГЕРБ.
22
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркът е на "ПОЗИТАНО" 20 другарки и другарЕ!
21
3
 
56
 
! Отговори
Синема гу-гу 3Д преди 7 години
Гледам снимката и с носталгия си спомням за великия Доньо Донев и едноименния му анимационен филм...
20
2
 
49
 
! Отговори
ОЗИ преди 7 години
До БъзОбединени Забогатели Идiотi (ОЗИ)- Перко, Далаверко и Бидона.

Спонсорирани публикации