ОЛАФ засече опит за измама на наши земеделци, загубите – ? 10 милиона

Ударили тавана на финансирането, но регистрирали привидно независими нови фирми
36
ОЛАФ засече опит за измама на наши земеделци, загубите – ? 10 милиона
Снимка: Pixabay

Земеделски дружества в България, които получавали средства в миналото от ЕС и са достигнали тавана на финансирането, са се опитали да придобият още пари с измама.

Още по темата
Това съобщава БНР, като се позовава на доклад на европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС - ОЛАФ.

В него се обръща внимание, че от 2014 до 2018 г. службата е засякла 94 случая на нередности у нас и издадени са 15 препоръки.

В документа се посочва още, че измамата е ставала чрез създаването на привидно независими нови фирми, които да поискат още средства.

Проверката на ОЛАФ е установила, че често адресът на старите и новите фирми е и бил един и същ.

Според организацията,  загубите в тези случаи за европейския бюджет са били около 10 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ОЛАФпроверкаизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Така с измами мутрите карат джипове за по половин милион...
9
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До гербисто-патриотНЕ ТЪРСИ СМЕТКА ОТ ПРЕЗИДЕНТА. ТОЙ НЯМА ПРАВОМОЩИЯ. ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ. ТЪРСИ СМЕТКА ОТ НЕГО ЩО ГО Е ДОПУСНАЛ. А МОЖЕ И С НЕГОВО ЗНАНИЕ ДА СТАВАТ ТИЯ ИЗМАМИ. ДОСТА ЕДРИ ЗЕМЕДЕЛЦИ СИГУРНО КИХАТ В КАСИЧКАТА НА ГЕРБ. ЗАТОВА И НАКУП ВЪРНАХА НЕПРАВОМЕРНО ПОЛУЧЕНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗБОРИ.
8
2
 
38
 
! Отговори
ГЕРБусвояване преди 4 години
Загубите са за обикновения данъкоплатец, тъй като парите ще се вземат от националния бюджет, а не от нарушителите. Същото стана с къщите за гости.
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са доказателствата за това? Или е поредната КЛЕВЕТА, хвърлена върху българските земеделци? И те ли сега са на прицел? И за какви злоупотреби и измами бълнуват някои глу.па.ци, има в българското земеделие и стопанство и животновдъство при бай Тошово време, когато именно при Тодор Живков е имало ДОБРЕ РАЗВИТО БЪЛГАРСКО ЗЕМЕДЕЛИЕ , СЕЛСКОТОПАНСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО? А сега, при ЕС ИМАМЕ РАЗБИТО развито селско стопанство, животновъдство и земеделие?
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Защо обвиняваш българските земеделци? Че според бо.клука и ге.я Олаф и според дупедавци и *** на западни гъ.зове като теб, българските земеделци все още съществуват, а? Или ще обявите война и умишелно унищожаване и на това, което има и е останало като отрасъл в България? Днес западняците и техните български *** искате да унищожите българското животновъдство ( чрез избиването на българските ***, а после ще има избиване и на други български животни), а сега и земеделието ни?
5
17
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Нека да питат президентина г-н Радев и кандидат столичната кметица г-жа Манолова, защо са допуснали такива измами. Нека да си кажат и да си признаят дали са дразбрали за проблема сега или са знаели и преди да стане известно. Какви действия са предприели по въпроса?
4
1
 
8
 
! Отговори
опит за измама преди 4 години
загубите ? 10 милионазначи щом е опит както е драснал младока, най-много да не ги допуснат тези фирмички до баницата.но е си е далавера, хем се щипват парици от гробарски фирмички, хем само е опит.те затова само са открили същи адреси и дотук....
3
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния отвратителен и гну.сен западняк, който напада България и иска да очерни българските земеделци. Българските земеделци и животновъди НЕ са виновни! Без тях, България ще загуби много!
2
2
 
28
 
! Отговори
иванова преди 4 години
пак се ***-хме, аман от хитри свраки
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия от ОЛАФ имали ли са си работа с бай Ганьовски тарикати. Той бай Тошо се чудеше как да спре кражбите въпреки че цялата власт беше в ръцете му. Краднеха като за световно. Но които ги хванеха им разказваха играта. По малко от 10 години присъда нямаше и забрана за практикуване на професията докато е жив. Та на тия ли кротушки от ОЛАФ няма да им го пъхнат. Ако разровят назад в годините така ше се рзсмърди че им е бедна фантазията да си го представят. Откраднали са им поне 100 000 000.

Спонсорирани публикации