Запалиха българско знаме пред консулство на Северна Македония

Протестът в Мелбърн беше срещу Преспанското споразумение
9 сеп 2019 11:40, Елка Василева
189
Запалиха българско знаме пред консулство на Северна Македония
Снимка: Twitter

Македонски изселници протестираха пред консулството на Северна Македония в Мелбърн, Австралия, срещу Преспанското споразумение за новото име на страната, съобщи информационният сайт МКД.

Демонстрантите запалиха българско, гръцко и албанско знаме и картонени фигури на премиера на Северна Македония Зоран Заев и вицепремиера Радмила Шекеринска.

Те скандираха "Никога Северна, само Македония".

Протестиращите носеха знамена със Звездата от Вергина. Такова знаме бе издигнато и на пилона пред консулството, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Сега ще видим дали ще има адекватна реакция от нашите некадърни управляващи ? Или пак поза партер и заровена глава в пясъка. Защото ставаме свидетели че единствено се "зъбим" на Русия а на територии като македония и подобни такива мъркаме като котенца. Сега става ли ви ясно че всеки се гаври с нас и всеки си прави с нас каквото си поиска. Бойко некадърнико за 10 години си на път да затриеш над 1300 годишна история.
119
0
 
22
 
! Отговори
сами си го правят преди 4 години
България постъпи със Скопие по възможно най-доброжелателния начин. Ние не сме причина за пхромяна на името. Защо сме виновни? Понеже вместо да си поделим Македония със съседните и държави, ние поискахме независима, цяла и единна Македония в момент, котгато тя се тресеше от раздори на тема Сърбия-Албания? Сърбите ни мразеха и вече няма Югославия. По-добре не ни мразете.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симоноф готви ли се да блъска македонските бабички на Границата с Макединия ........................хаха....................следва...
117
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Нашите ид*и*оти подариха всичко на Македония ей така,с лека ръка,а резултатът е съвсем очакван-черна неблагодарност.Виж гърците постигнаха над 90% от желаното и пак не са доволни!Е това е голямата разлика!
116
3
 
14
 
! Отговори
защо преди 4 години
Преди всичко, какво им е направила България на македонците? Промяната в името е заради Гърция, а не заради нас. И друго - ако не им харесва договорът за добросъседство с България, ние не се натрапваме. Отдръпне ли се от тях София, Албания само ще се радва. Откога си точи зъбите за колкото може по-тлъсто парче от Македония. Преди да застават против нас, макиедонците добре да помислят - харесва ли им да няма никаква Македония.
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чстит ви руски празник на Българския хипнотизиран народ..............поздрави от Мелбърн
114
1
 
9
 
! Отговори
къде е Симеонов преди 4 години
Да видим посраните ни Патриоти как ще реагират на това , а дали ще реагират посранковците и Сименов???
113
5
 
24
 
! Отговори
ВЕДНАГА! преди 4 години
БОРИСОВ? КЪСАЙ ДОГОВОРА! ВЕНДНАГА! ЕМБАРГО!ЗЕМЕДЕЛСКАТА МАКЕДОНСКА ПРОДУКЦИЯ ВЪНН! ДА УМРАТ ОТ ГЛАД!
112
2
 
17
 
! Отговори
Срам и позор преди 4 години
Бивша Югославсла Република Македония ***. Българи на Бога Македонци на Тито . Нищо освен предатели на собствената си кръв пише на английски в туитър там под снимките
111
2
 
16
 
! Отговори
КЛИМЕНТ ВАСИЛЛИС преди 4 години
ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ --- '''ГРАЖДАНИН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ'' , А НЕ СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ !ОБАЧЕ СЕГА Е ДРУГ НАЧЕЛО --- МИЦОТАКИС Е ВЪРЛ ГРЪЦКИ НАЦИОНАЛИСТ, И ЩЕ ОПРАВИ ВСИЧКО , СВЪРЗАНО С ФИРОМСКИТЕ ПАВИАНИ .
110
5
 
7
 
! Отговори
КЛИМЕНТ ВАСИЛЛИС преди 4 години
ЗНАЧИ ЦИПРАС - ЛЕВИЯ ГРЪЦКИ ПРЕДАТЕЛ, ОТ ТРИ ГОЛЕМИ ВЪПРОСА ЗА НАС ГЪРЦИТЕ--ЗАЩИТИ ПОЛОВИНЧАТО САМО ВЕЧНАТА СМЯНА НА ИМЕТО НА ТАЗИ МЕСТНОСТ--ВАРДАРСКА БАНОВИНА - ДНЕС СЕВЕРНА МАКАКОДОНИА !!ЗА МЕН ЦИПРАС Е МРЪССЕН ПРЕДАТЕЛ И ЩЕ ПОЛУЧИ ИЗНЕНАДА ПРЕД ДОМА СИ, ЗА ТОВА ЧЕ ПОЗВОЛИ НА ФИРОМО-ПАВИАНИТЕ ДА ПОЛЗВАТ ДУМАТА --- ''МАКЕДОНСКИ'' ОТ СЛАВЯНСКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА''' --- ЗА ЕЗИКА ИМ , КОЙТО НЕ Е ЕЗИКА НА АЛЕКСАДЪР ВЕЛИКИ !! И ДРУГОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ЦИПРАС :: ЕТНО-ОБРЪЩЕНИЕТО СЕВЕРНО-МАКЕДОНЕЦ .
109
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
македонистите не схващат че цял свят си прави гавра с тях.първо им казаха че "държавата" им ще се нарича ФИРОМ :) , сега че били северняци ... но защо ли всички имаме предчувствието, че до няколко години ще им дадат ново име - източна албания
108
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТАТИЯ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ОТ ТЕМАТА ЗА 9.09 - РУБЛАДЖИИТЕ НЕ СМОГВАТ, ГОРКИТЕ))):
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава Богу и у нас вече наивниците са на свършване,няма кой да им помага на фиромите,освен някой лигав политик който се прави на доброто ченге,надявам все пак да е заради това а не поради майцепредавство както се казва.
106
0
 
9
 
! Отговори
Satira преди 4 години
Изявиха се и преките потомци на Александър Велики..
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северна Македония ми звучи като Горна Волта. Чакам шопара да изкара танковете и ескадрилата F 16.
104
0
 
19
 
! Отговори
Ала бала преди 4 години
запалили били. значи сме квит . аз пък вкъщи ползвам само тоалетна хартия със знамето им- червеножълтия вентилатор
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Комлекси,пише СФРЮ!В Австралия наистина са изселници от Фиромия и егейска Македония между които югославската македонистка пропаганда си е свършила перфектно работата и да, не са македонци,ИЗПЕРКАЛИ МАКЕДОНИСТИ СА С АВСТРАЛИЙСКИ ПАСПОРТИ след югославския.
102
1
 
14
 
! Отговори
ххх преди 4 години
тези "патриоти" лесно протестират от Мелбърн..едно от най уредените и сигурни места. Щом им пука за македония да се връщат и да се борят с албанците и гърците. ние ще им подарим танкове. и преди сме го правили
101
1
 
11
 
! Отговори
Комплекси преди 4 години
Тия човечета да си погледнат какво пише на паспортите им. ХАха

Спонсорирани публикации