Дните ни на лукс свършиха – на круиз, но под карантина!

Вече 61 души на борда на Diamond Princess са заразени с коронавирус
7 фев 2020 13:56, Нели Христова
31

Снимка: БГНЕС

Близо 3700 души се намират на борда на Diamond Princess, а случаите на заболели с коронавирус вече са 61 души. Круизът е поставен под карантина от японските власти край пристанището на Йокохама и ще бъде блокиран във водата, заедно с пътниците си, поне две седмици. Причината е, че властите се страхуват от разпространението на 2019-nCoV.

"Пътниците не напускат каютите си“, казва един от пасажерите на Diamond Princess пред РИА Новости, цитирани от БГНЕС. Той разказва и каква е ситуацията на борда.

Според Дейвид Ейбъл комуникацията с екипажа е сведена до минимум и се осъществява само когато персоналът носи храна в каютите. Във всички останали случаи на пасажериете е забранено да излизат или дори да отварят вратите на каютите си.

Единствените, които имат право да излязат на палубата са онези пътници, в малките каюти, които нямат прозорец през който да влиза чист въздух и светлина. Но това се случва при едно условие - всички трябва да стоят на един метър един от друг и да носят маски.

Пасажерите трябва редовно да мерят температурата си. "Дните ни на лукс свършиха - стюардите вече не идват и не оправят леглата ни, оставяйки шоколадче на възглавницата ни. За хигиената трябва да се грижим сами", казва той.

Лайнерът е закотвен в пристанището на Йокохама от 3 февруари 2020 г., когато мъж на 80 години проявява за първи път симптомите. 20 от пътниците, заразени с вируса, са изпратени в болница. Очаква се и останалите да бъдат откарани в медицински заведения, когато има подходящата организация за това.

Коръбът трябва да е под карантина до 19 февруари, но се появиха опасения, че на борда на Diamond Princess започват да свършват и обикновените лекарства. Снимки показват жена, провесила японския флаг, на който пише "Свършват ни лекарствата". Японската национална телевизия и отговаря с друг банер - "Какви лекарства?"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали всичко било под контрол?! Какъв контрол? Тия круизи трябва да ги забранят докато не отшуми епидемията.
8
18
 
3
 
! Отговори
Червената Кралица от преди 4 години
Заразно Зло : "Всички Ще Умрете!"и Господ, не може да Ви спаси от Биологичното Оръжие на Червената Армия на Комунистите от Пекин!!
7
8
 
3
 
! Отговори
u2 преди 4 години
До АНТИТъй,тъй. Затова трябва да ни управляват другарката Инпексова и финансовият гений Гечев...Те ще ни изведат до светлото бъдеще...
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас ...и както един капитан от Коста круизи ми беше казал че имат морга на кораба ама само за двама трима място Ако почнат да измират ще се размириши яко
5
7
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Другаря ББ няма да изгради европейски капитализъм.Трябват смели капиталистически реформи, а на Боко не му стиска.Всичко ще е на самотек, както досега, до пълния фалит.
4
5
 
8
 
! Отговори
Другар преди 4 години
Е да, ама по време на соца какво соцане имаше!
3
1
 
12
 
! Отговори
До1 преди 4 години
Ти остави другарите,ами да видим как ще се справи богата Япония ако пламне целият кораб?
2
4
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
до 1По времето на соца, другарите от ЦК, разполагаха само с един басейн.Днес всеки голям крадец има палат с басейн !
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам другарите. По соц. време имаше ли поне един, дори Пенчо Кубадински, който да си позволи да отиде на круиз из Медитерания или на на околосветско. Другари?!? Чакам?!?

Спонсорирани публикации