Рецептата Dnes: Домашна торта "Червено кадифе"

Подходящ десерт за коледната трапеза
23 дек 2019 08:30, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Домашна торта "Червено кадифе"
Снимка: iStock
Продукти:
 
250 г масло, размекнато
600 г пудра захар
6 яйца
2 супени лъжици червена сладкарска боя
3 супени лъжици какао
375 г брашно
250 мл айрян
1 чаена лъжица ванилия
½ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица оцет
За глазурата:
200 г крема сирене
350 г бял шоколад без ядки
250 г масло, размекнато
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 170 градуса. Пригответе 3 еднакви тави за печене, намажете ги с олио и ги поръсете с брашно.
 
В голяма купа разбийте 250 г масло с пудрата захар. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате между тях. Смесете отделно сладкарската боя с какаото. Разбъркайте добре с лъжица. Изсипете ги към сместа. Малко по малко добавете брашното и айряна. Добавете и ванилията и солта. Разбийте. Отделно смесете содата с оцета. Внимателно и бавно добавете и тях към тестото. След като сместа е готова и гладка я разделете на 3 равни порции в трите тави.
 
Печете всеки блат поотделно за по 25 минути или до суха клечка. Охладете ги напълно на стайна температура.

За да приготвите глазурата:
 
Разтопете белия шоколад на водна баня. Оставете го да се охлади. Разбийте го с миксер заедно с крема сиренето до получаване на пухкава смес. Малко по малко добавяйте размекнатото масло, като междувременно разбивате с миксера. Трябва да се получи консистенция на бита сметана. Намажете всеки блат с пълнежа и ги подредете един върху друг. Оставете си топинг за финал, който да намажете най-отгоре.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
@2 преди 4 години
Във версиите, които аз съм виждала има точно какао. Това е червено кадифе - какао + червена боя. Иначе блатът става ванилов и няма контраст с глазурата.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В оригинала няма какао!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно е вкусна, но е калорична.

Спонсорирани публикации