САЩ: От германско-съветски сговор тръгва Втората световна война!

За избухването й обща отговорност имали Германия и СССР
31 дек 2019 19:30, Елка Василева
192
САЩ: От германско-съветски сговор тръгва Втората световна война!
Владимир Путин и Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германия и Съветският съюз имат обща отговорност за избухването на Втората световна война, заяви посланикът на САЩ в Полша Джорджет Мосбакър, цитирана от ДПА.

Тя каза това във връзка с неотдавнашно изявление на руския президент Владимир Путин по темата.

"Уважаеми господин президент Путин, Хитлер и Сталин влязоха в сговор, който стои в основата на Втората световна война. Това е факт. Полша беше жертва на този ужасен конфликт", написа Мосбакър в Тwitter.

В изказвания през последната една седмица Путин отрече Съветският съюз да е изиграл каквато и да било роля за започването на Втората световна война и опита да прехвърли част от вината за конфликта върху Полша, отбелязва ДПА.

Още по темата

Той също така отхвърли схващането, че през 1939 г. Съветска Русия е нахлула в Полша, и намекна за съучастничество на Полша с плановете на Хитлер за Холокоста, наричайки полския посланик в Германия в навечерието на Втората световна война "антисемитска свиня".

По-рано този месец руският президент разкритикува резолюция на Европейския парламент, в която се казва, че пактът за ненападение между Третия райх и Съветския съюз от 1939 г. "е проправил пътя за избухването на Втората световна война".

Изказванията на Путин предизвикаха възмущение в Полша, където правителството извика руския посланик, за да предяви протест пред него.

Снощи полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че е неприемливо виновниците да се представят за жертви, припомня БТА.

"Президентът Путин многократно е лъгал за Полша и винаги го е правил съвсем съзнателно", се казва в изявление на Моравецки. Полският премиер отбелязва, че "това обикновено става в ситуация, когато властите в Москва усещат международен натиск, предизвикан от техните действия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
21
 
14
 
! Отговори
Редно е преди 4 години
Таз война да се нарича Междусъюзническа Аверите Сталин и Хитлер заедно я започнаха а после се сбихаМдаа
124
14
 
13
 
! Отговори
Кремълският пеераст преди 4 години
Прави опит да пренапише историята както му е обичай
123
4
 
15
 
! Отговори
WWII преди 4 години
Втората световна война тръгва от неуредените взаимоотношения в европа след първата световна война.Печелившите са СССР, САЩ и едрите капиталисти, а губещи са всички европейски държави, малко или повече.За англичаните "победата" е пирова.
122
26
 
21
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Историята я пишат победителите а най големия победител от Втората световна война е САЩ...
121
2
 
22
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Не е лошо някои американски дипломати да прочетат една книга наречена "История на втората световна война",написана от проф.Базил Харт,който е изнасял лекции във военната академия на Израел,/като офицерите многократно са изразявали признателност за преподавателската му дейност/.във военни колежи в САЩ и Канада,даже помолен от г-жа Ромел да редактира личните записки на съпруга И.За своята преподавателска дейност е награждаван с британски и чуждестранни отличия.
120
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До waffen ssПренаписването на историята е постоянен и непрекъснат процес. След 2СВ СССР също пренаписва историята на сателитите си по удобен за СССР начин.Знаем, че ти си на руска хранилка, но историята е пренаписвана много кратно и от твоите
119
7
 
31
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
В момента върви тотално,демократично и неолиберално пренаписване на историята,била тя относително съвременна или по-стара.Не е важно тя отговаря на историческите събития,важното е да отговаря на политико-икономическите интереси на голямият "брат".В този процес се включват всякакви биологически същества с претенции,че спадат към човешкият вид,въпреки ,че по своята безгръбначност спадат към мекотелите.Всичко,което не съвпада с неолибералните и "демократични" инструкции бива подлагано на острикация
118
10
 
25
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Ротшилд,Морган, Варбург, финансират Хитлер,чакаха като хиени да бъде унищожена Русия (СССР),но пак не станало, няма и да стане.
117
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSУважаеми, допуснал си неволна грешка, която силно обърква читателя и аз ще си позволя да поправя. Пактът Рибентроп - Moлoтoв е сключев на 23.август 1939 година и е последният договор за ненападение, сключен с Германия. Преди това всички европейски мастити играчи са сключили еднозначни пактове с Адолф и са се срещали лично с него.
116
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ: От германско-съветски сговор тръгва Втората световна война!"---------------------------------------Пиндостан пак лъже, в угода на полския си васал.Втората световна война тръгва от алчните пиндостански акули, финансирали Адолф.
115
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ционизъм = фашизъм
114
5
 
33
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Аз пък питам кога СССР обявавява война на Германия.
113
11
 
39
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Ако СССР имат вина колкото на Германия за ВСВ и нападнали Полша, ЗАЩО САЩ са съюзник на СССР?
112
14
 
30
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Втората световна война тръгва щото ционистите дадоха на откачалника Хитлер много пари.
111
1
 
7
 
! Отговори
Martin Bormann преди 4 години
Интересно как 11 дебилла ми се правят на отворени и ги е страх да постват нещо по темата? Това, че фактите не ви харесват ми звучи на личен ваш проблем. Простотията също е проблем :)))
110
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Хитлер не бе изперкал, можеше да си поделят Европа по социалистически.
109
18
 
8
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
Съветския съюз набита скорост, заради американски инвестиции през 23те.
108
33
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как така Русия нападнала Полша? Това съвсем ще изтормози слабите русофилски мозъчета на които е набивано как "нациска Германия вероломно нападна СССР", като се изпуска да се каже къде.
107
14
 
41
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Лъжи , лъжи без край идват от САЩ!Ако не беше Немски- Английския сговор в Мюнхен - 1937 г., който развърза ръцете на Хитлер , война нямаше да има!
106
11
 
46
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Най големия кошмар на Янките и Британците е съюз между Германия и Русия!

Спонсорирани публикации