Кларкъсн отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище!

Водещият не спести негативните си думи по адрес на активистката
5 дек 2019 14:33, Нели Христова
204
Кларкъсн отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище!
Снимки: Reuters

Няколко дни след като в интервю за The Independent Джеръми Кларксън нарече Грета Тунберг "идиотка“, той отново нападна шведската активистка.

Водещият на The Grand Tour промотира новия сезон на предаването си в Австралия, където пред камерата на Seven Sunrise заяви, че Грета е "луда“ и "трябва да се върне обратно на училище.

Още по темата

"Тя е луда и опасна, и причинява безсънни нощи на децата със своите идиотщини. Мисля, че трябва да се върне на училище и да млъкне“, категоричен е Кларксън, който не се интересува от това как обществото ще реагира на коментарите му относно 16-годишната девойка.

Според любителят на автомобили, речта на Тунберг пред лидерите на ООН, в която тя заяви, че те са "откраднали детството и мечтите й“, не предлагала никакво решение на проблемите.

"Тя е странна шведка с лош характер. Нищо няма да бъде постигнато като пътуваш с яхта с дизелов двигател през океана, а след това лъжеш, че няма такъв двигател“, заяви Кларксън.

Той признава, че е осъзнал колко голям е ефектът от климатичните промени, когато е посетил Камбоджа за снимките на The Grand Tour.

“Сега децата ще кажат: "Ето, видя ли!“ Да, добре... сега се върнете на училище и намерете решение“, казва водещият. Но нападките му към Грета не свършват дотук.

"Наясно сме с климатичните промени, но сега това странно шведче обикаля света и прави всякакви „всички ще умрем“ звуци, за да сме още по-наясно с това. Но вместо да подскачаме нагоре и надолу и да махаме с ръце като нея, ние отидохме и казахме: "Пожар! Вижте какво са причинили климатичните промени на това място.“ Просто казахме: "Ето ви пример.“ Какво искате да направим сега? Да се качим на нашата въглеродно неутрална яхта и да крещим на Доналд Тръмп?“, коментира Джеръми Кларксън.

Той също така заяви, че е "умрял от смях", след като е разбрал, че Грета е пътувала до Чили за срещана на ООН, но тя е била преместена в Мадрид.

Тунберг пристигна преди дни на пристанището в Лисабон, Португалия. Силни ветрове отложиха с ден пристигането й. Срещата на ООН в Мадрид вече започна, а след като се срещна с португалски активисти и участва в стачка, Грета ще се отправи към Испания, за да говори отново пред световните лидери.

По какъв въглеродно неутрален начин ще стане това, още не е ясно. В САЩ, за да стигне до яхтата във Вирджиния, с която да отплава към Португалия, тя използва електрическата Tesla на Арнолд Шварценегер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБъдеще с психично увредени младежи, прав е водещия!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ония лапащ хотдози шшшмулю от веганския съюз няма ли да направи някой протест в нейна защита или чака нареждане отгоре...
26
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
За да не оставя никакви отпечатъци: да пътува с гребане или с велосипед. И - пълен глад. Световните организации да се съобразяват с възможностите й за придвижване и така да организират срещите, че да успее да стигне навреме, за да повтаря всичките си клишета, явно диктувани от някого. Но все пак не е хубаво болно момиче да наричат по такъв грозен начин, както го прави този Кларксън.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е модерно да си еко активист....за съжаление промиването на мозъците тече с пълна сила. Целта е да се пробута в пъти по-скъпия ток от възобновяеми източници и дъртите рептили да се наядат с един нови милиарди на гърба на простите хорица. Оревахте орталъка с въглеродните емисии, а това, че земята преминава и е преминавала през естествени климатични промени някак си остава на заден план.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ми прилича на онова малко ушато същество от Хари Потър,което все се опитваше да открадне пръстена
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грето, моме Грето, кой ли късметлия ще те вземе. Такъв трябва да не пие, пуши, да не кара кола, да не ппърди в къщи, заради въглерода, де, пак за това да не иска деца и още какво ли не.
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
попадна ми из световната преса, че от някаква организация в Испания са и предложили да и дадат под наем едно магаре, за да стигне до Мадрид.
21
2
 
12
 
! Отговори
Станислав преди 4 години
Прав е!
20
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам не само този застаряващ *** се вихри с остарелите си идеи, но и всички вие в тази секция с коментари. Ако веднъж, само веднъж (знам, че това е мисия невъзможна за вас) прочетете една статия за глобалното затопляне може и да разберете гледната точка на Грета. Но невежеството не ходи по гората, нали? Ходи по нещастни интернет ***. Хубав ден на всички вас, безмозъчни зомбита
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екологични проблеми,не се решават с употребата на врякащи деца.Екологични проблеми се решават със заключения и практични решения ,като се вземат всякакви мерки за спирането на унищожението на природата,построяване на пречиствателни станции,забрана за изсичане на горите,следене за неизхвърляне на токсични,пластмасови и неорганични продукти,които не се разлагат и други подобни мерки!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светия Синод да я анатемоса на бърза ръка!
17
0
 
16
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Добри коментари но трябва да си признаем че винаги даваме предимство и право да ни управляват луди хора
16
0
 
35
 
! Отговори
Ц......ИН преди 4 години
Интересно защо няма някоя световно -известна , къпеща се в медийно внимание ,,Грета,, която , да афишира робският труд на децата от Третият свят, които работят за стотинки за мултинационалните компании.
15
0
 
25
 
! Отговори
Ицо 2 очи преди 4 години
Много западняци имат същото изражение.Кларксън е прав, олд скул хейтър.
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни лобита разчитат на тая пикла да ги скатава. Медиите и те се хранят от тоя пубертет. Всъщност ако я оставят сама да се оправя 1 месец в гората може и да и минат еко мераците. Жалки само че не могат да набутат всички изтрещяли еко милениъли с тротуиинетките и инстаграмите в гората.
13
2
 
24
 
! Отговори
Грета свирката преди 4 години
Грета да подари на всеки българин по една електрическа кола + 400 хиляди лева за всеки гражданин така ще предпазим природата от вредни газове и всички ще се топлим с електрическо което в декемви, януари, февруари и март месец цената на тока се вдика с 100 процента
12
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ЛИЦЕТО НА ТВА СЪЩЕСТВО Е ИЗПИСАНО С ГОЛЕМИ БУКВИ ЧЕ Е ЗА ПСИХИАТРИЯТА !!!!
11
4
 
60
 
! Отговори
1244 преди 4 години
Браво на Кларксън!!! Един да нарече нещата с истинските им имена!
10
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета трябва да бъде забранена със закон. Тя открадна моето бъдеще, защото скъса моите нерви с перманентните си истерии по медиите. Държа света да го знае! КАК СМЕЕ!!!
9
0
 
27
 
! Отговори
7878 преди 4 години
Ето, че не само в България здравеопазването има проблеми.