Грижа за ноктите след гел лак - за какво да внимавате?

Купете си подхранващи продукти
19 сеп 2019 01:50, Иванка Гъркова
1
Грижа за ноктите след гел лак - за какво да внимавате?
Снимка: IStockphoto

Поставянето на гел лак е един от начините да имате дълги нокти и красив маникюр, който не се разваля поне няколко седмици. Процедурата е достъпна и спестява време на много заети жени, но може да наруши здравината на нокътните плочки, ако се прекалява с нея.

Ако в продължение на няколко месеца имате гел лак, е необходима известна почивка. Причината е, че химията може да доведе до свръхчупливост, изтъняване и разслояване на ноктите.
 
Когато маникюристката ви свали лака, трябва да се погрижите за ноктите и да ги подхраните. Ето няколко съвета, които ще са ви от полза:
 
Редовно пилене/почистване
 
Не оставяйте ноктите просто да растат. Задължително е да ги почиствате и оформяте с пилата поне два пъти седмично. Ползвайте както едрата страна, така и по-фината. Накрая може да ги полирате, а не да слагате безцветен лак.
 
Редовното подравняване на ноктите подобрява кръвообращението в пръстите и насърчава растежа.
 
По-къси нокти
 
След гел лак ноктите не са толкова издръжливи и лесно се чупят. За да избегнете неприятна болка при разслояване и закачане по дрехите, направете ги по-къси. Повърхността им трябва да се пили само в една посока, за да не я деформирате още повече.
 
Още за грижата за ноктите след премахване на гел лака, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации