Рецептата Dnes: Калцоне с бекон, гъби и пиле

Италианска кухня
7 фев 2020 08:30, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Калцоне с бекон, гъби и пиле
Снимка: iStock

Продукти:

4 резена пушен бекон
½ глава лук, нарязан на колелца
420 г сварени пилешки гърди, накъсани
160 мл барбекю сос
1 тесто за пица, готово или домашно
120 г настъргана моцарела
2 супени лъжици ситно нарязан кориандър
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете бекона в тиган с много малко мазнина. След това го отцедете върху кухненска хартия. В същата мазнина запържете лука и накъсаното пилешко, докато лукът омекне. Добавете барбекю соса, разбъркайте и свалете от огъня. Върнете бекона в тигана и разбъркайте без да слагате на котлона.
 
Разстелете тестото за пица върху плота, като го разточите. Разрежете го наполовина. Разделете плънката на две между двете парчета тесто и я разпръснете само върху едната половина на всеки лист тесто. Поръсете с още малко барбекю сос плънката. Поръсете с кориандъра и настърганата моцарела. Завийте тестото на руло, като притиснете от всеки край, за да не излезе плънката.
 
Печете в леко намазнена тава за около 25 минути. Извадете пицата от фурната и я оставете да почине 10 минути преди сервиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимко преди 4 години
Ехоо а къде са гъбите?
3
1
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Изглежда ми наистина вкусно ама наистина ще е по-добре и с гъбите,нали?
2
0
 
2
 
! Отговори
кулинар преди 4 години
Пише калцоне с гъби и пилешко. А в описанието изобщо не се споменават някой като е преписвал е забравил да ги добави.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свинска мас, сланина липсват

Спонсорирани публикации