БСП зад Манолова за касиране на вота в София. А ако направи партия?

Нинова доволна след изборите, промяната била необратима
Обновена: 4 ное 2019 16:45 | 4 ное 2019 15:07, Веселина Йорданова
64
БСП зад Манолова за касиране на вота в София. А ако направи партия?
Снимка: БТА, архив

Има основание за проверка на вота в София и БСП може да подкрепи политически Мая Манолова, ако тя поиска касиране.

Още по темата
Това стана ясно от думите на соцлидерката Корнелия Нинова, която отчете резултатите на партията си след втория тур на местните избори. Утре Изпълнителното бюро ще обсъди темата.

Нинова обаче подчерта, че юридически това е стъпка, която могат да предприемат именно Манолова и Инициативният комитет, стоящ зад нея.

В отговор на въпрос тя посочи, че ако Манолова реши да направи партия, не се притеснява за БСП и й желае успех, защото има качества. Не съжаляваме, че издигнахме кандидатурата на Мая. Резултатите показват, че тя олицетворява промяната в София, посочи Нинова.

Иначе БСП изпълнила задачите, които си поставила и евентуално може да поиска касиране на вота в Шумен, където разликата между двамата кандидати Валентин Василев от ГЕРБ и Венцислав Венков е само 77 гласа.

"Ние се върнахме в местната власт още на първи тур", каза Нинова и допълни, че БСП на втория е затвърдила позициите си. "На първи тур 35 общини, на втори тур печелим 26 балотажа. Общо 61 кмета, от които 4-те областни", отчете Нинова. В София БСП печели в два района - "Изгрев" и "Младост".

Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима, изтъкна Нинова, според която се затвърждава тенденцията БСП да повишава резултатите си на избори в последните години.

ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове крепости и ерозира в местната власт, смята тя, като посочи, че корпоративният вот е бил огромен.

Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години, обвини тя, но допълни, че кампанията на БСП е била позитивна и усмихната.

Като изтъкна енергията на гражданските кандидати, Нинова посъветва лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов да не забравя откъде е тръгнал, защото първоначално се е кандидатирал като независим за кмет на София.

Исканата й оставка от Борислав Гуцанов заради лошия резултат във Варна Нинова коментира с думите: "Изглежда, че и в най-тежката ситуация ще се намерят хора с чувство за хумор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
16
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 25 Не само Мизия. До колкото знам и в самата Крушовица печели ГЕРБ. За какво до говорим ?
31
4
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Почистете си партията Станишев трябва одавна да е изгонен,както и останалите Гуцанов,Масларова,Овчаров,Орешарски т.н.има много за уволенение.ГЕРБ е мафия и скоро няма да дойде вашият ден.
30
2
 
7
 
! Отговори
Интересно, преди 4 години
на снимката, дали в бюлетината с която гласува не пише "Йорданка Фандъкова"?
29
2
 
12
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
НА ПРАЗНА БЮЛЕТИНА ГЕРБ И Е ВИНОВЕН !
28
12
 
4
 
! Отговори
За Иванчева иде реч преди 4 години
Поражението на ГЕРБ на изборите за районен кмет на "Младост", София, показва за пореден път как местните оценяват акцията на Гешев-Ваклин за анулиране на техния вот и хвърлянето в тъмница на избраната от тях преди 4 години районна кметица.
27
2
 
32
 
! Отговори
гери преди 4 години
Госпожата да каже с какви пари живее и купува апартамент на сина си в центъра на Манхатън!
26
12
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Корни, Корни, Корни, ааааааааааааааааааааааааааа.... Мая, Мая, Мая, Аааааааааааааааааааааааааааааааааааааа... Долу ГЕРБ!Всеки казва "промяна". Г-да, тази думичка има двуяк смисъл. Промяната може да е позитивна, но може и да негативна;))) Тук въпросът, е, че голяма част от населението не гледа вече какъв е знакът й, важното да я има, след дългият блатен застой и тинясване, породен от материализма и безбъдещността на управленията Борисови!
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо партийно строителство ще падне следващите месеци. Първом Радев, после Слави, сега и Манолова (ще прощавате, ако изпускам някого). Ама те една партия ли ще правят, или три отделни? Дай вар, дай киреч, пай сееее - скелето падна
24
5
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
На парламентарните избори ще се гласува изцяло машинно. Какви резултати ще изкарат партиите БСП и ГЕРБ?
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама не ви ли омръзна уж най-простия да ви бие 10 г.поред,този път барабар с умните красиви мимози от ДБ ?Те поне спечелиха районни кметове в София от братските ви подкрепа,а вие - 45% едно голямо нищо!
22
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ГЕРБ няма да са вечни, но с Манолова и Корнелия няма да има промяна! И каква партия ще направи Мая?!
21
6
 
19
 
! Отговори
Корнелия преди 4 години
Тая Мая требеше да я сложим за кмет в някое по-избираемо село. Сега ако ме катурне и ми седне на стола?
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БСП защо изгуби ключовата родна Мизия,ааа?
19
2
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Третополовите зад БСП ли са?
18
20
 
5
 
! Отговори
Кикик преди 4 години
С купен кмет нека им е гот на Софиянци !!! Добте че не живея там
17
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванТака е, ГЕРБ няма да са вечни, но след като БСП вземат властта и за две години върнат страната назад с 20, ще бъдат изритани отново и пак ще трябва да плуете непрестанно пък по другите, които вземат властта.Вие просто вече оставате с единствената функция да пречите на страната, нищо друго.
16
1
 
16
 
! Отговори
антибсп преди 4 години
Другари! Какво стана с революцията?
15
15
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Вече не е важно как и защо ще си ходите с герб. Става дума кога . Няма да е на следващите избори все още ,но...този сиви-син бъркоч си отива като застояла политическа чорба ! Скъпи маи ,става скучно с вас и с промени към машинно и електронно гласуване гробарчетата ще изпълнят команда"свободни сте!" Затова по-внимателно по наклона. :-) За строения "батальон" ! :-)) Под мен! :-))
14
21
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
До 17 - аз не гласувах, но заради такива като теб цАрвулчовци ще ида и ще гласувам за Манолова ако има касиране.
13
15
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
Най-много ми хареса накрая посланието на Нинова към Борисов: Да не забравя откъде е тръгнал! А по всичко личи, че е забравил. Не само беше некомпетентен за кмет и независим. Борисов произхожда от същата Партия Майка - БКП, нали са от едно кoтилo все червени комунисти!

Спонсорирани публикации