Смъртно болен учен: Аз не умирам, аз се трансформирам!

Д-р Питър Скот-Морган се преобразува в първия "пълен киборг"
15 ное 2019 21:03, Елка Василева
64
Смъртно болен учен: Аз не умирам, аз се трансформирам!
Кадър: Twitter

Британски учен, който страда от моторно невронно заболяване в терминална фаза, обяви, че се е трансформирал в първия "пълен киборг", съобщи в. "Индипендънт".

Д-р Питър Скот-Морган, който е специалист по роботика, не приел покорно съдбата си, когато чул диагнозата през 2017 г. Той решил да удължи живота си с наличните технологии и да усъвършенства тялото и мозъка си, за да се превърне в "най-авангардния човешки кибернетичен организъм от 13,8 милиарда години".

Тази седмица д-р Скот-Морган излезе от почти едномесечен престой в интензивно отделение и обяви, че "Питър 2.0 вече е онлайн".

"Всички медицински процедури приключиха много успешно - уведоми той последователите си в интернет. - Мини вентилаторът, който поддържа дишането ми, е значително по-тих, отколкото на Дарт Вейдър. Речта ми е синтезирана, но поне звучи като моята. Чакат ни много проучвания, но съм в страхотен дух".

Д-р Питър Скот-Морган, който е на 61 години, се е подложил на серия операции. Той вече има захранваща тръба, свързана пряко със стомаха му, катетър в пикочния мехур, плик за колостомия директно към дебелото черво. Така се справя с храненето и проблемите с тоалетната. Подложил се е и на ларингектомия, за да бъде предотвратено навлизането на слюнка в белите му дробове. Той каза, че е разменил гласа си за "възможни десетилетия живот". Освен това е разработил и аватар на лицето си, за да реагира с мимика с помощта на изкуствен интелект.

Проследяваща очите технология помага на д-р Скот-Морган да контролира няколко компютъра. Затова се е подложил на лазерна хирургия и има идеално зрение на 70 см - разстоянието до компютърния екран.

Що се отнася до новата му инвалидна количка, тя е "проектиран идеално" - дава му възможност да се изправя, да легне и да се движи със скорост.

Въпреки прогнозата на специалистите, че вероятно ще умре до края на годината, д-р Скот-Морган е оптимист. "Аз не умирам. Аз се трансформирам. Колко обичам науката!" - каза той миналия месец.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Оптимус прайм
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно ставам досаден, но новата ми хипотеза е че е заради ТЕЛК пенсията цялата конспирация.
53
0
 
1
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Не се дават данни за сексуалната му потенция. За да бъде запомнена една личност, трябва да направи нещо изключително. Прочетеното не ме впечетлява, нито го намирам за авангардно за съвременната наука с практично приложение. По-скоро предприетите действия от обречения учен за резултат на первезен волонтаризъм, отколкото на здрав разум.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз направо му давам един титаниев катетър и три дни болничен си решавам всички проблеми. Дето ще се занимавам с ешерихии и един безплатен ден... остави
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не знам точно кой номер коментар прочетох, но мен ти наистина ли си загрижен за катетърът му?!?!? Човекът му режат първият ден болничен, ти си правиш майтап с някакви инфекции и катетъринг. Ни ва и срам ще ощетявате държавата с катери. Я се спрете малко в ръце се земете. Такава европейска програма няма. Това с кътетърите си е пълна измама.
50
2
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
Стивън Хокинг II - Усъвършенстван вариант.Не искам да го разочаровам, но според лекарите уролози поне (те също са учени), катетрите трябва да се сменят редовно, защото носят риск от инфекции на пикочните пътища, най-често с бактерии Ешерихия Коли.Рядко нещо изкуствено е по-добро от това което ни е дала Природата.Изключения може би правят титановите стави, както зъбните импланти с титан - титанът не е алергичен, нито има рискове от инфекции и е по-здрав от костите.Само казвам, без емоции.
49
2
 
0
 
! Отговори
45678909 преди 4 години
Е ТОЙ НЕ Е ЛИ ГИБЕРДЯСАЛ ВЕЧЕ АЙ СТИГА С ВАШТЕ ТЪПОТИИ
48
0
 
8
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Има прическа като на Цецка Цачева. Вожда Борисов вече е говорил с "Шефа" и са се разбрали като даде богу дух, да го върнат като член на партията - ще го прави министър на Технологиите. Носи се слух, че от ръководството на ОПГ-то, вече са поръчали супер-компютър от Гугел, където новият министър ще живее втори живот, като топ крадец-киборг. Това е и нова ниша в подземният свят. а ДАНС са казали, че нямат толкова тетрадки и флашки, за да запишат всичкото инфо от супер-киборга-крадец-компютър.
47
1
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
И кво? Новото условие да си гениален учен е да си инвалид, който не може да прави нищо, а основно развива врели некипели теории от микрофонче, свързано с улеснен tool за въвеждане на текст + text2speech алгоритъм?!Къде останаха научните експерименти, научните методи?! Спрете да четете тези фалшиви новини, те нямат нищо общо с реалността.... Срам ме е от журналистиката от първата четвърт на 21-ви век... СРАМ МЕ Е!Tова ли оставяме на децата?! Такова ли бъдеще им даваме?! Замислете се ...
46
6
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
А, самолета му с Ф-16 ли е заменен?
45
6
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бойко Тиквата нема нужда да се трансформира, той не умира;)))
44
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеленчук. Само му спри тока и е заминал. Не може да се порадва вече на нищо човешко...
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайПрав сте. "Хубавата нормална човешка смърт" може да има много лица...Едно от най-приветливите и е да умреш на 92 години в леглото си, от куршум на някой ревнивец.
42
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво на човека .. и в последните мигове помага на науката и бъдещите поколения хора, като реално експериментира със себе си ..
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой ржисьор 100% ще присвои идеята и ще направи филм.А иначе всеки ще умре така или иначе,та защо да не опита този да се трансформира?
40
19
 
8
 
! Отговори
Бай Дачо преди 4 години
Изперкал завалията!
39
13
 
12
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Трансхуманизма е част от сатанизма.
38
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте му погледа .... По - скоро е психично болен отколкото учен ахахахахах
37
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на това момче.Каква воля само
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на това момче.Каква воля само щ

Спонсорирани публикации