Как да запазите топлината в дома през есента?

Материята на килима е от голямо значение
Обновена: 20 окт 2019 10:07 | 20 окт 2019 10:07, Иванка Гъркова
6
Как да запазите топлината в дома през есента?
IStockphoto

Есента е вълшебен сезон. Листата на дърветата са толкова пъстри и красиви, че гледайки ги, човек определено се успокоява. Лошото е, че навън е студено и на повечето от нас им се иска да се сгушат под одеялото и да не излизат оттам с часове.

С настъпването на по-студените дни идва на дневен ред въпросът за това как да ни бъде по-топло у дома? Някои тепърва трябва да купуват отоплителни уреди, но като цяло всички трябва да се погрижим да ни е по-уютно и приятно, защото скоро ще бъдем по-често вътре, отколкото навън.
 
Може да сте свикнали да ходите боси или по джапанки, но със застудяването е добре да си купите нови чорапи. Звучи смешно, но ако те са от некачествени материали, дори и да са по-дебели, няма да ви е топло на краката. Затова потърсете продукти от памук или вълна, които имат способността да задържат топлината. Същото важи и за домашните дрехи, които носите, които трябва да са по-плътни, меки и удобни. Разбира се, плетивата са предпочитани от някои, на които винаги им е студено.
 
За да не се налага да носите по два чифта чорапи, докато работите на компютъра до прозореца, огледайте добре дограмата в помещенията. Може да има процепи, които се налага да запушите. Проверете входната и вратата на терасата, защото и там има вероятност да се сложи някакво уплътнение (продават се най-различни в магазините за домашни потреби или строителни материали). Когато направите някои промени, ще усетите разликата.
 
Разположението на отоплителните уреди също има важно значение за количеството топлина и нейното запазване в помещенията. Ако конвекторната печка е поставена в единия край на стаята, има голяма вероятност струята да не може да достигне другия и да го загрее. Уредът трябва да е съобразен с квадратурата и да се сложи на място, пред което да няма мебели, които да възпрепятстват разпределението на топлината.
 
Все повече хора използват климатик, за да се отопляват през есента и зимата, но правят една основна грешка – насочват топлия въздух право напред или нагоре, а правилната посока е надолу.
 
Още съвети, които ще ви помогнат да запазите топлината в дома, четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванке, сменяй професията че за драскач не ставаш. Стига с мега глупостите и за печки през есента. Ти у ред ли си ***?
3
0
 
10
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Почвате да си бииете шамари ще усетите мека топлина и ще имате винаги румени бузки
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През цялата зима поддържам 25-26 градуса в апартамента, защото иначе гаджето ще спре да се разкарва по прашки и сутиенче. А мисълта за два чифта чорапи ме уби ментално:((((
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ви е уютно и топло ако развържете касеийте.Другото е Бош лаф.

Спонсорирани публикации