Психично болни се барикадират, стрелят… всеки може да е жертва

Опасността за полицаите при тези случаи е много голяма
Обновена: 23 сеп 2019 12:00 | 23 сеп 2019 11:55, Камелия Цветанова
40

Барикадиралият се в "Овча купел" 57-годишен мъж снощи беше изведен от жилището си след над 20 часа п
реговори. Той е задържан за 24 часа. По време на операцията няма пострадали хора или служители на МВР. Оказа се, че барикадиралият се мъж притежава газов пистолет. Има психични отклонения и е стрелял с оръжието в дома си.
Още по темата
Районът под балкона на мъжа все още остава отцепен от полицията, тъй като той е разказал на органите на реда, че е изхвърлил друго оръжи в тревните площи. По разкази на негови съседи това не е първата му криминална проява.
През годините подобни сюжети се развиваха многократно и дори доведоха до смъртни случаи.

"Всеки човек в безизходица се обръща към животинските си инстинкти. Този човек търси компенсация и взима правосъдието в свои ръце. Решава, че ще си вземе необходимото по този начин. Когато имаме психично заболяване, човекът не е склонен да преговаря и да направи компромис. Явно опитва да задоволи на 100% своята нужда. Трябва да се говори с уверен и твърд тон на човека", обясни психологът Ина Антонова в "България сутрин".

Експертът по сигурност Николай Марков призна, че е можело да стане по-страшно при този инцидент. По думите му най-важното е, че са живи полицаите от първия отряд, който е отишъл на мястото.

"Те поемат първия удар. Няма как полицаят да знае какъв е пистолетът. В този случай в най-голяма опасност са полицаите", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Марков посочи още, че профилактиката на хора с психични заболявания у нас е на много ниско ниво. По тази причина всеки може да стане жертва във всеки един момент.

"Такива случаи ще бъдат все по-чести, докато не се направи план и действия в тази посока. В София има над 500 хил. човека, които нямат нужната регистрация и са безконтролни", коментира експертът по сигурност.

Ина Антонова се съгласи с мнението, че нямаме заведения, в които такива лица да бъдат регистрирани и
наблюдавани. По думите ѝ липсва и социална политика в това отношение.

"Всеки от нас носи характеристики на личностно разстройство. Ако всеки от нас се прегледа, ще разбере нещо, което не му харесва. Има проблем на емоционалната нестабилност", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е искал, не е тръшнал 2-3 барети.С преговори всеки може.
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички луди и комунисти на държавен преглед.
11
4
 
13
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Стрелят само по еничарите от полицията дошли да самоубият някой, Петко от лясковец и той луд ама е жив
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалист понеже, докато бсп бяха на власт нямаше такива!! ако е луд, защо не хвърля пари и бижута?
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В София има над 500 хил. човека, които нямат нужната регистрация и са безконтролни"Ихаааа, 1/4 от софиянци са изтрещели.
8
18
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Ами така правят ***, изтрещели от успешното правителство на Господин Борисов, гледат да изт репят повече нормални хора, та да спечелят най сетне избори, но и това няма да ги спаси, Бойко ще печели избори, докато си иска
7
2
 
12
 
! Отговори
чувам гласове преди 4 години
Много сме !
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те такива ни управляват...
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И всеки може да се окаже в същата ситуация, когато е отчаян до краен предел - без пари, без работа, без доходи, без близки и помощ.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е не първият удар отдавна са го поели съседите да не мислите че от вчера му е било.Имах такъв съсед -крещи буйства,налита на бой,нож вади трупа отпадъци върши си тоалетните нужди по коридорите,стълбищата... И така 20 години. Идва полиция оня почва да се прави на луд -"нищо не съм направил,докажете че съм виновен съседите ме топят щот ме мразят" И те си тръгват. И оня продължава.Добре че умря от много пиене.Тва мойто не е изолиран случай.Това е ежедневие което се случва навсякъде из България.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Такива случаи ще бъдат все по-чести, докато не се направи план и действия в тази посока. В София има над 500 хил. човека, които нямат нужната регистрация и са безконтролни", коментира експертът по сигурност."Тоя половината ни изкара луди в София. Сигурно тоя "експерт" си мечтае да ни накарат всички да ходим при него да види дали сме луди и да му плащаме такса 20 кинта и да ни регистрира.
2
3
 
17
 
! Отговори
Ще зачестяват такива преди 4 години
'В София има на 500 000'. Цифрата е стряскаща, но напълно реалистична. Всеки, ама всеки ден се сблъсквам с поне един тотално опасен луд в София, без значение дали мъж или жена. Дори сред жените май има повече чалнати. И ей така си се разхождат. Това не са изнервени или стресирани хора, а тотално смахнати, които би следвало да са прибрани в болнични заведения. Пълно е с опасни кукувци
1
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Радев докара хората до лудост а чакахме подобрение на нещата

Спонсорирани публикации