Рецептата Dnes: Паста с пилешко

И с песто за повече вкус
21 ное 2019 07:52, Михаела Лазарова
0
Рецептата Dnes: Паста с пилешко
Снимка: istock

Продукти:

400 г пилешки гърди без кожа
300 г паста penne
зехтин
1/4 чаша сушени домати, отцедени от мазнината и нарязани
1/4 ч. л. лют червен пипер, по желание
200 г пресни печурки
3 скилидки стрит чесън
1 бурканче босилеково песто
1 чаша прясно мляко
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилешкото на малки хапки. В дълбок тиган, който е добре загрят с малко зехтин сложете месото, доматите и пипера. След 1-2 минути може да добавите нарязаните на фино гъби, пестото, чесъна. Когато месото стане златисто, прибавете млякото и гответе на тих огън, докато соса редуцира гъстотата си. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете и добавете в тигана със соса. Разбъркайте добре и сервирайте. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации