$1 млн. за автомобила на... Ал Капоне

Cadillac Town Sedan от 1928 г. е красив и брониран
28 яну 2020 19:07, Нели Христова
5
$1 млн. за автомобила на... Ал Капоне

Автомобилите, които се продават на търг за над 1 млн. долара, често са свързани с някакви исторически събития или собствениците им са сред отличителните фигури в моторния свят. Но ако говорим за автомобил с истинско историческо наследство, кой би могъл да бъде по-интересен от моделът, превозвал най-големия гангстер на 20-и век?

Автомобилната къща Celebrity Cars от Лас Вегас продава Cadillac Town Sedan от 1928 г. – прекрасна стара кола в чудесно състояние. Но това, което я отличава от другите обяви, е че първи собственик е бил не кой да е, а недосегаемият Ал Капоне.

Конкретният автомобил се отличава и с някои технически характеристики. Той е напълно брониран, с което е трябвало да защити известния си шеф от нападатели и полицейски куршуми. Върху каросерията е поставена покрита с азбест броня, а стъклата са дебели 2,5 см за спиране на стрелба от оръжията на врага.

Още четете на сайта на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гумите дали са му бронирани, щот аз само там се целим...
4
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
един ден ще върви на такава цена и бронираната Тойота на нашия Гангстер на 21-ви век..
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елементарния западен плебей превръща такива в герои като се радва на филмите за тях и купува артикули с имената им. Капитализъма е еврейски тумор който трябва да се изреже в места като Треблинка и други подобни лечебни заведения.
2
3
 
18
 
! Отговори
. преди 4 години
На фона на гладуващитв хора, тоя дето ще купи каруцата на тоя италиански ***, требва да му се вземат всички пари, превръщането на тия убийци и рекетьори в герои е висш цинизъм !
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету да го купи.Ако не му стигнат парите ще му помогнем.

Спонсорирани публикации