НДСВ и "Новото време" дават път на младите на евровота

Всички кандидати са на възраст между 21 и 35 години
5 апр 2019 19:21,
33
НДСВ и "Новото време" дават път на младите на евровота
Снимка: БулФото

"Път на младите" - така се казва най-младата листа за предстоящите евроизбори през май, съобщава БНР. Водач на листата се очаква да бъде Румен Чолаков - председател на "Милениум клуб" и ще бъде регистрирана от името на НДСВ и "Новото време" в началото на другата седмица.

17-те младежи от листата са на възраст между 21 и 35 години и живеят в страната и  в чужбина. Основнитите им приоритети са създаването на обща европейска армия, разширяване на правомощията на европейския главен прокурор, пряко избираем европейски президент, както и въвеждане на електронно гласуване.

"В момента виждаме огромен сблъсък между популистки, десни, националистически, в някои случаи и консервативни перспективи за бъдещето на обединена Европа. Не вярвам, че това са преобладаващите перспективи за българите. Вярвам, че българите са много по-смели европейци, отколкото се отчита в общественото пространство. Обичам да казвам, че моето поколение е най-европейското поколение в историята на човечеството. Ние сме носители на Европейската идея, защото в най-голяма степен сме успели да се възползваме от благата на ЕС. Казваме „Път на младите“ - хора под 35 години, най-вече по две причини – първо, защото вярваме, че трябва да участваме в дългосрочните процеси, които в момента предстоят на европейския континент. Втората причина е, че младостта сама по себе си е символ на промяната. Голяма част от хората в България искат да видят промяна, да видят край на прехода, ако щете", споделя Румен Чолаков.

Според младия кандидат-евродепутат в политическото пространство има две перспективи - че всичко е хубаво или че всичко е катастрофа. Време е, смята той, да прескочим тези поляризирани понятия и да намерим две неща -  какво ни обединява като нация и какви са практическите решения на проблемите.

"Например казваме, че европейската прокуратура е възможност за промяна и това, което ще е европейската прокуратура, да има повече правомощия от тези, които са дадени в момента" - допълва той.

Целта на младите политици е да достигнат до хората, които не са твърд електорат на останалите парти и смятат да разчитат на високите технологии и социалните мрежи. 

Самият Румен Чолаков е роден през 1991г. и има дипломи по история от Тринити Колидж и по право от University ot Law в Обединеното кралство, става ясно от собствената му визитка в сайта на "Милениум клуб".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: НДСВевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Още ли са живи тия политически трупове - Франкейнщайни.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би пък семейството му да е похарчило толкова много пари за неговото следване в Тринити Колидж, за да може после момчето им да стане селски даскал по история? За такива в България има работа, но само в най-забутаните селца.Е, ако такава е била целта им, значи наистина са възпитали алтруист, който ще милее за България!
29
1
 
6
 
! Отговори
Хипотези преди 5 години
Наистина, да се харчат сума ти пари, за да завърши в чужбина две специалности, с които много трудно би си намерил работа тук?Или изобщо не е мислил да се връща в България - значи не му пука за съдбата й,или парите са били т спонсорство - някоя фирмичка, основана с пари от червено куфарче, е платила следването на "наше момче", за което старите червени връзки на дядко и татко ще осигурят блага длъжност някъде.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работа за историци и юристи няма, но този си избрал точно тези две специалности.Та се питам защо ли тогава се е насочил към политиката?Възможните отговори са два:1. Понеже не може да си намери работа за юрист или историк.2. Защото е нечие синче или внуче, "родено със сребърна лъжичка в устата". И най-вероятно на тази сребърна лъжичка е завързана солидна червена панделка! Затова са му избрали специалности, които са подходящи за бъдещ политик.
27
2
 
9
 
! Отговори
Роден през 1991 г.? преди 5 години
Значи е избирал какво да следва по времето, когато вече беше официално отчетено, че пазарът на труда в България е пренаситен с ЮРИСТИ и за мнозина от тях просто няма работа.Не знам какъв точно е процентът от завършилите ИСТОРИЯ, които стават продавач-консултанти и таксиметрови шофьори, но във всеки случай не е никак малък. Поговорете с дипломанти от СУ и ще добиете представа за величината на проблема. За ВУЗ-овете в провинцията пък да не говорим, там проблемът с реализацията е още по-тежък.
26
1
 
