Официално: УЕФА ни обвини в расизъм, разследва и Англия

Разследването срещу България е по четири точки
Обновена: 15 окт 2019 20:03 | 15 окт 2019 20:00, Веселина Йорданова
106
Официално: УЕФА ни обвини в расизъм, разследва и Англия
Снимка: БТА

От УЕФА официално повдигнаха обвинения срещу България след евроквалификацията с Англия в София, завършила с тежка домакинска загуба с 0:6.

Двубоят на "Васил Левски" обаче бе спиран на два пъти заради расизъм от родните фенове.

Още по темата
Сега европейската централа започва разследване срещу България по четири точки, предаде bTV.

Първата е за "расистко поведение" по член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Втората за "хвърлени предмети" по член 16, а третата за "прекъсване на националния химн". Последната точка е за "повторения на големия екран" по член 42 от Правилника за сигурност и защита.

Съперникът също ще бъде разследван - заради прекъсване на националния химн и недостатъчен брой британски стюарди.

Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата на европейските страни да започнат по-активна борба с расизма, за да не се допускат повече сцени като тези на "Васил Левски" снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: футболУЕФАрасизъмбфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
6
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
Сега работя в Лондон, 150 лири на час. Работя и с българи. Обаждайте се.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българино! Не вярвай на враговете си!! Не вярвай и не разпространявай откровенната антибългарска пропаганда, ние сме си много свестен с стабилен народ! Не се обръщайте един на друг със антибългарски стереотипи създадени и захаросани от враговете ни целящи раздяла!! Бъдете активни в това да отлъчим антибългарските ни врагове!!
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусни английски лицемерчета, много скоро ще си го получите. Дай Боже Брекзита да ви разпадне качествено на отделни държави и повече никога проказата ви да не плъзва по света.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете черните и расизма ще изчезне.
29
2
 
15
 
! Отговори
крадец вика дръжте.. преди 4 години
Няма да се учудя,ако това е английска постановка,за да ни ударят.Англосексапилите НИКОГА в историята,не са били на наша страна.По отношение на нас са баш расисти
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите да са расисти е невъзможно. Погледнете снимките на расистите и вижте какви арийци са, от махалата сигурно.
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добре! Нека се разчува, че тук сме pacисти!!! Белким поне част от задаващата се емигранстка вълна заобиколи България!
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В англия много п0мия изляха по България. В интернет всякакви изказвания още малко и война ще ни обявят. Надявам се великобр. да се разпадне и тъпкано да им се върне за всичките им зверства по света.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е, че само черните в английския отбор се оплакват. Георги Пашов не е оплакал от расизъм в мача а и съм 1000%, а предполагам знаете, че Пашов е с африканска жилка.Сега забележете най-интересното: самия Пашов заяви че не е чул нищо и че след мача лично Рашфорд (дето най-много рева от расизъм по туитър) му е казал, че не е чул расистки подвиквания или мамунски звуци.
24
3
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Жалкото в цялата ситуация е, след като България е губеща във всички параметри, че агитката им не беше пребита възпитателно, както знаем че правят братушките с тях.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** тиква и глупаците от стадиона васил левски
22
10
 
5
 
! Отговори
305 преди 4 години
Аргументът, че англичаните били колонизатори и расисти и че са експлоатирали цветнокожи в миналото не е никакво оправдание, да не говорим, че не е и актуален. Това са отминали времена, за които може да се хване само някой, който няма с какво друго да оправдае поведението си. Цветнокожи има из цяла Западна Европа и хората там показват доста повече толерантност, отколкото ние тук . За жалост подобни човешки пороци се изкореняват трудно, затова ще продължаваме да сме водещи по този показател.
21
12
 
2
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
Дребните българчеа си мислят, че са някой в този свят ха ха. Безгласна буквичка и озлобени човечета са българите. Мислят си, че са велики ха ха....
20
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЧИ ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ДАВА НА ГОЛЕМИЯ ЕКРАН КАК НЯКОЙ Е ВКАРАЛ ГОЛ :DЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ПСУВА ОТ СКАМЕЙКАТА ЩОТО ВЕДНАГА СЕ СЧИТАЛО ЗА ОБИДА КЪМ ФУТБОЛИСТИТЕ :D-----------------------------ВЪВ ВСЕКИ МАЧ ВЪВ ФАЩ ПСУВАТ ОТ СКАМЕЙКАТА И СЕ ДАВАТ ПОВТОРЕНИЯ НА ГОЛЕМИЯ ЕКРАН!!!НИЕ ЯВНО СМЕ ПО-ЗЛЕ ОТ ФАЩ!
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека мрънкат ингришите. След 1-2 поколение ще са афроараби, а България ще е България.
18
0
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Разгеле... нека УЕФА да закрие БФС че да не се излагаме повече на терена и извън терена
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ганьовчетата да си правят една лига с иран и сибирската империйка и там да си играят турнири
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да се намери българска институция,която ДА ОСЪДИ ЦЯЛА АНГЛИЯ В ПРЕДВАРИТЕЛНА И ПРЕДНАМЕРЕНА ПРОВОКАЦИЯ,СЪЗНАТЕЛНО ПОДГОТВЕНА И ПРОВЕДЕНА,ЗА ОБВИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ,В НЕЩО,КОЕТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ИЗВЪРШИЛА!!!!Да я обвини в съзнателна и планирана обработка специално подбрана И ОБРАБОТЕНА(има толкова елементарни способи за целта), група от провокатори ,КОИТО ДА ПОТВЪРДЯТ ВОЯТ СРЕЩУ НАС???А за какво би им било необходимо на ингилизите това - ЗА КОНСОЛИДИРАНЕ НА ПЛЕБСА,ОКОЛО ТЪПИЯ ИМ БРЕКЗИТ!!
15
2
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Ние поне не спим с домашните си любимци като англичаните.
14
3
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ето ги отново двойните стандарти.Английските *** правят зулуми навсякъде по света, където отидат.Те създават проблеми и като туристи, и като футболни фенове.Българи присъствали на мача на Уембли твърдят, че английските хулигани са ги наричали с расистки и обидни имена.От УЕФА нищо.Сега 20-ина човека на цял стадион правят нацисткия поздрав, а още 50-ина издават маймунски звуци и вече сме разследвани за расизъм.

Спонсорирани публикации