10 рунда: Кубрат Пулев спука от бой Букър, но не успя го свали

Българинът очаква победителя от двубоя Джошуа и Руис-младши
10 ное 2019 06:02, Александър Попов
74
10 рунда: Кубрат Пулев спука от бой Букър, но не успя го свали
Снимка: Reuters

Кубрат Пулев победи категорично Райдъл Букър и вече е претендент номер 1 за световната титла на Международната федерация по бокс. Двубоят в галавечерта на "Топ Ранк" във Фресно, Калифорния, мина изцяло под диктовката на Пулев, но така и не се стигна до нокаут и срещата се изигра в 10-те рунда.

Така той ще чака победителя от двубоя Антъни Джошуа и Анди Руис-младши.

Двамата изиграха равностоен първи рунд, в който Букър започна по-активно, но след средата българинът започна да вкарва своя ляв прав. Превъзходството на Кобрата започна да личи във втория рунд, в който влизаха и десните прави, докато опонентът му разчиташе на удари в тялото.

Кубрат започна силно и третия рунд като вкара бързо няколко удара в главата на Букър, а американецът контрираше с леви крошета.

Пулев бе по-активният, а на почивката лекарите започнаха да третират дясното око на Букър, което бе подуто.

В четвъртия рунд Букър изненда Кобрата с дясно кроше, но края на тази част българинът натика противника си до въжетата и му вкара силни крошета.

В петия рунд започна да личи изтощението на бившия затворник, който все повече бе притискан в ъгъла от мощните удари на Кубрат.

В шестия рунд сякаш Букър се пробуди и след като получи няколко крошета отвърна с два десни удара в целта. Българинът обаче отвърна подобаващо и в следващите три рнда принуди Букър да изпадне в глуха защита. Букър обаче доказа, че носи на бой и все не достигаше последният удар, който да го свали на пода.

В крайна сметка двубоят завърши с предвидените 10 рунда, в които Кобрата показа голямо превъзходство над опонента си и записа своята 28 победа от 29 мача на професионалния ринг. Резултатът бе повече от категоричен - съдиите присъдиха 99-91, 98-92 и 98-92.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 28 Какво да го свали, бе брат? Та той нашия даже не успя да го разклати.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спукал от бой, но не успял да го свали.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 22 факт...Мда прав си...ще направят нещо за да не стане Кубрат световен шампион. Ще го пратят в нокаут за втори път.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 24 Умен, на човек не му трябва да е специалист по бокс за да види огромната разлика между световните шампиони и нашия.
19
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българинът беше много по-добрият боксьор..." - трудно е де се угоди на нас българите. Кубрат прави това, което може, прави го с много труд, пот и сълзи, но дори победите му са за нас между другото. Той го разбил с удари, ще се бори за световна титла, започва и завършва винаги с името на България, показва сила, дух, вяра! Всички трябва да се гордеем с това, независимо дали удря някого или целува, че го прави и защото е един от нас. Честито на Кубрат Пулев, на екипа му, на близките, на всички, които знаят какво е спорт, борба, загуба и победа. Успех и за титлата.
18
6
 
11
 
! Отговори
Vgh преди 4 години
Тука като гледам всички сте специалисти и всички сте се били за световна титла жалки драскачи
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 20 Това с партизанина ме подсети за ония двама приятели дето се срещнали в парка и единия пита другия преди мача на Кубрат с Хюи Фюри:- А бе Кубрат слезе ли вече от Белмекен( спортната база в Рила на 2000 метра височина)?- Не, като видя какво направи Джошуа с Поветкин и се качи още по- нависоко!))))
16
8
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
Невъзможно е да оставят българин да стане световен шампион. Ще направят нещо и няма да допуснат това да се случи.
15
7
 
18
 
! Отговори
Палячо преди 4 години
!0 рундов мач срещу някакъв *** дето не може да пробяга 10 км. И въпреки това Пульо не може да направи нищо запомнящо се. Бавни и слаби удари, когаъо искаше тогава ги избягваше американеца. С тази игра наш Пульо НЯМЯ НИКАКЪВ шанс срещу първите 10 в света, вкл. и Усик.Как очаква някой от Джошуа, Руиз, Уайлдър, Ортиз, Усик, Фюри, Паркър, Милър да играят с него? Да си губят времето с нашия лаладжия за без пари ?
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен 12 години в панделта букър е бил и 10 години охранител в БИЛА-Америка. Достоен противник. И не сега Кубрат е станал претендент 1 айбиеф , а преди няколко години...Ако Джошуа спечели срещу Руиз-Кобрата става партизанин....
13
4
 
22
 
! Отговори
someone преди 4 години
Браво на нашия. Размазал е 126-ия в света, според боскрег.... Сигурен съм, че Джошуа/Руис са много притеснени от този факт.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахххти американеца... такива здрави тупаници отнесе в главата от Кубрат и даже не се разлюляваше.
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон Кобрети е изчистен от мазнини, но играта му си остава същата от години и не е мръднала към подобрение.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навих си часовника на 5 часа за да ги гледам тия. Прецаках се яко. Големият мач е след 2 седмици на 23-ти ноември.... реванша между Уайлдър и Ортиз. Първия мач беше истинска гладиаторска битка, а някои го сравниха с другия гладиаторски мач Кличко- Джошуа.
9
7
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Безспорно Джошуа подцени Руиз в първият мач. Въобще не може да става и дума за сравнение между двамата.
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия силно се надява Руиз да спечели пак срещу Джошуа за да има някакви шансове за световната титла, но ядец- Джошуа салед като пребие Руиз , нашия ще се покрие като мишка пак с някоя измислена контузия.
7
8
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Еми така се прави, "приказваш" на ринга, а не извън него.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РазбирачЩе си говорим на 7- ми декември.Джошуа в едно интервю " Не пожелавам на никой да е на мястото на Руиз на реванша".Ще има повторение на мачовете между Хасим Рахман и Ленъкс Люис. Никой не предполагаше, че Рахман ще нокаутира великият Ленъкс в първия мач, но на реванша видяхме за к'во става въпрос.
5
5
 
23
 
! Отговори
Разбирач преди 4 години
С Джошуа няма да може да се пробва защото шишкото Руиз пак ще бие Джошуа. Джошуа е боксьор само по рекламите на спортни стоки и добавки. На ринга химията издиша и ще го бият като куче.
4
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доктор Владимир, ако се върне ще буха Кобрата с една ръка.