Нападателят от Сидни задържан от минувачи – с щайга и столове

Нападението не е било терористична атака
13 авг 2019 14:46, Елка Василева
39
Нападателят от Сидни задържан от минувачи – с щайга и столове

Австралийската полиция съобщи, че смъртта на жена, чието тяло е било намерено в центъра на Сидни, има връзка с днешната атака на въоръжен мъж срещу минувачи в града.

Става дума за друга жена, а не за онази, която бе откарана в болница, след като бе намушкана от нападателя, въоръжен с голям кухненски нож. Убитата жена е на 21 години, а ранената - на 41 години.

Подозира се, че нападателят е избягал от психиатрична болница, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Мъжът намушка жена в центъра на Сидни и се опита да атакува и няколко други хора, преди да бъде задържан от силите на реда. Преди ареста си той се качи на автомобил и размахвайки ножа в ръка, крещеше "Аллах акбар" ("Бог е най-велик" на арабски).

Още по темата

Видео, заснето в централната част на Сидни, показва драматичния момент, в който случайно оказали на на мястото мъже се намесват и задържат заподозрения. Те успяват да го задържат на земята с помощта на два стола и щайга.

Шефът на Руското радио на Австралия Борис Грейс разказа пред радио Sputnik  за случилото се. „Това не е терористична атака. И полицията, и премиерът Скот Морисън потвърдиха, че това не е било терористично нападение. Този млад човек има история на психически заболявания. Той е на 21 години, от западните райони на Сидни. Това е луд, който е изскочил на улицата, тичал е с голям кухненски нож, нападал е хората. Имаше информация, че е убил една жена в жилище в центъра на града. До един хотел той ранява още една жена – лекарите казват, че с нея всичко ще е наред. За арестуването на младия мъж са помогнали минувачи“, каза Борис Грейс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: нападениеСидни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
23
 
! Отговори
класика преди 4 години
Естествено бил психично болен, не било тероризъм...
14
2
 
21
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 4 години
Тормоз! Расизъм! Веднага да му се извините на момчето!
13
3
 
20
 
! Отговори
Циник преди 4 години
До 1Избягал от психиятрия... Вече колко такива алахакбарци колят и мачкат хора в Европа и света?Еритрейският шебек дето уби детето на Франкфуртската гара... И той "с психични проблеми"Този дежурен лаф... Вече даже и смешен не е
12
1
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мислех си че нашето МВР е ПАРОДИЯТА НА СВЕТА- Но се оказа че има СЕРИОЗНА КОНКУРЕНЦИЯ!! Отделно Световните медии се мъчат да излъжат Целият Свят че този е КУКУ- Но ясно се чува гласчето МУ- Той убива хора на етническа принадлежност ! той Е ЕДИН ОТ МНОГОТО ИСЛЯМИЗИРАНИ МЮСЮЛМАНИ!
11
1
 
14
 
! Отговори
СРАМ преди 4 години
Нарушени са му правата и традициите на религията му с това, че човека не е могъл да си купи АК47 свободно и да ги използва срещу "неверницие"!!!
10
1
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Съд за тези които са го спрели да коли на ред ! В България щяха да ги тикнат зад решетките по искане на БХК и ред други институции защитаващи радикалния ислям ! п.с. Такива мъже са за награда ! Дори този който го убие трябва да бъде награден с отличие !
9
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До SiNdniTo Не те ли притеснява факта че си ходил до Перу? Все пак в закона за ИТ в САЩ има пасаж с който всяко ИП сърчнато от всяка точка на света се съхранява за 40 години и може да бъде премахнато единствено със съгласието на главния прокурор на САЩ което демек никога....Не е лошо да смениш снимката на тази която списва статиите да сложиш снимка на кенгуру примерно,ще се изкефя доста,защото ме дразни с гадната физиономия онази...посдрви от Норуей
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги съди за расизъм и ислямофобия.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко джамии има в Сидни това е причината виновни са белите социал-националисти.
6
1
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Трябвало е да му Спукат Каската.... скоро пак ще РЪГА
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Подозира се, че нападателят е избягал от психиатрична болница" - на тия психиатрични болници нормалните хора им викат джамии.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С щайги и столове ми гоите/робите нямат право на оръжие за самозащита, полицаите не могат да огреят всеки миролюбив.
3
2
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Дали в техните емирства номера с лудостта минава?!Съмнявам се,че изобщо имат лудници де!!!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е толко ненормален, що не удари ножа на някой турчин или ходжа?
1
2
 
32
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
до кога ли ще минава този номер с лудостта?

Спонсорирани публикации