Седем от най-странните автомобили в историята

При проектирането им нещо май е объркано
Обновена: 10 ное 2018 14:01 | 10 ное 2018 13:57, Екип на Automedia.bg
15

Amc Gremlin

Дизайнът на автомобила е много деликатен въпрос. Не може просто ей така да измислите как ще изглежда каросерията на колата и колелата й. Изискват се специални знания, усет и, разбира се, опит. Въпреки това, като хвърлим поглед към някои автомобили, особено от втората половина на ХХ век, изглежда, че за проектирането им компаниите са поканили случайни хора от улицата, пише Automedia.bg.

Изненадващо, но дизайнът на Amc Gremlin до голяма степен е бил продиктуван от техническите характеристики на автомобила. Американските дилъри се опитвали да продават този "ботуш" в продължение на 8 г. Твърди се, че създателите му искали колкото е възможно повече да свият разхода на гориво. Странно е също така, че от този компактен автомобил са били направени 640 000 бройки.

Има нещо иронично във факта, че коли със "странен" външен вид се появяват в резултат на поредния и смел опит да се направи най-компактната малолитражка. Например, Nissan S Cargo прилича на нещо като охлюв.

Експериментите в областта на дизайна завършват или със създаването на нова тенденция, или с появата на нещо, което ще накара всеки любител на високите скорости да се учуди. Във всеки случай, ако не е лишен от чувство за красота. Особено интересен е фактът, че Tatra T603 е лимузина.

Създава се впечатлението, че през 70-те години на миналия век е имало епидемия на странно проектиране сред инженери и дизайнери. В повечето от случаите опитът да се създаде функционална и красива триколка завършва с фиаско. Bond Bug не е изключение.

Съществуват и провали сред моделите с ограничен тираж.

Останалата част от галерията вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
venix преди 5 години
4 от 7 :D
13
6
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Умрем сега някой да каже нещо за руските автомобили....
12
4
 
7
 
! Отговори
до матряла по долу преди 5 години
Абе 80-процентници недолашкани, хората са ви го написали " останалите модели в аутомедия" ама то как да очакваш , хора с купени дипломи за основно образование ,да дочетат статията - сигурно още на заглавието се припотихте .
11
3
 
12
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Кой пък определи , че са странни!? Всички ли трябва да бъдат еднакви като германски?По улиците вече се различават само по емблемите.
10
3
 
6
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Автора е в голяма грешка относно Татрата. И мотора е V8.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звездичките в коментар 8 са вместо "днесбеге", оригинал с латиница.Също както слагат звездички на "***" (синонима на "роми") и на Зелка Василева. :)
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"А кои са останалите три? Или съм забравил да броя до седем?"---Щом ти прави впечатление, значи не си забравил. Само се питам, дали ония от Automedia.bg, или тия от Dnes.bg са забравили. :).А, може да са ни оставили на нас да си добавяме "странни автомобили, а? :)
7
2
 
9
 
! Отговори
ПЗЕП преди 5 години
Защо Татрата е "странна", а Reliant Robin не е?
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tatra T 603 не е нито "експеримент", нито "нова тенденция", както пишат "експертите" на Аутомедиа.Този модел (нищо, че е "соц") следва концепцията на "Татра" от преди войната обтекаема форма, задно разположен двигател. "Татра" е третият най-стар производител на коли, с оригнални конструктивни решения.Именно тази концепция на Татра, Фердинанд Порше ползва при създаването на своите модели коли "Порше" и "Фолксваген".
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кои са останалите три? Или съм забравил да броя до седем?
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо ще споменете ли за заплатите и пенсиите в Чехия, Румъния? Или само за колите по света?
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Татрата си е доста яка.
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премествам тази новина в кошчето.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много полезна информация, браво... дръжте ни в течение.

Спонсорирани публикации