9
 
! Отговори
Руменчооо, преди 5 години
Човек сам си проправя пътя, момче.Някой може да ти осигури път без препятствия, само ако си "негов човек". На връзкари сме се нагледали, последиците от дейността им сме ги изпитали на гърба си не веднъж.Апелът "Път на младежта!" е бил актуален през първия период на социализма. Така са замазвали очите на хората, уж млади и с нищо Необременени хора ще поемат кормилото във всички области. Но знаеш какво е била горчивата истина - първо децата на АБПФК, после тотално елементарните рабфаковци и т. н
25
2
 
3
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
и от тука лъха комунизъм
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересни приоритети имат тези млади хора между 21 и 35 години, живеещи в чужбина и у нас.Звучи като на 17 да станеш световен шампион по шахмат, а някъде по средата между 20 и 35 години да се посветиш на свещената война.Или лозунга нещо куца или тези млади хора са между 51 и 85 години.
23
1
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ново поколение комсомолци,наметнали мантии на царедворци.Този филм го гледахме,втора серия не искаме.Амин!
22
3
 
25
 
! Отговори
Прозрачност, куме преди 5 години
Хайде сега да ни информирате относно всеки един от тези младежи - чий внук (внучка) или зет (снаха) е?
21
2
 
23
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
За такива народът, вече гласува през 2001 г.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11...Съгласен съм с тях.Само за 1 нещо..СЪЗДАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ! Не съм съгласен Америка.Чрез своето НАТО Да ме "пази"! Тя Америка никого НЕ ПАЗИ! ТЯ КОНТРОЛИРА ПО ТОЗИ НАЧИН ЕВРОПА! И още нещо..Обидно е за самата Европа.Като континент..Друг такъв да я"пази" ! Разбираемо е че си млад човек.И импулсивно разсъждаваш! То 30 г ви промива мозаците Американската "демокрация" И ви възпита в омраза към братска Русия И "любов" към Америка! -:) Но Америка далеко.А Русия близо! НАТО да си ходи
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диалози на Симеончо.Неказват,но първи в листата,предполагам неговияпретендент за трон.Ами защо него обявии да се бори следващият цар да управ-лява.Някога изколят сума народ за трона сега няма битка,сага.Да бъде хванатСимеончо па хвърлен в тъмница.Новиятцар да поведе войска,да граби да побе-ждава.Да буди възхита.Да ме взематзапас,да върна барем Добруджа.Ех времена,а бяхме млади.Сега пиша за дадойде Сънчо.
18
1
 
20
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
НДСВ туй живо ли е още. И кви са тия младежи на 35 г.?
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колелото се върти, нищо ново няма, а само повторения на поизгнилото старо. Дано да не е и позабравено вече.
16
3
 
8
 
! Отговори
Кака Ленче преди 5 години
Елате пиленца кака да ви обади пътя
15
1
 
18
 
! Отговори
айде-е! преди 5 години
Царят и царските хора пак парчета, както през 2001! За колко дни тези ще се справят с Европа?!
14
2
 
22
 
! Отговори
Некадърни чада? преди 5 години
Безработни наши деца, изхарчиха спестеното от мама и тати по чужбината, никъде не се уредиха и сега пак мама и тати им намират работа. Лично познавам няколко такива семейства. За най-голямо изумление на родителите децата не намериха реализация, въпреки потрошените пари по университети, после с връзки им търсеха нещо, ама да звучи престижно, без значение какво
13
3
 
18
 
! Отговори
абе преди 5 години
НДСВ и "Новото време" - абе тия не са ли зандана?!?!
12
5
 
24
 
! Отговори
Некой си... преди 5 години
Този филм с юпитата вече сме го гледали, не вярвам някой да им се върже отново.

Спонсорирани публикации