Бербатов: Момчето с онзи пропуск, което се превърна във футболен принц

Да си припомним някои позабравени факти за голмайстор №1 на националния отбор
20 сеп 2019 11:40, Красимир Ангелов
35

Бербатов дебютира за ЦСКА когато е едва на 18 години през март 1999 година. И то в дерби срещу Левски. Първият му гол в официален мач идва само 4 дни по-късно - при победата с 2:1 срещу Миньор Перник за Купата на България. И оттук нататък Бербатов здраво захапва своя шанс при "червените". Снимка: Reuters

Димитър Бербатов окончателно сложи край на знаменитата си футболна кариера. С това и последният от "трите коня", които дърпаха преди няколко години "каляската" на националния отбор, окачи бутонките и слезе от светлината на прожекторите на футболния терен.

Още по темата
Дали скоро ще имаме отново футболисти от ранга на Стоичков и Бербатов, които да играят в грандовете в световния футбол, ще покаже само времето.

Факт е обаче, че за да има такива играчи, освен талант трябва и много воля, за да преодоляваш трудностите по пътя. Така, както го направи Бербатов в своята звездна кариера.

А тя стартира с много надежди за светло бъдеще, но и с един голям пропуск във вечното българско дерби, който мнозина не можеха да му простят с години.

Днес обаче това няма значение. Голмайстор №1 в историята на националния отбор, двукратен шампион на Английската Висша лига, носител на Купата на България, Купата на Лигата в Англия, ФА къп, финалист в най-престижния международен турнир Шампионската лига... Това са само част от фактите, които знае почти всеки фен на футбола.

В следващата галерия обаче ви предлагаме някои интересни и позабравени факти за легендата на родния футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
50
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Бербатов е велик позиционен играч със страхотно стратегическо мислене и позиционно чувство - умее да маневрира прецизно по терена, да заема позиция, да наблюдава отблизо играта и да изчаква топката да дойде и положението да узрее за атака. Също е истински лидер - при неточно подадена топка посочва грешките на съотборниците си вместо да я гони. Има качества да бъде успешен треньор особено в юношеска школа - може да научи младите на модерен солиден маневрено-позиционен футбол.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До алексЕ, не стана ли голмайстор дори и с половин сезон на пейката?
10
24
 
9
 
! Отговори
алекс преди 4 години
Бербатов е добър футболист с кариера навишаваща възможностите му. Сър Алекс ясно го видя и напрактика всеки по-важен мач Фибата беше на пейката.
9
3
 
41
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Каквото и да говорим играчи като Бербатов карат хората да гледат футбол. Можеш да му смениш лицето и екипа, но пипне ли топката винаги ще познаеш, че е той. Магьосник!
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би пак ще имаме такива футболисти, но надали ще е по-рано от 10 години.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До odpoможе би, но сама птичка пролет не прави. Не следя футбола особено, но гледах едно инервю с Бербатов, хареса ми като интелект, манталитет и мироглед. Има и фондация, опитва се да прави полезни неща. Да се надяваме, че ще намери място във футбола най-вече или другаде, където да е полезен за страната ни.
6
1
 
23
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
До odpoТрудно ще е... като знаеш какви *** са в БГ футбола изобщо + като добавиш манталитета на нас българите, много трудно би успял да направи нещо. Футбола и спорта, като цяло в една страна е отражение на състоянието на самата страна и народопсихологията. Но определено би имало положителен ефект, стига да не го спъват *** и пульо...
5
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя ли пекйаджия бе, дето счупи на юнайтед пейката
4
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да се пише и говори, такъв футболист скоро България нямада има. Успех и занапред, Берба!
3
2
 
50
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Това момче ако поеме БФС,може и нещата да се оправят! Той е единствения шанс този вечно пиян негодяй Перуката да си отиде!
2
39
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бербатов се разхожда покрай едно училище и вижда децата вътре да ритат. Приисква му се и той като едно време да порита малко с тях, затова решава да ги приближи и заговори.-Здрасти, деца. Познахте ли ме?-Да, ти си Бербатов!-Радвам се, може ли да поиграя малко с вас?-Може разбира се, за нас е чест! Сядай на пейката!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност големият му пропуск е на финала в ШЛ 2002-ра година срещу "Реал Мадрид".

Спонсорирани публикации